Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Recidivující kondylomata

Pohlavní nemoci Lukáš 5.6.2019

Dobrý den,
už léta (cca 4 roky) trpím kondylomaty (HPV vir). Žiji poměrně zdravě (zdravá strava - ne vždy, sport). Rád bych podotkl, že jsem sexuálně aktivní, ale nepromiskuitní (stabilní parter cca 3 roky, partner bez jediného příznaku). Kondylomata se mi vyskytují především u análního otvoru (zvnějšku) a (bohužel) i uvnitř. Jednou se mi objevily i okolo kořene penisu, použil jsem tyčinku Wartec (velmi efektivní, ale zůstala jizva - toto už nikdy aplikovat nehodlám). Byl jsem také na vypalování tekutým dusíkem (na dermatovenerologii, kde přikládali dusík tyčinkou) a poté i v nemocnici na chirurgickém odstranění vnitřních kondylomat pomocí "pálení" (elektrokauterem). Na chvilku byl od kondylomat pokoj, ale opět a opět se vrací. Jsou malé, drobné, někdy i nerozpoznatelné (ale některé poznat jsou). Na vnitřní kondylomata jsem dokonce vyzkoušel i gumičkování (původně metoda na odstranění hemoroidů). Dále jsem vyzkoušel Hlívu Ústřičnou (tobolky - nevím jestli měli nějaký zásadní vliv), drahý krém Aldara (pomohlo jen mírně, naštěstí se dál nerozsévaly, ale výsledek nebyl 100% a především, Aldarou nelze řešit vnitřní kondylomata), spekrum vitamínů na posílení imunity, dále jako "samoléčbu" Urgo Kryptoterapie (řekl bych částečně účinné na vnější), a nyní, když se mi objevily znova (vnější i vnitřní) rozhodl jsem se zaplatit 12.600,- Kč a podstoupit očkování Gardasil 9. Aktuálně mám v sobě 1. vakcínu (ze tří). Vakcinace se dávkuje "teď" - za dva měsíce (od první dávky) - za šest měsíců (od první dávky). Neočekávám, že by tato vakcinace vyřešila současná kondylomata, ale doufám pouze v to, že zabrání opětovnému návratu (recidivitě). Nyní bych rád podstoupil celosystémovou léčbu (nikoliv pouze lokální). Dozvěděl jsem se o přípravu "Isoprinosine". Otázka ale zní, zda můžu tento přípravek dlouhodobě užívat, ikdyž mám v sobě aktuálně Gardasil 9. Nerad bych zaplatil 12.600,- Kč zbytečně, aby Isoprinosine jakkoliv reagoval s Gardasilem 9 (neutralizoval jej, nebo nedejbože, vytvořit nějaké jiné zdravotní komplikace). Je to otázka na imunologa i dermatovenerologa i případně proktologa. Praktický lékař si nebyl jistý, dermatovenerolog si taktéž nebyl jistý, ale spíše nedoporučil (měl obavy z reakce) a k imunologovi se teprve chystám. Pokud nebude žádná reakce, hodlám využít "Isoprinosine" již v průběhu vakcinace. Pokud reakce bude, hodlám vnější řešit vypalováním dusíkem, a vnitřní uvažuji o laseru, a také vyzkoušet Aloe Vera (zavádění si do konečníku část ořezaného listu jako čípek cca na 10 minut denně - Aloe Vera má "prý" dobrý vliv na pokožku ale řeší i kožní problémy). A až po uplynutí vakcinace (tj. ještě 6 měsíců + 2 měsíce po poslední vakcinaci) užívat Isoprinosine. Mezitím (v průběhu vakcinace) hodlám užívat doplňky stravy, konkrétně Hlívu Ústřičnou (tobolky) a také česnek (tobolky). Doplňky stravy budu užívat pouze v případě, kdy bych nesměl užívat Isoprinosine (kvůli Gardasilu 9). Budu tedy užívat (a nyní již mám vakcinaci) buďto Isoprinosine a nebo doplňky (hlíva + česnek), ale oboje kombinovat nebudu - záleží podle toho, jestli můžu mít Isoprinosine už v době vakcinace. Jsem už velmi zoufalý a nešťastný. K opětovné hlavní otázce "Můžu užívat Isoprinosine i když mám v sobě Gardasil 9"? "Nebude to mít nějakou reakci, neutralizování atd.?". Žádné dlouhodobé léky neberu. Žádné zásadní jiné zdravotní komplikace nyní nemám. (Cca před půl-rokem jsem byl na vytržení krčních mandlí, měl jsem chronické angíny, ale od té doby nemám ani rýmu. Mám vyšší ASLO po angínách, nestabilní hodnoty. Např. 300, 330, 550 ASLO, ale ASLO nijak zásadně neřeším, půjdu na konrolu ASLA až za cca 3 měsíce, Pendepon mi nebyl doporučen, neboť žádné jiné komplikace spojené s angínou nemám). Pouze mě trápí kondylomata. Předem děkuji za odpověď a odborné doporučení.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
chápu, že toto je opravdu nepříjemné. Máte pravdu, že Váš dotaz je určen spí...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Vážený pane,
sice si nemyslím že by očkování a současné podávání Isoprinosinu mělo m...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Kondylomata
Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv...
Kondylomata
Dobrý den mam diagnostikovana Kondylomata v oblasti...
Kondylomata
Kondylomata jsou pouze estetický problém nebo je v...
Kondylomata?
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda to nejsou na hrazi...
Kondylomata
Dobrý den, chtela bych se zeptat, jestli jsou běžné...
Recidivující kondylomata
Dobrý den už asi 3 roky se lečím s kondylomaty chodila...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidivující infekce ochvy

