Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Přenos HIV při kojení

Péče o dítě Jan 7.12.2008

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je možné aby se žena nakazila HIV, když kojí cizí HIV pozitivní dítě (matka mu zemřela při porodu). Děkuji, přeji pěkný den.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, čistě teoreticky přenos viru možný je. Obecně sliny HIV pozitivního mohou obsahovat HIV virus, ale jen ve velmi malém množství. Navíc jsou ve slinách obsaženy látky, které virus ničí. Přenos touto cestou nebyl prokázán.
Při kojení ale vznikají na bradavkách ragády (trhlinky) a pokud je i v ústech děťátka nějaká krvácející ranka, nelze přenos viru vyloučit.
Pokud chcete pro děťátko mateřské mléko a ne umělou výživu, je jistě lépe zvolit odstříkávání.

Související dotazy

Přenos HIV
Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV...
Přenos HIV
Dobrý den ve společnosti mi promiskujitni osoba prskla...
HIV přenos
Chtěla bych se zeptat, jestli se lze nakazit virem...
Přenos HIV
Dobrý den . Chtal bych se informovat zda je možné se...
Přenos HIV
Dobrý den, když se kamarádka líbala s klukem, který...
Přenos HIV
Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Přenos HIV

Dobry den, jeste mam posledni. Asi opet prehnanydotaz. Kdyz si zkousim v obchode...

Přenos HIV

Dobrý den, prosím je možné, aby došlo k přenosu HIV francouzským líbáním či...

Přenos HIV

Zdravím chcem sa opýtať mal som anal bez kondomu s frajerkou, a ona ešte nemala...

Přenos HIV

Dobrý den,všimla jsem u jedné z mojich kamarádek že měla v ústech krvácející...

Přenos HIV a jiných pohl. nemocí

Dobrý den, už jste mi odepisovala, mám obrovský strach, podlamují se mi kolena,...

Přenos HIV a HEPATITIDY C

Dobrý den pani doktorko, jestli bude muj dotaz prilis naivni a hypochondricky,...

Přenos HIV infekce

Dobrý den, mám takový dotaz, je možné aby mě muž nakazil HIV virem jen když...

Přenos HIV líbáním

Dobrý den, přenáší se HIV líbáním ? I když mám v ústech aft ? Děkuji

Přenos HIV polibkem

Dobrý den, mám takový primitivní dotaz. Může se nemoc HIV přenášet i polibkem?...

Přenos HIV přes kondom

Krásný den. Mám dotaz ohledně přenosu HIV nebo jiné pohlavní nemoci při použití...

Přenos HIV při orálním styku

Dobrý den. Před týdnem jsem se nechal "jen" orálně od jedné ženy uspokojit až...

Přenos HIV při zubním ošetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko nákazy virem HIV u zubaře....

Přenos HIV slinami

Dobry den, před týdnem jsem se napil vody z 0.5l pet lahve a jeste predtim...

Přenos hiv, hepatitiy c

Dobry den, nasemu znamemu si kluk porezal nohu, byl odvezen na zesiti...pak...

Přenos HPV

Dobrý den, nedávno mi můj gynekolog oznámil nález infekce HPV v úplném začátku....

Přenos HPV

Dobrý den, chtěl byhc se zeptat na přenos HPV a jak můžu ohrozit přítelkyni...

Přenos HPV

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že jsem se nakazil...

Přenos HPV

Dobrý den, letos v lednu mi bylo diagnostikováno CIN3, následovala operace....

Přenos HPV

Dobrý den, mám dotaz ohledně jedné věci, měl jsem nechráněný pohlavní styk s...

Přenos HPV

Dobrý den chtěl sem se vás zeptat na jednu věc ohledně přenosu viru způsobující...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky rukou a nohou

Dobrý den, asi před měsícem jsem se poprvé probudila s oteklýma rukama i nohama,...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Dráždění krku

Dobrý den.Prosil bych o názor na moje potíže. Dlouhodobě se potýkám s dráždivostí...

Kyselina močová


Píchání pod levým prsem

Dobry den, vcera a nekdy mozna jenom 1x za 2 měsíce mě píchá pod levým prsem...

Průjem

Dobry den,na wc chodim 1x denne rano. Posledni 3-4tydny mam prujem,zadne leciva...

Vrtání zubu a přetrvávající bolest

Dobrý den, je mi 16 let, dnes jsem byla u zubaře.. Měla jsem kaz na 6-tce vpravo...

Stafylokok v nose

Dobry den pane doktore,na ORL mi zjistili,ze mam v nose zlaeho stafylokoka,doktorka...

Refluxni choroba a terapie

Dobrý den, měl bych dva rychlé dotazy. První se týká gastroskopie.. Užívám 2...

Vypadávání vlasů

Dobry den chci se zeptat ny pripravek ktery muzu pouzit na vypadavani vlasu...

Ucpávání cév

Dobrý den, je mi 24 let a každoročně od prosince do jara mě trápí dušnost,...

Sport a vysoký tlak

zdravím je mi 83 let a po námaze jsem naměřil tlaky syst.211 -diast.79 -tep...

Sertralin a alkohol

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jestli se může něco stát, když při užívání...

Bušení srdce

Dobrý den, je mi 17 let a od léta 2015 mám velké bušaky a popichuje mě u srdce,...

Zpoždění menstruace


Posilování po operaci kýly

Dobrý den, před třemi lety jsem byla na operaci pupeční kýly. Operace proběhla...

Extrakce zubu moudrosti - otok


Vynechání léku na vysoký krevní tlak

Dobrý de, chci se zeptat, používám na vysoký krevní tlak Amlessa 8mg/5mg ráno...

Bolest ramene


Obrna lícního nervu

Dobrý den, Je mi 18 a tuto neděli to bude 14 dni co mi zjistili Bellovu obrnu...

Reklama
Zavřít