Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Subklinická hypothyreóza

Endokrinologie Ilona 19.1.2017

Dobrý den, prosím vás o názor v následující věci.
Dceři (27 let) byla 10.1.17 diagnostikována subklinická hypothyreosa na bázi chronické autoimunní thyroitidy (14ml), na krku nerovná celkem měkká struma, nebolestivá.
Sono: PL 7ml LL 7ml parenchym nehomogenní, hypoechogenní, bez ložisk.změn, imunopatie jistě je, Dopplerem středně zvýšené průtoky. Oba laloky nad klíčky, cévní svazky volné, trachea ve střední čáře, patologické uzliny ani zvětšená příšt.tělíska v přehledné části krku a nadklíčcích nediferencuji.
TSH 11,8mU/l, fT4 10,8pmol/l v normě. Dopor.: Euthyrox 50ug 1-0-0, víkendy 1,5-0-0.
Další kontrola za půl roku
16.1. Jsme nechali udělat kontrolní test mnohem obsáhlejší, výsledky následující: TSH 8,776 (0.55-4,78),T4 97(58-141), fT4 14,1(10-23), T3 2,2(0,9-2,8), fT3 4,9 (3,5-6,5), TG 126 ug/l (3,5-77), anri TG 150 (0-60), anti TPO >1300
Prosím o podrobnější interpretaci výsledků. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ambulance praktického lékaře Benátky nad Jizerou

Dobrý den, hodnoty TSH a fT4 odpovídají funkčně subklinické hypothyreóze, ta vznikla na podkladě autoiminitního zánětu tkáně štítné žlázy, čemu odpovídá zvýšená hladina autoprotilátek proti thyreoglobulínu a thyreoperoxidáze. Léčba je standardní a odpovídá doporučením. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Subklinická hypothyreóza
dobry den chci se zeptzat co znamena DG.jiz subklinicka...
Subklinická hypothyreoza
Dobrý den, prosím o Vaši radu. Nikdy jsem se neléčila...
Byla mně zjistena subklinicka hypotyreoza
Dobry den, mam recidivujici aftosni stomatitidu, kdy...
Hypothyreóza
Dobrý den! Mohu brát substituční terapii v případě,...
Onemocnění štítné žlázy a vitamíny s jódem
Dobrý den, po prvním porodu mi byla zjištěna subklinická...
Subklinicka thyreotoxikoza
Mohu se prosím zeptat co je to ta subklinická tyreotoxikóza?...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Subklinická celiakie

Dobrý den, zjistili mi z krve subklinickou formu celiakie, 5x-6x vyssi hodnoty...

Subklinická epilepsie

Dobrý den. Chtěl bych se ještě zeptat na další dotaz. Již mě bylo napsání, že...

Subklinická hyperfunkce v.s. na basi autoimunitní thyreoiditidy bez strumy, pozit.RA- vyhledově přechod do hypothyreos

Dobrý den, včera jsem byla poprvé vyšetřena na endokrinologii, kam mě odeslal...

Subklinická hypertyreóza

Dobrý den, může subklinická hypertyreóza způsovobat obsese ? a během menstruace...

Subklinická hypothyreosa

Dobrý den, byla mi zjištěna subklinická hypothyreosa a zajímalo by mě, zda...

Subklinická hypothyreosa

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla bližší informace o mé diagnoze (subklinická...

Subklinická hypothyreosa

je mi 31 let,mám 3letého syna,po porodu mi ubývaly vlasy,myslela jsemsi,že je...

Subklinická hypothyreosa a těhotenství

Dobrý den paní Macková, již 3/4 roku se léčím se subklinickou hypothyreosou...

Subklinická hypothyreoza

Dobrý den, prosím o Vaši radu. Nikdy jsem se neléčila se štítnou žlázou. Začátkem...

Subklinická hypothyreóza

dobry den chci se zeptzat co znamena DG.jiz subklinicka hypotyreosa na podklade...

