Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství, bolest na vaječníku

Gynekologie Lucia 1.3.2019

Dobry den, pred 4 mesiacmi som mala spontanny potrat v 6tt (pravdepodobne sposobeny adenomyozou/endometriozou), teraz som v 5tt. Nejak sa vobec nenamaham ale ked len robim bezne veci ako upratovanie, varenie alebo aj chvilu postojim(ale aj to vo velmi obmedzenom rezime) tak mi nie je uplne dobre a mam take jemne tlaky na podbrusko, ktore sa ukludnia ked si sadnem. Chcela som sa spytat, ci by bolo pre mna vhodne zacat brat Utrogestan (ktory mam este doma z nevydarenych inseminacii) a taktiez sa chcem spytat, ci by sa pripadne mimodelozne tehotenstvo mohlo prejavit pichanim na pravej strane akoby v mieste vajecniku uz par dni po vynechanej menstruacii. Pichanie sa nezosilnuje, len vzdy pride raz za 2-3 dni

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den, děkuji za dotaz. Z mého pohledu ano, mimoděložní těhotenství by se mohlo projevit pícháním, tlakem či bolestí na jedné straně vaječníku, bude lepší, když dojdete na kontrolu, nyní o víkendu nejspíš na pohotovost. Ohledne Utrogestanu prosím vyčkejte na odpověd specialisty, moje odpověd by mohla být zavádějící. S přáním všeho dobrého, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Dobrý večer, děkuji za Váš dotaz. Dokud není potvrzeno těhotenství v děloze, je vždy nutné pomýšlet i na možnost mimoděložního těhotenství. Někdy jsou příznaky mimoděložního těhotenství dlouho poměrně nenápadné. Takže pokud nemáte potvrzené těhotenství v děloze, určitě zajděte co nejdříve ke svému lékaři či případně na pohotovost. Vzácně se může stát, že je těhotenství i v děloze a dále je přítomno další mimoděložní těhotenství, ale právě proto je nezbytné udělat ultrazvukové vyšetření. Tlaky v podbřišku mohou být normální, může to být způsobeno rostoucí dělohou. Nicméně Utrogestanem nic nezkazíte, na Vašem místě bych ho klidně začala užívat. Má totiž skutečně protektivní vliv na potrat nebo předčasný porod. Určitě tím neohrozíte ani sebe ani embryo. Bylo by dobré užívat ho celý první trimestr a vysazovat poté postupně. Je jedno jestli ho budete užívat vaginálně nebo perorálně. Při perorálním podání dochází častěji k projevu nežádoucích účinků.
Držím palce, aby Vaše nynější těhotenství probíhalo v pořádku, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Bolest v oblasti vaječníku
Dobrý den, co by mohla znamenat bolest levého vaječníku...
Když je na mě, tak začne cítit bolest v podbřišku a u vaječníku
Dobrý den, když se s mojí přítelkyní milujeme a je...
Bolest levého vaječníku
Dobrý večer, dnes jsem měla pohlavní styk, chráněný,...
Bolest vaječníku
Dobrý den chci se zeptat mám 4dny po MS a teď me bolí...
Bolest v oblasti levého vaječníku
Dobry večer, začala bych asi tim, že je mi 17 let a...
Bolest v oblasti pravého vaječníku
Zdravím, před pár dny, při pohlavním styku, mě začalo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenstvi´

Dobrý den, obracim se na vas s problemem ohledne tehotenství. V nedeli 5.7....

Těhotenství- kdo je otec?

Dobrý den, spala jsem se dvěma muži, jsem těhotná a nevím, kdo je otec. Své...

Těhotenství- sport a dieta

Dobrý den, udivuje mě, že i v dnešní době není na internetu dostatek ověřených...

Těhotenství-dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem laborant v lékárně a teprve teď (18.týden)...

Těhotenství-dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem laborant v lékárně a teprve teď (18.týden)...

Těhotenství-hemor. cysta

Dobry den, jsem v 16. tydnu tehotenstvi. Pri ultrazvuku zjistena hemorr. cysta...

Tehotenstvi-krvaceni

Dobry Den chci se zeptat sem 3tyden tehotna a dnes sem 2krat trosicku spinila...

Těhotenství-ostrá bolest v podbřišku

Dobrý den, jsem v těhotná 31+2 a občas mě píchne vpravo v podbřišku.Asi před...

Těhotenství-potrat

Dobrý den, prosím vás, mám tři děti, bohužel zdravotní problémy, jsem po autonehodě....

Těhotenství-příznaky

Dobry den, omlouvam se za mozna trochu naivni dotaz, nicmene - pri mem prvnim...

Těhotenství, bolesti břicha po úklidu- mohlo se něco stát miminku?

Dobrý den, jsem 16+2tt a všechno bylo doposud v pořádku. Dnes jsem při úklidu...

Těhotenství, dosud nepotvrzené

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně počínajícího těhotenství....

Těhotenství, escapelle, HA

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, že mohu být těhotná. Beru 3 týdny...

Těhotenství, hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, hodnota hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, jak poznat.

Dobry den s pritelem se snazime o miminko 24.5. Jsme meli nechraneny sex kdy...

Těhotenství, je možné?


Těhotenství, obava o narození postiženého dítěte

Dobry den , chtela jsem se zeptat jsem 5 tydnu tehotna , podle posledni menstruace...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci. Poslední tabletku jsem si vzala se...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, je možné zjistit u lékaře těhotenství v 5-6 týdnu? Test z lékárny...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Epilepsie a 3směnný provoz

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně epilepsie. Jako dítě jsem měl párkrát epileptický...

Psychická labilita, vnitřní stres, teplota, třes rukou

Dobrý den, jmenuji se Ondřej, jsem ze Zlína, je mi 32 let a již poslední 4...

Kouření

Dobrý den, chci se zeptat, kouřím už skoro 13 let. Po jaké době kouření by...

Pichani a pálení u srdce

Dobrý den, měla bych na Vás prosbu o radu. Je mi 20 let a už asi 3 den mám takové...

Bolesti břicha


Bodnutí od hmyzu

: Dobrý den, mám jeden dotaz, jelikož mě s tím doma straší a já ze sebe nechci...

Viroza a zanechání kouření

Dobry den, Posledni tyden me divne skrabe v krku a obcas to boli i kdyz polykam...

Bolest a zvětšování objemu břicha

Debry den. 5let jsem po operaci zlucniku a ted asi 3 mesice mam nafoukle bricho....

Bolest kolene z vnitřní strany


Citalec a Helicid


Menstruace dvakrát do měsíce


Bolest v krku ráno

Dobrý den. Prosím každé ráno me bolí v krku. Po 20 minut co polknu přestane....

Píchání a pálení u srdce

Dobrý den.Již delší dobu mně svíravě píchá a pálí u srdce.Není to silná bolest,ale...

Bulka na hlavě, bolesti hlavy


Citalec nezabírá


Vypadávání vlasů

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 22 let a začaly mi v opravdu velikém množství...

Prášky na bolest zad

Dobrý den.chtěla jsem se zeptat jake prášky proti bolesti zabírají pri skriplim...

Bolest břicha


Zbavení svéprávnosti

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, jak máme postupovat... Moje mamka...

Potíže po operaci

Dobry den, p.doktore byla sem na operaci skilou kterou pak nenasli ale mystotoho...

Reklama
Zavřít