Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Příčiny tachykardie

Vnitřní lékařství Anna 22.4.2019

Dobrý den. Potřebovala bych nejspíš asi trošku uklidnit. Bylo mi zjištěno hraniční vyšší krevní tlak+tachykardie. Na echu jsem byla tam bylo vse v pořádku a i na ekg. Beru bisoprolol půl tabletky ráno. Dnes v noci ale mě srdíčko bušelo opravdu hodně až mi bylo špatně, celá jsem se potila,hůře se mi dýchalo a brněli mě ruce. Beru ještě i antidepresiva Esoprex, jelikož mám pořád takové stavy že mám strašný strach že se mi něco stane a mám před očima pořád že pro mě jede sanitka a děti zůstanou bez mami. Tak jsem se chtěla zeptat jestli je tachykardie nějak nebezpečná a mám tyto potíže od srdíčka nebo spíše od psychiky? Děkuji

Doplňující otázka:
A je tachykardie nějak nebezpečná?

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

dobrý den, bohužel nepíšete nic o vyšetření či poruše funkce štítné žlázy, což je nejčastější příčinou takové tachykardie, takže na toto se zeptejte, pokud je všechno v pořádku, pak může tedy jít spíše o tu psychiku, což se dá řešit úpravou léčby antidepresivem, rozhodně ale můžete hned také zvýšit dávku bisoprololu, tedy vzít si ještě stejnou dávku i večer, což pak hned i poznáte zda to pomohlo či nikoliv a stav samozřejmě proberte se svým lékařem, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená slečno, pokud nejste vyloženě rizikový pacient (onemocnění cév v mladém věku v rodině, kouření, obezita), je ve věku 28 let hypertenze málo častá. Poruchy rytmu mohou být, a to jak nevýznamné (extrasystoly), tak významnější (např. AVNRT, vadila by z dlouhodobého hlediska /přetěžování srdce/ a např. v těhotenství /horší průtok placentou/). Nicméně některé příznaky (brnění rukou) jsou projevem minimálně psychické nadstavby, tedy úzkosti. Prosím, proberte s praktickým lékařem možnost EKG monitoru na 24 hodin, v ideálním případě by se zachytilo, co máte na EKG v době Vašeho pocitu bušení srdce. Tlak stačí zkontrolovat s odstupem, nejlépe i v domácím prostřední, je také možné dostat 24 hod. monitor domů. Pokud by tato dvě vyšetření nepotvrdila vysoký tlak/arytmii, pak je pravděpodobnost, že arytmii máte, rovna "chybě zásahu", v případě potřeby lze EKG Holtera opakovat. Jak psala kolegyně, měla byste mít vyšetřenu funkci štítné žlázy a základní odběry, vše by měl zajistit praktik. Pokud i ta je v pořádku, pak můžete být opravdu klidná. Neostýchejte se kontaktovat psychiatra či psychoterapeuta - je možné, že spíše trpíte úzkostmi, možná panickou poruchou. Pokud by Vám někdo nabízel Neurol či Lexaurin, příliš se k nim nepoutejte, zkuste hledat cestu přes psychoterapii a event. stabilizátory nálady či antidepresiva, kde nehrozí návyk. Pokud byste potřebovala objednat ke specialistovi, můžete využít naši objednávkovou službu. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Tachykardie
Dobrý den. Nosím chytrý náramek a všimla jsem si,...
Tachykardie
Dobrý den, mám problém, který se týká mé 21leté vnučky....
Tachykardie
Dobrý den,mám dotaz,je mi 46 let mám nízký tlak 110/66...
Tachykardie
Je mi 46 let. Již delší dobu mám vysoký tep a nízký...
Tachykardie
Dobrý den , je mi 26 let , jsem léčená se sinusovou...
Tachykardie
Dobry vecer. Chcem sa spytat na moju mamku. Ma 57rokov,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Příčina zvyšování tlaku

Dobrý den, našel jsem pravděpodobně příčinu, která mi způsobuje vysoký tlak,...

Příčiny CMP

Dobrý den. Dědek 80 let. 2011 jsem byl stižen CMP s krvácením , otokem mozku. Minulý...

Příčiny dušnosti jsou mnohé

dobrý den. mám takový problém.dříve jsem se strašně potil a byl jsem unavený.nyní...