Subklinická hypothyreoza a melano,

Dobrý den,v červenci jsem byla v Brně na Žlutém kopci operována kvůli melanomu,vzali...

Subklinická hypotyreosa, je nutná léčba?

Dobrý den, na základě preventivního vyšetření jsem byla odeslána na vyšetření...

Subklinická hypotyreoza

Dobrý den, chci se zeptat , zda je vhodné užívání vit. D3 při autoimunitní hypotyreoze,...

Subklinická hypotyreóza

Prosím o radu. V rámci přípravy na IVF mi byla zjištěná vyšší hodnota THS, proto...

Subklinicka hypotyreoza

mala by som dotaz ci je este subklinicka hypotyreoza s hodnotamy: TSH-IRMA:...

Subklinická hypotyreoza

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení a radu.Mám sníženou funkci štítné...

Subklinická hypotyreóza na podkladě autoimunitní tyreoiditidy

Dobrý den, byla mi zjištěna tato diagnóza, štítná žláza je ve stadiu pokročilé...

Subklinicka thyreotoxikoza

Mohu se prosím zeptat co je to ta subklinická tyreotoxikóza? Co mi byla uvedena...

Subkonjunktivální hematom

Dobrý den. Včera mi nejspíše praskla Žilka v oku (viz. příloha) Mám to nějak...

Subluxace ramene

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Genitální opar

Dobrý den, předminulý týden ve středu jsme měli s přítelem pohlavní styk a...

Závratě, nevolnosti při záklonu hlavy

Dobrý den, nejsem si úplně jistá, ale předpokládám, že můj dotaz je pro neurologa....

Brnění rtu a spodní čelisti, bolesti hlavy a krční páteře

Dobrý den, mám jeden dotaz. Občas se mi stává, že mě brní ret případně oba,...

Dávkování léku Trittico 150

Dobrý den,pro nespavost jsem dostala po Zolpidemu lék Trittico.Mám užívat 1/3...

Hlen v kuku

Dobrý den, prosím o radu. Již skoro 4 roky mě trápí problémy s krkem. Konkrétně...

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat: Paní doktorka mi předepsala ATB Augmentin....

Dysplazie čípku děložního

Dobrý den Paní Doktorko/Pane Doktore, Chtěla bych se zeptat, mám diagnózu :...

Pískání v hlavě

Dobrý den, Už asi rok mně neustále píská v hlavě. Někdy méně, někdy více. Výskyt...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny

Už asi pár týdnů mám bulku na pravém třísle. Je velká cca 1,3 až 1,5 cm a v...

Mokvání za ušima

Dobrý den, pár měsíců mám problém se suchou kůží vzadu za ušima a občas mi z...

Výsledky PH v moči

Dobrý den, nevyznám se ve výsledkách, které jsem si naměřila z papírků na měření...

Průjem

Dobrý den, již 4. den mám průjem (střídavě řídký, vodnatý, někdy pouze hlenovitý)...

Ložiska na MR mozku

Dobrý den, partnerku už delší dobu trápí intenzivní a časté migrény, a proto...

Bolest a brnění levé ruky.

Dobrý den! Již od listopadu jsem pociťoval brnění v levé ruce, které později...

Bolest zubu

Dobrý den, Potřebovala bych poradit jak řešit svůj problém. Před 5 dny jsem...

Migrující varle

Dobrý den, mám problém, který dávám za vinu nehodě, která se mi stala...

Cysty na jatrech

Dobrý den,ráda bych se chtěla zeptat.Lékař mi sdělil že mám cysty na játrech...

Bulka na vulve a v pochve

Dobry den,pred cca tremi dny jsem si nahmatala relativne tvrdou bulku v oblasti...

Streptokok v krku po 3 antibiotikách

Streptokok v krku po 3 antibiotikách. Dobrý den, manželka od 04/2017 marodí...

Parestezie, úzkostná porucha

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o názor, případně o pomoc. Moje zdravotní...

Reklama