Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Průjem a plynatost

Trávení Lenka 23.11.2016

Dobrý den,
již nějakou dobou (řádově v měsících) trpím zažívacími potížemi - plynatost, nafouklé břicho, pocit plnosti, přidala se i hnědo-žlutá stolice, mastnější, řídkého typu. Někdy je mi lépe, někdy jsem strašně unavená, vyčerpaná, špatně se mi dýchá, mám nízký krevní tlak a nemůžu nic jíst. Před 3 týdny jsem byla na gynekologické operaci, které předcházelo předoperační vyšetření, kde bylo vše o.k., po operaci stálo ve zprávě, že pohledově játra a žlučník vypadají o.k. Loni jsem prodělala žloutenku typu E, kontrolní testy letos na jaře byli v pořádku. Před cca 2 měsíci jsem byla na gastroskopii ohledně prokázání celiakie-neprokázáno. Zkontrolován jícen, žaludek a tenké střevo-vše o.k.Trpím pouze alergii na bílkovinu kravského mléka a tím pádem nejím nic z mléka. Čeká mě za 14dní vyšetření na kolonoskopii. Nyní užívám třetí den Pangrol a zlepšení není žádné. Mohlo by se jednat o problém se slinivkou i když Pangrol nepomáhá? Nebo je to ještě krátká doba než začně účinkovat? Dá se nějaké onemocnení slinivky či střeva prokázat už z krve? Mám z toho všeho velké obavy. Děkuji za radu.

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař, Nový Jičín

Dobrý den, podle popisu si nemyslím, že by se jednalo o slinivku, ale pangrol do kolonoskopie určitě ponechejte, ultrazvuk jste měla a patologie slinivky neprokázal, při bolestech je ke zvážení CT břicha, kde jde slinivka lépe vidět, ale udáváte spíš dyspeptické potíže, tak nyní podle mne není nutné. Vyšetření krve je jen pomocné a nenahrazuje kolonoskopii, z krve lze nabrat např. onkologické markry nebo protilátky u zánětů střeva, ale kolonoskopie je rozhodující, zda není např. ulcerozní kolitida či crohnova nemoc. Je možné, že bude vše negativní a jedná se o funkční dyspepsii, i zde jsou možnosti léčby, každopádně vyčkejte došetření. Na Váš dotaz se ještě podívá naše konzultační ambulance. S pozdravem Dr. Hasalíková

MUDr. Karel Dvorník
Odpovídá lékař:

MUDr. Karel Dvorník

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Doradus s.r.o., soukromá interní a gastroenterologická ambulance s endoskopií, Jihlava

Dobrý den.Na zjištění funkce slinivky se stanovuje množství elastasy ve stolici. Vyčkal bych výsledků vyšetření. Pokud bude vše negativní jedná se o funkční poruchu vzhledem k celkově udávanému stavu nejspíše organický psychosyndrom - lze zkusit symtoptamicky například Duspatalin retard s probiotiky, ale nejspíše největší úspěch by slavilo vhodně zvolené antidepresivum a psychoterapie.

Související dotazy

Plynatost
Dobrý den, kvůli nádoru v konečníku a synchronnímu...
Nadměrná plynatost
Dobry den,rada bych Vas pozadala o radu. Manzel jiz...
Průjem
Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny...
Škrouhání v břiše,plynatost,průjem
Dobrý den, každý měsíc vždy tak na 4 dny mě bolel...
Průjem
Dobrý den je mi 23 let a uz asi cca tyden mam úplně...
Plynatost
Dobrý den chtel bych se optat žena má velké křeče v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Průjem a malátnost.

Dobrý den. Minulý víkend se mi udělalo nevolno, průjem, pocit na zvracení (bez...

Průjem a možné snížení účinnosti HA

Dobrý den, v minulém cyklu jsem na začátku třetího týdne měla asi 3 hodiny...

Průjem a nadýmání

Dobrý večer p.doktorko, mám prosím dotaz..mívám často průjmy,hodně hlasitě mi...

Průjem a nachlayení

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně syna 8 let.Je nastydlí,zahlenění,je astmatik,dostáva...