Příčiny kašle

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně zdravotního stavu mého manžela. Před...

Příčiny krvácení při sexu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké mohu být příčiny krvácení při sexu, cca...

Příčiny nedosažení orgasmu

Dobry den, jsem s pritelem 4 roky a naskytl se nam az ted problem. Jelikoz nemuzu...

Příčiny nedostatnu minerálu a vitamínu B

Dobry den,mám velké příznaky na nedostatek vitamínů B a minerálů. Potřebovala...

Příčiny revmatismu...


Příčiny RS

Dobry den, pred 2 tydny mi byla v nemocnici oznamena nemoc RS. Brneni prave...

Příčiny samovolného potratu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké jsou nejčastější příčiny samovolného...

Příčiny únavy

Dobrý den, navazuji na můj dotaz 288340. Infekci EBV mám - naměřená hladina...

Přičiny vrozených vad dětí

Dobrý den, chtěla bych se Vás, prosím, zeptat, jestli je možné ovlivnit vznik...

Příčiny zánětu tlustého střeva

Dobrý den, byl mi diagnostikován zánět tlustého střeva.Je to v jeho konečné...

Příčná klenba a boty

Dobrý den, chtěla bych se touto cestou zeptat na tyto sandále: http://www.boty-tasky.cz/Damske-zdr-sandale-1004-EH2-cerne-d799.htm Myslíte...

Příčná řasa hráze

Dobrý den, s přítelem jsem rok měla problémy s bolestivým (víceméně nemožným)...

Příčná zlomenina distální metafýzy

Dobrý den pane doktore, prosím, poraďte léčbu tohoto - příčná zlomenina distální...

Příčné linie nehtů

: Dobrý den , téměř před rokem se mi na palcích rukou a dále na ukazováčku ,...

Příčně plochá noha

Dobry den pan doktor , prosim Vas chcem sa opytat, moj priatel ma problem pri...

Příčně plochá noha a bolesti nohou

Dobry den, jiz nekolik let trpim bolestmi nohou, pred par mesici mi ortopedka...

Příčné rýhy na nehtech palců rukou

Dobrý den, několik let mám na palcích obou rukou příčné rýhy s mírných zažloutnutím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Tetanie

dobrý den prosím o radu když jsem přišla na neurologii tak mi paní doktorka...

Menstruace a případné těhotenství


Dysfagie po tonsilektomii

Dobrý den, naše dcera (22let) je měsíc po operaci odstranění krčních mandlí....

Hemoroidy

Dobrý den. Zhruba před třemi týdny jsem objevila, že mi z konečníku vyčuhuje...

Odstranění kondylomat - rekonvalescence

Dobrý den, Jaké omezení mě čeká po chirurgickém nebo laserovém odstranění kondylomat,mám...

Neštovice

Dobrý den, mám měsíční dceru, která byla minulý týden v kontaktu s dítětem,...

Bílá skvrna na dásni


Salmonela

Hezky den preji, prodelal jsem salmonelu a priblizne po 3 tydnech byl po vyteru...

Doxybene

Dobrý den, mám aktuálně zvýšené protilátky - Borelióza (3-4x). Jde o následky...

Bouličky v břiše

Dobrý den, můj dotaz se týká hojného počtu bouliček v břiše, které jsou hmatatelné...

Kontrola po odstranění vaječníků

5.5.2017 mi odstranily vaječníky sestra na gynekologii mi řekla že mám přijít...

Boule mezi půlkami

Dobrý den, Potřebuji poradit, co to je viz fotka. Přítelkyně mě neustále posílá...

Zvracení, zimnice, tečky v obličeji


Bolest v pravém podbřišku a varleti


Posttuberkulózní léze

Dobrý den, vyšetření CT hrudníku v 10/2010 ukázalo:Pruhovité opacity v obou...

Tetanie

Dobry den. Pred tremi lety se mi divne tocila hlava, mela jsem mravenceni v...

Coxarthrosis I.dx, gr. II.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak vážná je níže uvedená zpráva či jaký bude...

Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Již několik let mě trápí časté nadýmání

Dobrý den. již několik let mě trápí časté nadýmání, časté chození na záchod...

Čiré pupínky na rukou, dyshidrotický ekzém

Dobrý den, na rukou se mi udelaly drobne čiré pupinky, ktere se plni vodou...

Reklama
Zavřít