Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přenos HIV infekce

Infekce Eva 8.7.2019

Dobrý den, mám takový dotaz, je možné aby mě muž nakazil HIV virem jen když mi penisem předjížděl po pochvě ale nebyl vevnitř? Pak si vzal kondom. Je tam nějaká šance? Mám strach

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Evo,
děkujeme za Váš dotaz. Nakazit se HIV tímto způsobem považuji za velmi málo pravděpodobné. Aby virus mohl organismus infikovat, musí do něj proniknout a přijít do styku s krví vnímavého jedince, musela by jste tedy přijít do styku s krví či spermatem partnera a k tomu mít v daném místě nějakou drobnou oděrku či poranění. V případě rizikového partnera však vždy doporučuji na počátku vztahu otestování na pohlavně přenosné infekce. Přeji hezký den.

Související dotazy

Přenos HIV
Dobrý den, měla bych jednu otázku - je možné nakazit...
Přenos HIV
Dobrý den, moc se omlouvám, že se opětovně tázám, ale...
Hiv
Dobrý den. Mohla bych se prosím zeptat, jestli je možný...
Přenos HIV
Dobrý den mám dotaz.Mela před 4 roky nechraneny sex...
Přenos hiv
Dobry den, rada bych se zeptala, jestli je mozny prenos...
Přenos HIV
Dobry den Muže se muž nakazit HIV když mu žena tzv."vyhoní"...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos HIV

Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se nakazit virem HIV líbáním...

Přenos HIV

Dobrý den. Chtěla bych se Vás zeptat jaké může být riziko přenosu viru HIV při...

Přenos HIV

Dobrý den, v tomto měsíci jsem měl dva chráněné (prezervativ) pohlavní styky...

Přenos HIV

Dobrý den, AIDS je skoro jako mor ve středověku, tedy stejně nebezpečný. Pokud...

Přenos HIV

Dobry den, jeste mam posledni. Asi opet prehnanydotaz. Kdyz si zkousim v obchode...

Přenos HIV

Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV francouzským líbáním či...

Přenos HIV

Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s frajerkou, a ona ešte nemala...

Přenos HIV

Dobrý den,všimla jsem u jedné z mojich kamarádek že měla v ústech krvácející...

Přenos HIV a jiných pohl. nemocí

Dobrý den, už jste mi odepisovala, mám obrovský strach, podlamují se mi kolena,...

Přenos HIV a HEPATITIDY C

Dobrý den pani doktorko, jestli bude muj dotaz prilis naivni a hypochondricky,...

Přenos HIV líbáním

Dobrý den, přenáší se HIV líbáním ? I když mám v ústech aft ? Děkuji

Přenos HIV polibkem

Dobrý den, mám takový primitivní dotaz. Může se nemoc HIV přenášet i polibkem?...

Přenos HIV přes kondom

Krásný den. Mám dotaz ohledně přenosu HIV nebo jiné pohlavní nemoci při použití...

Přenos HIV při kojení

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je možné aby se žena nakazila HIV, když...

Přenos HIV při orálním styku

Dobrý den. Před týdnem jsem se nechal "jen" orálně od jedné ženy uspokojit až...

Přenos HIV při zubním ošetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko nákazy virem HIV u zubaře....

Přenos HIV slinami

Dobry den, před týdnem jsem se napil vody z 0.5l pet lahve a jeste predtim...

Přenos hiv, hepatitiy c

Dobry den, nasemu znamemu si kluk porezal nohu, byl odvezen na zesiti...pak...

Přenos HPV

Dobrý den, nedávno mi můj gynekolog oznámil nález infekce HPV v úplném začátku....

Přenos HPV

Dobrý den, chtěl byhc se zeptat na přenos HPV a jak můžu ohrozit přítelkyni...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Entizol+Betadine

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Moje gynekoložka mi předepsala Entizol léky (i...

Zužování kloubní štěrbiny

jsou počínající velmi nevelké artrotické změnyDobrý den,chtěla bych Vás požádat...

Mám hemorhoidy, co s tím?

Dobry den. nepravidelne...cca 4 x rocne me trapi bolestiva cervena jakoby mala...

Divný flek

Dobry den chtela jsem se zeptat ma dcerka 6let ma na jazyku divný flek nevim...

Mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku

Dobry den,mam caste prujmy zlute barvy a bolesti v levem boku.krev mam v poradku...

Epilepsie

Dobrý Den, chtěla bych poradit ohledně léku Lamictal, který mi lékař nasadil...

Křeče na hrudníku

Dobrý den, hledala jsem v předešlých dotazech podobné symptomy jako mám já,ale...

Žlutá stolice

žlutá stolice Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může znamenat žlutá stolice?...

Bolest slabin, stehen a podbříšku

Dobrý den, chtě bych se zeptat na bolesti třísel, stehen a podbřišku.Před rokem...

PSA

Dobrý den. Při preventivnīm vyšetřeni byla naměřena hodnota PSA 9,54 a FPSA/PSA...

Samovolný únik spermatu

Dobrý den, s partnerkou se připravuji na svůj první pohlavní styk. Řeším ale...

Deprese

Dobrý den,rozhodla jsem se udělat si na internetu testy,jestli netrpím depresemi,protože...

Tepání v zubu

Dobry den,prosim pekne mam dotaz asi pred pul rokem mi praskla dvojka v pravo...

Stržený nehet

Dobry den, Pred 14 dny mi byl prejet palec leve nohy vozikem. Doslo ke strzeni...

DNA a pivo

Dobrý den, v prve řadě se omlouvám, nevím kam přesně zařadit dotaz.. Mému...

Naražený malíček u nohy

Dobrý den, ve čtvrtek jsem pořádně narazila malíčkem u nohy do futer.Od začátku...

Afta v krku po extrakci osmiček

Dobrý den, Byla jsem vytrhnou pod narkozou všechny osmičky, poté se mi v puse...

Bolest pod žebry


Vysazení antikoncepce


Sexuální obtíže

Dobrý den, byla bych Vám velmi vděčna za radu jak řešit sexuální problém mého...

Reklama
Zavřít