Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Protilátky proti herpetickým virům

Jana L. 22.6.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, obracím se s dotazem... Je mi 31 a již rok se léčím na neurologii s bolestí hrudní páteře kolem pravé lopatky. Potíže začaly po lehce vyhřezlé ploténce vlevo, velmi plíživě. Ploténka se rychle přeléčila ale hrudní páteř se stále horší. Během roku jsem podstoupila 3 série Rhb, byl mi ďelán Rtg hrudniku, Mri bederni páteře, Mri hrudní páteře, scintigrafie celého skeletu odkud mne poslali na mamograf prsou s nejasným nálezem, který se naštěstí nepotvrdil, dále pak lumbální punkce jako poslední. Vše bez nálezu. Moje potíže se pomalu stupňují, počáteční bolest se proměnila v brnění a mravenčení (pouze kolem lopatky, kde bolest zacina a rozleva se do okoli, je tedy lokalni), současně od počátku potíží cítím, jak mi v místě probiji jakoby nerv, ostra bolest, nekdy krec. Dostala jsem několikrát injekce s mezocainem, byly dělány testy na boreliózu, detailní testy na revmatické onemocnění, záněty a infekce a vše rovněž negativní. Při LP se pouze zjistily 3 protilatky na herpetické infekce: HSV 1/2 IgG Elisa 4400 pozitivni, VZV IgG Elisa 7800 pozitivní a HHV6 IgG IF pozitivní ++. Mohu se zeptat, co to přesně znamená? Prodělala jsem tedy pásový opar jak se můj lěkař domnívá, ale aniž bych to věděla? Současně mi řekl, že nyní nelze určit a přisuzovat mé potíže tomuto, je to tedy velmi matoucí. Aktualne beru lek Gabagammu, lekar se domniva ze mohu mit poskozeny nerv, ale leky nezabiraji. Brneni a mravenceni se posuva smerem do beder a ty uz take boli. Take mne zajima, jestli by se mohlo jednat o ALS? Prosim, poradte mi o co se muze jednat a na koho se obratit, jelikoz uz jsem zoufala. Dekuji za jakoukoli odpoved

Odpovídá:

MUDr. Nela Šrámková


Dobrý den Jano, ve Vašich výsledcích je vidět, že se jedná o staré protilátky, tedy že se s danými infekcemi tělo někdy setkalo a imunitní systém na to zareagoval, což je zcela v pořádku. Nejde se na jejich základě dopátrat, kdy k dané infekci došlo. Navíc u herpes zoster (pásového oparu) se jedná o reaktivaci VZV viru (tedy reaktivace viru neštovic při oslabené imunitě), tedy nemusela jste jej vůbec prodělat. Nicméně podle výsledků z Vašich vyšetření, Vaše obtíže s brněním a mravenčením budou nepochybně souviset s vyhřezlou ploténkou. Léky na posílení nervů užívejte nadále, jedná se spíše o podpůrnou terapii. Ale v kombinaci s rehabilitací by měla být užívána. Hezký den.

Související dotazy

Protilátky
Dobrý den, při preventivní prohlídce u své doktorky...
Protilatky
Dekuju za odpoved. Takze protilatky proti krevnim destickam...
Protilátky proti trofoblastu v těhotenství
Dobrý den, jsem těhotná 10. týden po IVF, bohužel...
Očkování proti rakovině děložního čípku
Dobrý den. Na preventivní prohlídce u mého gynekologa...
Protilátky
dobrý den, mám zvýšené jaterní testy a tak mi lékařka...
Očkování proti tetanu
DOBRÝ DEN , Je mi 7O let. Před 10 lety sem byla přeočkovaná...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Protilátky na plané neštovice

Dobrý den, jsem nyní ve 39. týdnu, minulý týden mi byl diagnostikován pásový...

Protilátky na plané neštovice

Dobrý den,můj patnáctiletý syn/má bakteriální a pylovou alergii/ ještě neprodělal...

Protilatky na Rubeollu

Dobry den, predem dekuji za odpoved ohledne tech chlamydii a toxoplasmozy. Jeste...

Protilátky na žloutenku typu B

Dobrý den, prosím o radu. Před týdnem jsem porodila a byly zaslány potřebné...

Protilátky proti borelioze a mononukleoze

Dobrý den, obrqacím se na Vás s dotazem ohledně protilátek na boreliozu a mononukleozu....

Protilátky proti coxsackie a,b

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o zhodnocení laboratorních výsledků. Jsem...

Protilátky proti embryu

Dobrý den, je mi 35let, mnoho let již toužím po dítěti. Nejdříve jsem onemocněla...

Protilátky proti embryu - imunologické vyšetření jako samoplátce?

Dobrý den paní doktorko, abych mohla položit dotaz, musím asi nejprve vysvětlit...

Protilátky proti encefalitidě

Dobrý den. Mám na vás dotaz ohledně IgG protilátek encefalitidy. Při odběrech...

Protilátky proti ery

Dobrý den, kolikrát během těhotenství se vyšetřuje hladina protilátek proti...

Protilátky proti listerioze

Dobrý den, během těhotenství před 6 lety jsem pravděpodobně prodělala listetiozu....

Protilátky proti štítné žláze

Dobrý den, potřebovala bych poradit s postupem. Před třemi lety mi začali zdravotní...

Protilátky proti štítné žláze

Dobry den Bola som na kontrolu u endokrinologa,pretoze v lavej casti stitnej...

Protilátky proti štítné žláze - zvýšení imunity

Dobrý den, prosím o radu, mám protilátky proti své štítné žláze (omlouvám se,...

Protilátky proti štítné žláze v těhotenství

Dobrý den, Jsem ve 30 týdnu těhotenství a z krve mi byly zjištěny protilátky...

Protilátky proti TBC

Dobrý denpane doktore, měla bych dotaz ohledně vytvoření protilátek na TBC....

Protilátky proti toxoplazmóze

Dobrý den, je možné si zažádat samostatně v laboratoři o krevní testy, zda mám...

Protilátky proti Trofoblastu

Dobrý den, paní doktorko. Jsem po třech těhotenských ztrátách. Mám dotaz. Otěhotním...

Protilátky proti trofoblastu v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná 10. týden po IVF, bohužel až nyní mi přišly výsledky...

Protilátky přenesené kojením

Dobrý den, při kojení dostane mimiko všechny protilátky, které mám také já?...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědivé fleky na pokožce

Dobrý den, před několika dny se mi udělaly "pupínky" na stehnáh a...

Úzkost, svírání na hrudi, strach, iracionální pocity


Křupání zápěstí


Bakerova cysta


Zápach z úst jako po alkoholu


Bolest konečníku, endometrióza


Rektovaginální píštěl


Návrat žluči do žaludku


Atarax


Bolest břicha


MUDr. Aleš Prokopenko

Gynekologicko porodnická praxe



Vasocardin


Rýžový odvar


Infekce po zlomenině klíční kosti


Velmi silná menstruace


ITP, Prednison


Kvasinková infekce pochvy


MUDr. Jaroslav Jírový

Stomatologická ordinace

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×