Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Ředění krve, trombóza a lékařské pijavice

Kamila . 18.2.2016

Dobrý den pane doktore, chci se Vás zeptat na Váš názor ohledne lékařských pijavic. Minulý rok jsem prodělala opakovanou trombózu v pravém lýtku. Brala jsem dvakrát Xarelto. Po prvním dobrání se trombóza do 3 týdnů vrátila, naní mám také 3 týdny dobráno Xarelto a bojím se recidivy. Slyšela jsem o pijavkách, byla jsem na nich, protože ředí krev, chci se vyhnout doživotnímu užívání Warfarinu. Jenže pijavice ředí krev jen na chvli. Máte s nimi prosím nějakou zkušenost? Zda na ně chodit např. každý měsíc nebo vůbec ne. Navíc mi je terapeutka vůbec nedala na nohu, kde byla trombóza, ale nechala je, ať se samotné chytnou, takže jedna byla na žaludku a druhá cca 5 cm od pupíku bokem, prý vaječník. Mám z toho divný pocit, zda jsem nenaletěla podvodnici......ale to není podstatné, to je moje hloupost. Nohu po trombózách mám stále o 1,5 cm silnější celou, nejedná se o otok. A stále v místě trombóz hodně bolí. Dodržuji pitný režim, nosím přes rok kompresní punčochy. Mám křečové žíly, trombóza byla 7 měsíců od operace klasické křečových žil. Děkuji Vám za názor ohledně pijavek. Kamila

Odpovídá:

MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

Dobrý den. S použitím pijavic nemám žádné zkušenosti a ani informace. Ony sice vylučují nějaké látky zabraňující srážení krve, ale ty určitě nepůsobí déle než maximálně několik hodin. Čili byste musela chodit na přikládání pijavic asi denně a doživotně. Pokud jste prodělala trombózu pro operaci křečových žil a ta se vrátila po vybrání Xarelta, pak byste měla jednoznačně absolvovat podrobné hematologické vyšetření, jestli nemáte vrozený deficit některých faktorů, které pak predisponují k trombózám ( Leidenská mutace, deficit faktorů C a S atd. ). V takových případech se bohužel nelze vyhnout dlouhodobému užívání warfarinu, protože často ani moderní nová antikoagulancia nedovedou v těchto případech zabránit novým trombózám. Z alternativních metod bych Vám snad mohl doporučit užívání přípravku Kalium muriaticum ( chloratum ) z tzv. systému biochemických solí a to 3xdenně 2 tablety dlouhodobě.

Související dotazy

Ředění krve
Dobry den, jsem 17 let pacientka s ulcerozni kolitidou...
Tromboza
Dobrý den, mám krevní sraženinu na noze, bouchla mě...
ZIBOR na ředění krve a bulka pod kůží
Dobrý den, jsem po operaci menisku a vazů v koleni...
Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza
Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena...
Trombóza
Dobry vecer lecim se s trombozou v pravem lytku beru...
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ředění krve

Dobrý den, mám Leidenskou mutaci- heterozygotní a jsem před IVF - dlouhý protokol. Chtěla...

Ředění krve

Dobry den, jsem 17 let pacientka s ulcerozni kolitidou na imunosupresivni i...

Ředění krve

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat,jsem 4 týdny po operaci žlučníku a byl mě...

Ředění krve

Dobrý den, beru léky na ředění krve (Aspirin) a bylo mi řečeno, že nemohu podstoupit...

Ředění krve

Můj manžel, těžký kardiak, který uživá cca 20 léků denně včetně warfarinu,který...

Ředění krve

Dobrý den,před měsícem jsem si zlomila nohu v kotníku,po operaci zjitili špatnou...

Ředění krve

Dobrý den. Je mi 76 let, jsem už několik let po operaci prav. oka: krvácení-sítnice....

Ředění krve a Alkohol


Ředění krve clexane+wobenzym

Dobrý den. Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky a píchám si 1x denně Clexane...

Ředění krve přírodními produkty

Dobrý den, babička (69) dostala k užívání warfarin, bere dva prášky denně. Není...

Ředění léků

Dobrý den. Moc Vás prosím o radu. Ve škole si nevím rady s jedním příkladem....

Ředění léků i.m.

Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Jsem zdravotní sestra, momentálně na...

Ředidlo v ráně

Dobrý den, v práci se mi dostalo ředidlo do rány (nejedná se o hlubokou ránu,...

Řepkový olej

Dobrý den, v posledních týdnech jsem začal aplikovat za studena lisovaný...

Řešení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ,jak řešit bolest zad s výsledkem:mediální...

Řešení kýly

Dobrý den dnes jsem byla propuštěna z nemocnice měla jsem bolesti žlučník a...

Řešení mírné hypertyreosy

Dobrý den vážená paní doktorko, prosím, pokud mohu, měl bych tyto dotazy k...

Řešení neplodnosti

Dobrý den, s manželem se pokoušíme o miminko gynekolog mi řekl že jsem zdravá....

Řešení problému s korunkami

Dobrý den, je mi 30 let, na horních dvojkách mám korunky, které mi byly udělány...

Řešení pupeční kýly

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT MĚLA JSEM PŘED ROKEM BOULI PŘIMO NAD PUKEM ZA PUL ROKU...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Červenání žaludu a pupínky

Dobry den Je mi 15 let a m takovy problem viz. Foto Jsou to takove bile pupinky...

Olupující se kůže a fleky

Dobrý den, chci se zeptat co dělat ? Dcera má na chodidlech fleky a olupuje...

Komplikovaná migréna

Dobrý den.Můj dotaz se týká nálezu po komplikované migréně u mého 12 let.syna.Mžitky,bolest...

Píchání v boku

Je mi 13 let a v noci mě probudilo silné píchání v boku sem tam mě břicho ještě...

Bolesti hýždí

Dobrý den, již delší dobu mě po běhání bolelo na obou stranách v horní části...

Vyrážka

Dobrý den ještě Vám posílám jednu fotografii, vyrážka se mi udělala pod gumou...

Opakování interupce

Dobry den v breznu jsem podstoupila miniiterupci v 5 tydnu..nyni jsem opet...

Subileozní stav

Dobrý den pane doktore,minulý týden jsem byla přijata do nemocnice s velkými...

Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


PH v pochvě


Silná únava

Dobrý den,již několik dní mě trápí veliká únava. Přijdu odpoledne z práce (nemám...

MR mozku - glióza

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala výsledek MR mozku. Na toto vyšetření jsem...

Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?

Rozkvetlá louka lákající k posezení nebo ovocné stromy obsypané zralými třešněmi...

Přibývání na váze může pomoci revmatoidní artritidě

Podle nového výzkumu britských lékařů se zdá, že by mohl být překonán jeden...

Dávivý reflex?

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí následující věc: často zvracím, ne však...

Žlutá až zelená moč

Dobrý den, mám problém, že moje moč je taková žlutá až se mi někdy zdá že čurám...

Zánět pochvy

Dobrý den, mám asi takový záhadný problém. Cca od října do prosince jsem prodělala...

Pokousat vás může i známý pes. Víte, jak ránu ošetřit?

O napadení člověka psem slýcháváme hodně často. Není přitom vzácností, že pes...

Žloutenka

Dobrý den, už jsem sem psala kvůli tomu jak se projeví žloutenka a že jsem jedla...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×