Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Protilátky proti listerioze

Infekce Gabriela 4.3.2020

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak dlouho se v těle vyskytuje/zobrazuje listerióza? Jsem v 15. tt a dle testů mi bylo zjištěno, že mám pozitivní ukazatel Listeria monocyt 1/2a IF IgG. Ostatní (Listeria monocyt 4b IF IgG, Listeria monocyt 1/2a IF IgM, Listeria monocyt 4b IF IgM) mám negativní. Ve zprávě mám uvedeno, že se jednalo pravděpodobně o prodělanou listeriózu. Lze z výsledků poznat, že jsem listeriózu prodělala v minulosti před otěhotněním? V případě, že bych ji prodělala v průběhu těhotenství, byly by pozitivní ještě i ostatní hodnoty? Je pozitivní hodnota u Listeria monocyt 1/2a IF IgG nebezpečná pro miminko?

Předem děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Gabrielo.
Děkujeme za Váš dotaz. Přítomnost Ig G protilátek znamená, že jste onemocnění prodělala. Pokud by jste prodělala infekci v těhotenství, tj. v posledních 15 tt, tak by byly ještě přítomny protilátky Ig M. Přítomnost Ig G není nebezpečná pro miminko. Ovšem tyto protilátky neznamenají celoživotní imunitu. Tudíž stále platí doporučení zákaz konzumace nepasterizovaných produktů, dostatečná tepelná úprava masa. Důkladné omývání zeleniny a ovoce. Váš dotaz předám specialistovi k odbornému vyjádření. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, souhlasím s paní doktorkou. Diagnostika akutní infekce Listerií se spíše opírá o přímý průkaz-např. ve stolici, případně PCR. Vy jste měla odebranou serologii z krve, to je často nepřesné .Nicméně ani podle těchto výsledků akutní Listeriozou netrpíte. Zřejmě jste jí prodělala dříve, před jak dlouho dobou, se z tohoto nedá přesně určit. IgM jsou negativní, takže opravdu spíše již dříve, než jste otěhotněla. Hodnota IgG rozhodně pro miminko nebezpečná není.
Pěkný den J.N.

Související dotazy

Protilátky proti listerioze
Dobrý den, během těhotenství před 6 lety jsem pravděpodobně...
Protilátky
Dobrý den, při preventivní prohlídce u své doktorky...
Protilátky
Dobrý den, můžete mi objasnit výsledky odběru na borrelie...
Protilatky
Dekuju za odpoved. Takze protilatky proti krevnim destickam...
IVF a protilátky proti fosfolipidům
Dobrý den, s manželem se již 2,5roku snažíme o druhé...
Protilátky proti trofoblastu v těhotenství
Dobrý den, jsem těhotná 10. týden po IVF, bohužel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Protilátky proti EBV

Dobrý den, chtěla bych poprosit o názor hlavně imunologa / imunoložku ohledně...

Protilátky proti embryu

Dobrý den, je mi 35let, mnoho let již toužím po dítěti. Nejdříve jsem onemocněla...

Protilátky proti embryu - imunologické vyšetření jako samoplátce?

Dobrý den paní doktorko, abych mohla položit dotaz, musím asi nejprve vysvětlit...

Protilátky proti encefalitidě

Dobrý den. Mám na vás dotaz ohledně IgG protilátek encefalitidy. Při odběrech...

Protilátky proti ery

Dobrý den, kolikrát během těhotenství se vyšetřuje hladina protilátek proti...

Protilátky proti herpetickým virům

Dobrý den, obracím se s dotazem... Je mi 31 a již rok se léčím na neurologii...

Protilátky proti klíšťové encefalitidě

Dobry den,30.6. Jsem mela kliste, 12.7. Jsem si nechala zjistit protilatky IgG,protoze...

Protilátky proti koronaviru

Dobrý den, Posílám doplnění dotazu, zprávu o výsledcích. #437402. Jsem zhruba...

