Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Subklinická hypotyreoza

Endokrinologie Petra . 28.9.2008

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení a radu.Mám sníženou funkci štítné žlázy/subklinická hypothyreosa/.Jsem 9 měsíců po porodu,kdy jsem měla v měsíci dubnu přechodně hyperthyreosu na podkladě poporodní thyreoiditis,nyní zpět subklinická hypothyreosa.Z posledních kontrolních odběrů jsem měla výsledky prý vpořádku hodnoty TSH 4,030 a fT4 1,70,kontrola u lékařky byla také vpořádku.Pořád mi hodně padají vlasy a toto už trvá asi tři roky.Bylo mírné přechodné zlepšení,ale nyní zase padají hodně.Chtěla bych se zeptat zda je nějaké řešení,jak se tohoto problému zbavit,jiné problémy nenám,užívám na vlasy všelijaké vitamíny,ale bez výsledků.Lékařka mi řekla,že pokud mám protilátky,že s tím ona nic neudělá,moc jsem tomu neporozuměla,tak i na toto bych Vás prosila o odpověď popř.radu.Užívám Euhtyrox 50, 1tbl ráno nalačno.Prosím poradte mi a děkuji.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, subklinická hypothyreóza je onemocnění bez klinických projevů - jedná se "pouze" o odchylku v koncentraci TSH (thyreostimulační hormon) od normy, T3 a T4 bývají fyziologické. Vaše hodnota TSH je na horní hranici normy (pokud se bavíme o koncentraci uvedené v jednotkách mIU/l). Hodnota fT4 (norma) bývá u žen 12,2–20,0 (uvedeno v pmol/l) - vy jednotky neuvádíte, ale předpokládám, že se jedná o nmol/l, což je pak normální hodnota). Co se týče léčby, zde je přístup zcela individuální, s Vašimi hodnotami by někteří pacietni vůbec nemuseli být léčeni, lékař však nicméně musí zohlednit rodinnou i osobní anamnézu, etiologii choroby, cílené laboratorní nálezy, biologický stav pacienta, ... A k příznakům - řídnutí vlasů je bohužel jedním z příznaků hypothyreózy, kromě léčby základního onemocnění a vitamínů s tím opravdu mnoho nesvedete.

Související dotazy

Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Subklinická hypothyreóza
dobry den chci se zeptzat co znamena DG.jiz subklinicka...
Subklinická hypothyreóza
Dobrý den, prosím vás o názor v následující věci. Dceři...
Onemocnění štítné žlázy a vitamíny s jódem
Dobrý den, po prvním porodu mi byla zjištěna subklinická...
Hypotyreóza
Dobrý den, jsem 4. mesice po porodu a byla mi diagnostikovana...
Hypotyreóza
dobrý den. Jmenuji se Mirka a chtěla jsem se zeptat...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Subklinická celiakie

Dobrý den, zjistili mi z krve subklinickou formu celiakie, 5x-6x vyssi hodnoty...

Subklinická epilepsie

Dobrý den. Chtěl bych se ještě zeptat na další dotaz. Již mě bylo napsání, že...

Subklinická hypertyreóza

Dobrý den, může subklinická hypertyreóza způsovobat obsese ? a během menstruace...

Subklinická hypothyreosa

je mi 31 let,mám 3letého syna,po porodu mi ubývaly vlasy,myslela jsemsi,že je...

Subklinická hypothyreosa

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla bližší informace o mé diagnoze (subklinická...

Subklinická hypothyreosa

Dobrý den, byla mi zjištěna subklinická hypothyreosa a zajímalo by mě, zda...

Subklinická hypothyreosa a těhotenství

Dobrý den paní Macková, již 3/4 roku se léčím se subklinickou hypothyreosou...

Subklinická hypothyreóza

Dobrý den, prosím vás o názor v následující věci. Dceři (27 let) byla 10.1.17...

Subklinická hypothyreóza

dobry den chci se zeptzat co znamena DG.jiz subklinicka hypotyreosa na podklade...

Subklinická hypothyreoza a melano,

Dobrý den,v červenci jsem byla v Brně na Žlutém kopci operována kvůli melanomu,vzali...

Subklinická hypotyreoza

Dobrý den, chci se zeptat , zda je vhodné užívání vit. D3 při autoimunitní hypotyreoze,...

Subklinicka hypotyreoza

mala by som dotaz ci je este subklinicka hypotyreoza s hodnotamy: TSH-IRMA:...

Subklinická hypotyreóza na podkladě autoimunitní tyreoiditidy

Dobrý den, byla mi zjištěna tato diagnóza, štítná žláza je ve stadiu pokročilé...

Subkonjunktivální hematom

Dobrý den. Včera mi nejspíše praskla Žilka v oku (viz. příloha) Mám to nějak...

Subluxace ramenního kloubu

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem k mému problému – jedná se subluxaci...

Submandibulání uzlina

Dobrý den dnes jsem zjistil že mám na levé straně pod čelistí bulku tak 2-3cm...

Suboxone - nespavost

Dobrý den, známý bere už asi 7 let suboxone a nemůže v noci usnout. Celý další...

Substituce hormonů HCG

Dobrý den, chci se zeptat, zda při nízké hladině hormonu hcg je možné tento...

Substituce hormonů ŠŽ

Dobrý den sem již přes rok po úplném odstranění štítné žlázy a paní endokrinoložka...

Substituce Letroxem

Dobrý den, od mala jsem kontolována na endokrinologii kvůli štítné žláze. Je...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×