Průjem a nečekaná menstruace

Dobrý den, už týden mám průjem, necítím se špatně ani nezvracím.Brala jsem...

Průjem a nečekaná menstruace

Dobrý den, už týden mám průjem, necítím se špatně ani nezvracím.Brala jsem...

Průjem a nepříjemný pocit v nadbřišku

Dobrý den, už týden mám řidší stolici (někdy více, někdy méně), na záchod chodím...

Průjem a netolerance lepku

Každý den dopoledne mám průjem. Mám stolici dopoleldne několikrát. První stolice...

Průjem a normalni stolice

Dobrý den strašně často se mi střídá průjem a normální stolice, mívala jsem...

Průjem a normalni stolice

Dobrý den, uz dlouho me trápí průjem a normalni stolice. Stane se mi ze rano...

Průjem a problémy se žlučníkem

Dobrý den, mám zájem o objednání vyšetření mých potíží vaším prostřednictvím. Za...

Průjem a sedimentace

Dobrý den, už několik týdnů mě trápí neustále řídká stolice, křeče v břiše,...

Průjem a stravování

Dobrý den, prosil bych o radu. Již nějakou dobu mě trápily průjmy, nadýmání....

Průjem a střevní paraziti

Zdravím Už delší dobu mám podezření na střevní parazity občas jsem našel ve...

Průjem a světlá stolice

Dobrý den, od neděle mám problém, kdy se u mě objevila "kašovitá", někdy až...

Průjem a teploty

Dobry den, jsem momentálně na cestách po světe a asi týden zpět jsem dostala...

Průjem a teploty u 2,5 roku starého chlapce

Dobrý den náš chlapeček 2,5roku měl v pátek průjem, večer začal zvracet a skončil...

Průjem a tmavá stolice

Dobrý den Potřeboval bych poradit. Již druhý týden mám problémy se žaludkem...

Průjem a úbytek na váze

Dobrý den, chci se Vás zeptat. Trpím už delší dobu bolestí břicha na levé straně...

Průjem a účinek antikoncepce

Dobrý den. Užívám hormonální antikoncepci Katya a nevím, jestli jsem jednala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Podvrtnutý kotník

Dobrý den, 1.5 jsem si vyvrkla kotník a natahla vazy. Měla jsem 14 dní sádrovou...

Antidepresiva

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na vysazení antidepresiv....

Porucha erekce


Krvácení z penisu


Náhrada za warfarin

Dobry vecer, otec 71 let po cevni prihode, predtim tri infarkty (vse behem 6...

Časté nucení na močení

Dobrý den, od konce srpna trpím problémy ohledně močení. Močení je časté cca15x...

Kauda pankreatu


ANTIDEPRESIVA

Dobrý den,před lety jsem se léčila na poruchu panic.úzkosti,ovšem opět se mi...

Zánět dásně

Dobrý den, Před týdnem jsem byla u svého zubaře s maličko nateklou dásní u...

Prudká bolest v pravé hyždi

dobrý den,byla jsem na vyšetření na neurologii ,pro opakované bolesti ,které...

Nejsem na Dorete závislá?

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit co mám dělat. Od října 2016 mi začaly...

Bulka na sliznici v ústech

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem si jazykem nahmatal bulku na sliznici...

Žlutohnědý zapáchající výtok v těhotenství

Dobrý den,jsem v 7tt těhotenství a trápí mě žlutý až žlutohnědý výtok, který...

Noční bolesti kloubů a svalů

Dobrý den. Mam dotaz a je mi hrozne ouzko kdyz mam moje bolesti popsat......

Nadměrné noční pocení

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Je mi 16 let a v poslední době se u mě projevuje...

Pálivá bolest holeně

Asi pred rokem jsem mel velky hematon na lytku.cca 20cm.casem vse zmizelo jen...

Macmiror a léčba partnera


Dušnost a obtíže podobné koronavirové infekci

Dobrý den Teplotu nemám ale dýchá se mi hůř a mám na levé straně bolesti pichlavý...

Zavodněné tělo

Dobrý den, moc prosím o pomoc, už nevím co dále dělat, mam strašně zavodněné...

Bulka v podpaží


Reklama