Protilátky proti kravskému mléku

Dobrý den. Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně problému, který jsem zde...

Protilátky proti listerioze

Dobrý den, během těhotenství před 6 lety jsem pravděpodobně prodělala listetiozu....

Protilátky proti Saccharomyces cerevisiae

Dobrý den, přes 2 měsíce se potýkám se zažívacími problémy (plynatost, měkčí...

Protilátky proti syfilis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda výsledky odběru krve na syfilis VDRL,...

Protilátky proti štítné žláze

Dobrý den, potřebovala bych poradit s postupem. Před třemi lety mi začali zdravotní...

Protilátky proti štítné žláze

Dobry den Bola som na kontrolu u endokrinologa,pretoze v lavej casti stitnej...

Protilátky proti štítné žláze - zvýšení imunity

Dobrý den, prosím o radu, mám protilátky proti své štítné žláze (omlouvám se,...

Protilátky proti štítné žláze v těhotenství

Dobrý den, Jsem ve 30 týdnu těhotenství a z krve mi byly zjištěny protilátky...

Protilátky proti TBC

Dobrý denpane doktore, měla bych dotaz ohledně vytvoření protilátek na TBC....

Protilátky proti toxoplazmóze

Dobrý den, je možné si zažádat samostatně v laboratoři o krevní testy, zda mám...

Protilátky proti Trofoblastu

Dobrý den, paní doktorko. Jsem po třech těhotenských ztrátách. Mám dotaz. Otěhotním...

Protilátky proti trofoblastu v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná 10. týden po IVF, bohužel až nyní mi přišly výsledky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Natažené vazy v koleni

Dobrý den mám dotaz před měsícem jsem si poranila koleno na lyžích.. Po vyšetření...

Smrt tatínka

Dobrý den,chci se Vás zeptat,jsou to dva dny,co mi zemřel můj milovaný tatínek...

Štípance nebo neštovice ?

dobrý den, mám problém, protože bych potřebovala vědět zda jde u syna( v říjnu...

Antibiotika a alkohol

Zdravim, beru ospen 1500 na angínu ale 5 den kdy mam brat antibiotika mam velkou...

Skvrna v podbřišku

Dobrý den, zhruba před rokem se mi na podbřišku u kořene penisu objevila skvrna...

Bolest po vytržení zubu


Odstranění korunky na zubu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když se přilepí na zub korunka, je tam definitivně...

Revmatoidní artritida a léčba

Prosim o radu pro mého 74 let starého otce s pokročilou,doteď nelecenou,revmat...

Masti Imacort a Imazol

Jaký je rozdíl mezi imacortem krém a imazolem plus krém?

Únava


"Ruptura cornu posterioris menisci medialis genus I.dx

vysvetlenie diagnozy :. ASK genu shaving 1.dx.condyli med fem et patellae,ASK...

Bolest vnitřní strany chodidla a paty

Pane doktore, prosím Vás o radu. Asi měsíc mě bolí pata a vnitřní strana chodidla....

Náhlé zvýšení tlaku

Dobrý den, před chvílí jsem seděla na gymnastickém míči a náhle se mi zatočila...

Bílý povlak jazyka


Malý penis v 15

Dobrý den, nevím, zda-li se mam obrátit přímo na vás, ale je mi čistě 15 a mámproblem...

Bisexualita

Dobrý den. Příští rok mi bude 30 let a dosud jsem neměla žádného partnera /...

Bolesti žaludku


Papillae coronae glandis

Dobrý den. Před 2 měsíci se my udelali něco jako krupicky kolem žaludu. Prosím...

Zvětšená jedna mandle

Dobrý den , mám nateklou pravou krční mandly , nemám teploty ani bolesti v krku...

Otevření jizvy po vytažení stehů

Dobrý den, nejprve bych ráda uvedla, že problém, který nastal jsem si způsobila...

Reklama