Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Psychika a imunita

Peter . 23.9.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, mohu poprosit o konzultaci? Poslední rok prožívám hodně stresové období, jednak v práci, kterou jsem nakonec vzdala, poté dokončení kombinovaného studia VŠ a nyní nástup a zaškolování v nové práci. Za poslední rok jsem prodělala dost nemocí a užívala několik antibiotik, která nezabírala, skončila jsem i na gastroskopii, kvůli velkým bolestem žaludku, nic však lékaři nenalezli. Jakákoliv viróza, vč. střevních viróz se mi nevyhne. Teď mi lékařka doporučila slabou dávku Citalecu 10, prý je potřeba vyrovnat psychiku, aby se mi zlepšil imunitní systém. Nevím, jestli je to nutné, z antidepresiv mám respekt. Mohl byste mi případně poradit jiná, vhodnější? Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

Milá Petro. Mám zlozvyk. Vždy si překládám to, co pacient u mě nebo na netu řekne anebo napíše do takzvané " otevřené češtiny:" Počítám totiž,že z vrozeného respektu k lékařské profesi jako takové bude šetřit kolegy,kteří jej předtím léčili a neřekne mi,co si o kvalitách svého někdejšího lékaře skutečně myslí. Nyní tedy přecházím do " otevřené češtiny",jak onomu " překladu" říkám:-) : Píšete,že Vaši lékaři nedokáží zjistit příčinu Vašich potíží ani je správně léčit:-) Máte pravdu. Píšete též,že léčbou-neléčbou dokonce Váš zdravotní stav zhoršili. Máte asi pravdu:-) Aby zametli své neúspěchy a nemuseli se Vám omluvit,učinili z Vás člověka psychicky vyšinutého. Je to, bohužel,v dnešní české medicíně velmi častý jev a nejste v podobné situaci sama. Vy sama si pravděpodobně myslíte,že psychicky porouchaná nejste.. tentokrát bezpochyby opět máte pravdu !!! Co Vám tedy poradím? Hlavně už k nim,proboha,nechoďte! Vězte,že se dokážete uzdravit buď sama,tradičními metodami-což v praxi znamená: pravidelně a racionálně jíst. Pít hodně tekutin. Dobře se vyspinkat. Nemít zácpu!! ( zácpu máme,pokud denně nejdeme na stolici)-pokud se Vás tento problém týká,ovlivněte situaci stravou a tím,že si na vyprázdnění denně uděláte čas. Nekonzumujte nic,z čeho kouká závislost(pokud se Vás tento bod netýká,zapomeňte,že jsem něco napsal:-)- léky na uklidnění, analgetika,alkohol, cigarety. Udělejte si pořádek ve všech aktivitách- klidně i písemný plán, aby byl Váš každodenní život přehledný. Aspoň půl hodiny denně sportujte. Nezadržujte pláč,smích a vztek- ventilujte ihned nebo alespoň co nejdříve. Dorovnejte,prosím,vztahy. Nežijte v kompromisu! Žijte pravdu svého srdce. A teď k chemii: na zvýšení imunity já osobně používám Echinaceové kapky. Po masakru antibiotiky můžete koupit a vybrat 1-2ks 100 ML BALENÍ Hylaku forte( 3 pol. lž. denně) Anebo-dražší aLE PŘÍRODNĚJŠÍ VARIANTA od firmy LR-Colostrum. Produkt téže firmy -Aloe Vera pomůže urychlit detoxikaci(Levnější aloe jsem zkoušel a málem jsem se z nich ...:-) Najděte si zkušeného,usměvavého,otevřeného a vlídného lékaře,který Vám bude umět pomoci. Na odbornosti nezáleží. Může to být ovšem i lékař,který ovládá čínskou medicínu,homeopatii,aku- punkturu-pokud ovšem nejste odpůrcem alternatívní terapie:-) Můžete použít Gastrocynesine čtvrt h před jídlem,třeba i po něm(homeopatikum volně prodejné) Přeji Vám brzké uzdravení a děkuji vřele za Vaši důvěru. Budu se těšit,že se mi časem ozvete,jak se Vám daří. Můj e mail: mens-sana@seznam.cz :-) Petr Jugas

Související dotazy

Imunita
Dobrý den, mám sníženou imunitu v následku čehož trpím...
Imunita
dobrý den během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...
Imunita
Dobry vecer,chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...
Imunita
Dobrý den, prosím o radu ,jak posílit slizniční imunitu?Mám...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychika

Dobrý den,obracím se na vás o radu či pomoc.Mám potíže, které se nejlepší ba...

Psychika

Dobrý den, s manželem se 3 měsíc snažíme o miminko a když už to vypadalo, že...

Psychika

Měla jsem v dubnu velkou psychickou zátěž v práci a také jsem se snažila držet...

Psychika dospívajícího

Dobrý den, prosím o informaci, jak vysvětlit 17letému dorostenci, že porušováním...

Psychika 5 leté holčičky

Dobrý den, rada bych se zeptala na radu ohledně mojí dcery. Skoro denně chodí...

Psychika a asthma

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala, jestli je možné, aby psychické potíže mohly...

Psychika a bolest žaludku

Dobrý den. Už delší dobu mě trápí stejné obtíže tupá a následně křečovitá bolest...

Psychika a bolesti zad

Dobrý den deset let se potýkám se svalovou disbalancí v oblasti zad pracovala...

Psychika a brnění

Dobrý den, včera jsem psala dotaz na paní rentgenoložku, a ráda bych se obrátila...

Psychika a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem antikoncepce...

Psychika a nebo?

Dobrý den,ráda bych znala Váš názor-ale je to složité-pokusím se být stručná.V...

Psychika a nebo?

Paní doktorko Hlavačková-děkuji za rychlou odpověď.Je mi jasné,že lumbální punkci...

Psychika a nespavos

Dobrý den, prosím o radu. Manžel se podle mě zbytečně psychicky trápí. Chodí...

Psychika a pocení

Dobrý den, už od mala jsem měl problém s nadměrným pocením, částečně to mám...

Psychika a potíže se žaludkem

Dobrý nem moje dcere 14 let má stálé bolesti žaludku i na zvracení trvá to už...

Psychika a trhání zubu

dobrý den lečim se na PA pro fobicke úzkostne stavy které mají příčinu v zubařskem...

Psychika ci vazna nemoc?

Dobry den, v listopadu se mi prihodila neprijemna situace na exkurzi se skolou,...

Psychika či nemoc?

Dobry den, pred 18 dny jsem zasilala dotaz, doposud mi neprisla odpoved, tak...

Psychika či závažnější problém

Dobrý den, chtěla bych Vás velice poprosit o Váš názor na mé "zdravotní" problémy....

Psychika dítěte

Dobrý večer, mám 2,5 letou dceru a za tři měsíce se nám narodí druhá dcera....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolena z vnější strany


Bolesti hlavy


TTE


Bolest rameního kloubu a klíční kosti


Tlak pod palcem


Chronický zánět žaludku a nedomykavost jícnu


Průjem a horečka


MUDr. Eva Klimešová

European Dental Health

Zvětšená játra která jsou zdravá


MUDr. Alexander Marossy

Ordinace PL pro dospělé

Prosím o vysvětlení nálezu na rtg


Sudeckův syndrom


Menstruace po vysazení antikoncepce


Revma a běhání


MUDr. Mojmír Dolejší

Interna - gastroenterologie

Bolest


Kašel


Odpovídám na odpověď lékařky


Herpesin ve 33. tt těhotenství

Dobry den, jsemve 33tt a udelal se mi opar na rty. Velikostne prumerny. Mohu...

Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×