Dobrý den, před rokem mi zjistili Streptococcus agalactiae v pochvě. Léčila...

Recidivující infekce virem herpes simplex

Dobrý den, už přes dva roky mě trápí vyrážky na levé straně zadku. Ze začátku...

Recidivující infekt močových cest

Dobrý den, mám takový delší dotaz ohledně mého "záhadného"zánětu močových cest....

Recidivující infekty močových cest

Dobry vecer mam problem už téměř 3 roky trpim neustale se vracejicim zanetem...

Recidivující kašel

Dobrý den, manželku 34 let vždy takto na podzim, již cca 4 rokem trápí suchý...

Recidivující kašel

Dobry den, uz pres rok mam problemy s kaslem. V lete jsem v poradku, ale behem...

Recidivující kašel

Dobrý deň. Vopred sa ospravedlňujem za obšírnejší dotaz. Môj 14 ročný syn...

Recidivující kašel u dítěte

Dobrý den,mám osmiletého syna.Poměrně často trpí zánětem průdušek.Je alergik...

Recidivující kondylomata

Dobrý den, už asi rok trpím s kondylamaty na předkožce a u žaludu. Začlo to...

Recidivující kondylomata

Dobrý den už asi 3 roky se lečím s kondylomaty chodila jsem na seškrabavani...

Recidivující kožní záněty

Dobry den, mam dlouhodobe problemy s koznimi zanety hlavne v oblasti krku(zadni...

Recidivujíci krustózní laryngitida

Dobrý den, chci se zeptat, jaký důvod může mít mé letos už 4. onemocnění krustózní...

Recidivující kvasinková infekce

Dobrý den. Je mi 17 let a nikdy jsem neměl pohlavní styk. Už třikrát jsem byl...

Recidivující kvasinkové infekce

Již nějaký ten rok mám problém s kvasinkami na žaludu. Není to nic hrozného,...

Recidivující kvasinkové infekce

Dobrý den, ráda bych se poradila s někým dalším ohledně mých přetrvávajících...

Recidivující kvasinkové infekce pochvy

Dobrý den, již několik měsíců mám problém s kvasinkovou infekcí. Byla jsem již...

Recidivující laryngitidy

Dobry den. Potrebuji radu ohledne meho 4leteho syna. Trpi od roku na laringitydu....

Recidivující luxace čéšky

Dobrý den Mám velikou prosbu. Mám problém s kolenem. Už po třetí se mi čéška...

Recidivující luxace ramene - operativní stabilizace

Dobrý den, můj syn 17,5 let opakovaná luxace pravého ramene během 3/4 roku....

Recidivující močová infekce

Dobrý den, mám již třetí měsíc potíže s močovým měchýřem. Jsem po léčbě ATB...