Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha

Plíce, dýchání Jan . 2.1.2013 redakce uLékaře

Mojí mamince Ježíšek nadělil kompresorový inhalátor Omron CompAir C28. Je jí 83 let a trpí chronickou bronchitidou. Doufali jsme, že jí tento přístroj pomůže zmenšit potíže. Bohužel, po první inhalaci jí bylo tak moc špatně, že jí přivolaná záchranka odvezla do nemocnice. Tam lékaři konstatovali, že vzhledem k tomu, že maminka už od dětství trpí chronickým zánětem středního ucha, tak nemůže inhalátor používat. Můžete mi jejich závěr objasnit? Mám pocit, že příčina může být (i) jinde. Děkuji moc předem za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý večer, myslím si,že koupit mamince inhalátor byl velice dobrý nápad. Otázkou je, co inhalovala. Čistou Vincentku? Nebo i nějaké léky na vykašlávání či rozšíření průdušek?Jak špatně jí bylo? Motala se jí hlava? Bylo jí nevolno? Zvracela? Možná hyperventilovala /příliš hluboce dýchala/, proto si "vydýchala oxid uhličitý",tělo se dostalo do respirační alkalózy, tehdy je člověku nevolno, motá se mu hlava, cítí se jako na kolotoči, může mít až křeče. Pokud má maminka chronický zánět středního ucha, možná má s rovnováhou i v méně zátěžových situacích potíže /v uchu se nachází vestibulární aparát, který obsahuje receptory,t.j. buňky citlivé na změnu polohy -statokinetický aparát- u pacientů s jeho poruchou se vyskytuje porucha rovnováhy/. To je jediné, co mi v tomto ohledu napadá, jistá si ale nejsem,nevím , co tím přesně mínili,máte u sebe závěr z hospitalizace? Diagnóza? Někdy i zdravý mladý člověk, který inhaluje nesprávným způsobem, má po inhalaci nevolnost a bolesti hlavy. Potřebovala bych o průběhu maminčiných potíží vědět víc. Držte se. S pozdravem.

Související dotazy

Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek
Paní doktorko, díky moc za Vaši odpověď. Zprávu z hospitalizace...
Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek2
Paní doktorko, zprávu jsem přiložil v PDF formátu a...
Stav po prodělaném zánětu středního ucha, ucho je stále zalehlé
Dobrý den, před měsícem jsem prodělal zánět pravého...
Porucha sluchu po zánětu středního ucha
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, Začátkem měsíce...
Pocit nateklého ucha, stav po zánětu středního ucha
Dobrý den,chtěla bych se zeptat...měla jsem zánět stredniho...
Propíchly mi ucho
Dobrý den, dnes jsem byl na ORL kde mi propíchly ucho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Škodlivost 90% aloe vera gelu

Dobrý den, chci si koupit 90% Aloe vera gel, jedna společnost prodávající Aloe...

Škodlivost anestezie při zubařském zákroku

Dobrý den, zajímalo by mě jestli jsou injekce k "umrtvení" při blombování zubu...

Škodlivost antikoncepce

Dobrý den, je mi 28 let a dnes jsem byla u svého obvodního lékaře a ten mi doslova...

Škodlivost antikoncepce


Škodlivost B12?

Dlouhá léta jsem kvůli statoze jater užíval Lipovitan. Po chemoterapii (k. tlust....

Škodlivost barviva "karmín"


Škodlivost CT


Škodlivost CT


Škodlivost CT vyšetření


Škodlivost chemikálií v souvislosti s potravinami


Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek


Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek2


Škodlivost kosmetických výrobků


Škodlivost kouření


Škodlivost PET/CT vyšetření na možné těhotenství


Škodlivost počítače - děti


Škodlivost rentgenového záření


Škodlivost rentgenů a P/V scanů


Škodlivost rtg

Dobrý den, mám dotaz ohledně rentgenování. Jako dítě jsem onemocněl perthesovou...

Škodlivost rtg


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Slabost, malátnost, unava, motání hlavy


Zamítnutí lázeňské péče

Vážený pane doktore, OZP mi zamítla lázeňskou péči z důvodu nesplnění podmínky...

Migrena

Od 16 let trpím migrenou, je mi 65 let a bolesti jsou časté- neurologicky jsem...

Zápach z úst od žaludku?

Dobrý den, Mám takový problém, kterého si všímá hlavně můj přítel. Říká, že...

MUDr. Jiří Los

Odborný lékař urologie

MUDr. Marie Orlická

Praktická zubní lékařka

Únik moči

Dobrý den. Mám již 3 roky pro mne velký problém. Bude mi 55 let a jsem druhým...

Praskání v učích při polykání, zalehlé uši

Dobrý den, Potřebuji prosím poradit jestli mám jít na návštěvu ORL. Při...

Bolest břicha

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda náhlá bolest břicha popd žebry může být...

Bolesti hlavy, špatný zrak, mravenčení ruky, křeče v lýtkách

Dobry den. Pracuji u jednotky Policie, byl jsem i v zahranici na vyjezdech...

Lehká dysplazie čípku

Dobry den, chtela jsem se zeptat, chodim na pravidelne prohlidky ke gynekologovi...

Antidepresiva a poruchy menstruace

Dobrý den, prosím, dnes mi Váš pan doktor doporučil antidepresiva, jako...

Krční páteř, brnění ruky

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala. Před 14 dny mi začala z oblasti přechodu...

Je Guajacuran návykový?


Popis rtg

Poprosila bych, coby obyčejný - lékařské terminologie neznalý člověk, o vysvětlení...

Chronický průjem u 2 letého dítěte

Dobry den, mam 2 letou dceru, a ta trpi posledni 2 mesice castymi prujmy. Plenku...

Jak zabránit dehydrataci při průjmu

S průjmem se zaručeně střetl každý z nás. Trvá pár hodin a je důležité včas...

Lokální anestezie

Dostal jsem lokální anestezii. Mohu si na to dát pivo?

Opožděná menstruace

Dobrý den, od 18 let jsem brala antikoncepci a teď jsem se jí rozhodla vysadit,...

Koupelová sůl – droga, která má k relaxaci daleko

V poslední době se v médiích objevují zprávy o výskytu "kanibalů" okusujících...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×