Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Škodlivost kouření

Radek . 26.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, Chtěl jsem se vás prosím zeptat jsem se rozhodl před 2 roky jsem začal kouřit koupil jsem si cigaretové doutníčky zapálil jsem si a bolelo mě z toho u srdce a usnul jsem 2 hodiny hned jsem s tim prestal potom mi kamarádka poradila ze si mám koupit ti damske slimkové ochutnal s příchutí energy a jahůdka a to same bolelo me u srdce asi pred 3 tydny jsem objevil novou znacku cigaret s tou mentolou prichuti delaji mi dobre ja jsem nekde cetl ze jedna cigareta denne nenici zdravi je to tak ? akorat mám problem ze casteji jdu chodim na zachod po cigarete na srdci me neboli a ty mentolove mi moc chutnaji akorat je vzdycky vecer doba nez usnu citim se uvolnene snadneji zvladnu stres a nic nepocituju nebo to bude casem ten kuracky kasel , poradte nebo s tim radeji prestat pochopitelne dam na vase rady ale kdyz se nad tim zamyslim kdyz tedy cigarety skodi tak zdraví tak proc se vyrabeji vibec nekde jsem cetl nikotin lek nebo jed , s pranim pekneho dne Radek F.

Odpovídá:

MUDr. Karel Kubát

Specializace: Intenzivní medicína Pracoviště: Centrum pro závislé na nikotinu

Dobrý večer! Pokusím se odpovědět na Vaše dotazy, pravdivě, i když si nejsem jist, jestli Vás ta odpověď potěší. Proč se cigarety vyrábí, když jsou zdraví škodlivé? Inu výrobci našli zboží, které lidé budou rádi kupovat, i když jej předraží desetinásobně, nebo padesátinásobně, nebo dokonce stonásobně. Z hlediska prodejců stěží najdete něco, co by Vám tolik vynášelo. Lidem je totiž obvykle po dlouhou dobu (řady let) po cigaretách dobře. Pohoda, klídek, tabáček. Trošku problém je to, že po těch několika letech se už člověk začne dusit, uřezávají mu nohy, víkendy tráví v nemocnicích s infarkty nebo mrtvicemi - pak si cigarety vyberou s velkým úrokem vše, co Vám v mládí "darovaly". Nemluvě o těch penězích. Ale zezačátku se opravdu budete cítit lépe než nekuřáci. Jaká je výhoda mentolek? Mentol dráždí chladové receptory, a tak člověk necítí, že do sebe vtahuje proklatě horký vzduch. Je vidět, že výrobci mají kreativní myšlení a jsou opravdu schopni lidem nabídout to, co jim bude milé. Pokud byste chtěl znát podrobnosti, doporučuji knihu Závislost na tabáku (Eva Králíková a kolektiv). Souhrnem: Jaký pro Vás budou mít cigarety přínos závisí na tom, jestli je chcete prodávat a zbohatnout na tom, nebo jestli je budete kupovat, a tak umožníte zbohatnout jiným. Pokud vím, existuje několik vyjímečných vyjímek, kterým ani dlouhodobé kouření neuškodilo. Jestli jste dítě šťěstěny, a kdykoli koupíte los, vyhrajete milion, pak se není čeho bát. A pokud patříte mezi nás obyčejné lidi, pak bych doporučoval si jít spíš s tou kamarádkou zatančit. Přeji hezké zážitky!

Související dotazy

Kouření
Dobrý den. Mám dotaz ohledně mého těla po kouření....
Kouření
Dobrý den, byla mi zjištěna leidenská mutace heterozigotní...
Kouření marihuany
Dobry den, chtel jsem se zeptat zda pri pasivnim koureni...
Je možné, že na někoho nepůsobí kouření marihuany?
Dobrý den, je možné, že na někoho nepůsobí kouření...
Pálení v krku při kouření
Dobrý den je mi 23 let a poslední dobou mě pálí při...
Časté infekce a kouření
Dobry den.mam dotaz.Byvam casto nemocna anginy,zanety...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Škodlivost B12?

Dlouhá léta jsem kvůli statoze jater užíval Lipovitan. Po chemoterapii (k. tlust....

Škodlivost barviva "karmín"


Škodlivost CT


Škodlivost CT


Škodlivost CT vyšetření


Škodlivost chemikálií v souvislosti s potravinami


Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha


Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek


Škodlivost inhalace při chronickém zánětu ucha-dodatek2


Škodlivost kosmetických výrobků


Škodlivost PET/CT vyšetření na možné těhotenství


Škodlivost počítače - děti


Škodlivost rentgenového záření


Škodlivost rentgenů a P/V scanů


Škodlivost rtg

Dobrý den, mám dotaz ohledně rentgenování. Jako dítě jsem onemocněl perthesovou...

Škodlivost rtg


Škodlivost rtg záření


Škodlivost větráků a zářivek

Dobrý den,sedíme s kolegyní v kanceláři kde nejsou okna ani ventilace tudíž...

Škodlivost wifi

Dobrý den doma máme wifi, a na noc ji vypínáme. Ale někteří sousedé ji mají...

Škodlivost záření CT

dobrý den, v roce 2008 mi byl zjištěn adenom velikosti 8 mm na levé nadledvince....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Riziko přenosu planých neštovic

Dobrý večer, mám dotaz ohledně rizika přenosu planých neštovic. Byla jsem s...

Hnisavé flíčky v obličeji

Dobrý den, psala jsem asi před hodinou a teď tu čtu různé dotazy lidí a zrovna...

Bulka v podpaží

Dobrý den, po 12-ti dinové cestě autobusem se mi v podpaží udělala 2cm velká...

Vyšetření CT L3/L4 až L5/S1

Dobrý den pane doktore, ráda bych trochu rozuměla výsledkům z CT a požádat o...

Kortikoidy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co vlastně jsou kortikoidy ? Byli mi podávány...

Nadměrné pocení


Ascorutin

Dobrý den, mám problém s nitroděložním tělískem Jaydess , už ho mám zavedený...

Bolest zad nad bedry

Dobrý den! Již asi třetí den mě bolí záda jakoby nad bedry v prostřed zad, bolest...

Krevní obraz

Dobrý den, v Lednu jsem byl na lékařské prohlídce, kde mi odebírala doktorka...

Chlamydie

Dobry den. Chtela bych Vas pozadat o radu. V podstate neplanovane se prislo...

Jsem ve 22+0 tt a mívám občas bolesti/křeče


Syfilis

Dobry den chci se zeptat před 7mesici jsem mela sex s partnerem ktery zil hodne...

Bušení srdce, tlak do hlavy


Hluboká žilní trombóza

Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku Xarelto 15 mg 2x denně,...

Zlucnikové kameny

Dobrý den..před tydnem sem lezela na destkém oddeleni v Horovicich a zjistilimy...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Nespavost po porodu

Dobry den, kratce po porodu jsem v dusledku "rozhozeni rezimu" pri nocnim vstavani...

Antidepresiva

Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv a chtela jsě se zeptat...

Bolestivá bulka v třísle

Dobrý den, Před dvěma dny se mi objevila bolestivá bulka presne na kraji třísla....

Krvácení v šestinedělí

Dobry den. Jsem po cisarskem rezu 15.10.2016. V patem tydnu jsem cca 1 tyden...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×