Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství, hodnota hCG

Gynekologie Michaela 8.8.2017

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod 5mIU/ml mohou mit i netehotne zeny? Dyt hcg mensi nez 1,2 co vyslo me znamena ze prece tehotna nejsem? Ja ted tehotna jsem ale predlokladam ze jsem otehotnela behem ovulace, jen chci mit jistotu ze jsem neotehotnela pred RTG. Ale vsude pisi ze hcg mensi jak 1,2 znamena ze tehotna nejsem. V laboratori mi rekli ze je to v norme. A 10 den uz by ta hladina mela byt vyssi ne?
Na moji otazku odpovidala mudr Daniela Obrova.Dobrý den, paní Michaelo, je velmi nízká pravděpodobnost otěhotnění po pohlavním styku uskutečněném v poslední den menstruace či první den po ní. Hladina hCG je detekovatelná v krvi již první týden těhotenství, lépe ale až týden druhý, od 10. dne je možno provést i těhotenský test z moči. Hladinu hCG pod 5mIU/ml mohou mít i netěhotné ženy, důležité je po prvním odběru provést odběr další, sleduje se nárůst hladiny tohoto hormonu. Vzhledem k tomu, že jste měla takto nízkou hladinu 10. den od nechráněného pohlavního styku, tak se zřejmě nebude jednat o těhotenství. Ale pro úplnou jistotu doporučuji opakovat odběr krve a gynekologické vyšetření. V průběhu těhotenství není vhodné absolvovat RTG. S pozdravem. Dekuju za odpoved

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, byla jste vyšetřena gynekologem, který by těhotenství potvrdil? Můžete mít i delší cyklus, nemusela jste otěhotnět 14. den cyklu, kdy obvykle bývá ovulace. Někdy se ovulace i o týden opozdí (a plod je pak o týden mladší, což se pozná na ultrazvuku, ale podle poslední menstruace se bere jako o týden starší). Možná by toto mohlo být příčinou zatím nízké hladiny hCG. Je nutné sledovat dynamiku nárůstu hormonu hCG- jak zde již psala kolegyně. Proto bych též doporučila další odběr. A také doporučím návštěvu gynekologa, pokud jste ji neabsolvovala. Pokud je hladina hCG takto nízká a Vy říkáte, že jste těhotná, musí se vyloučit i případné mimoděložní těhotenství, popř. jiné komplikace.
Pokud byste náhodou absolvovala rtg v prvních 14 dnech těhotenství, tak zde platí zákon "vše nebo nic". To znamená, že pokud by došlo k poškození plodu rentgenovým zářením, tak jsou 2 možnosti. Buď je plod schopný vše opravit a dále se normálně vyvíjet bez jakéhokoli poškození, nebo je plod tak poškozen, že umírá a dojde k potratu.
S pozdravem BB.

Související dotazy

6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223
Dobrý den , poprosím o radu . Do 2.5 jsem užívala...
Hodnota hCG a těhotenství
Dobrý den, první den poslední menstruace jsem měla...
Hodnota hcg
Dobry den, mam dotaz ohledne hodnoty hcg. Posledni...
Hodnota HCG
Dobrý den,mam otázku.Je možné mít 11dní po nechranenem...
Hodnota hcg v 7tt+0
Dobrý den, 20.5.2011 mi bylo potvrzeno těhotenství...
Hodnoty HCG
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je nějaký rozdíl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství-potrat

Dobrý den, prosím vás, mám tři děti, bohužel zdravotní problémy, jsem po autonehodě....

Těhotenství-příznaky

Dobry den, omlouvam se za mozna trochu naivni dotaz, nicmene - pri mem prvnim...

Těhotenství, bolest na vaječníku

Dobry den, pred 4 mesiacmi som mala spontanny potrat v 6tt (pravdepodobne sposobeny...

Těhotenství, bolesti břicha

Dobrý den, jsem v 6. týdnu těhotenství a již několik dní mě trápí mírná bolest...

Těhotenství, bolesti břicha po úklidu- mohlo se něco stát miminku?

Dobrý den, jsem 16+2tt a všechno bylo doposud v pořádku. Dnes jsem při úklidu...

Těhotenství, dietní omezení, imunologická vada

Dobrý deň, mám 39 r, som v 13.týždni tehotenstva. V októbri mi v rámci vyšetrenia...

Těhotenství, dosud nepotvrzené

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně počínajícího těhotenství....

Těhotenství, dušnost, anémie

Dobrý den, ráda bych vás poprosila, zda-li by bylo možné odpovědět a podívat...

Těhotenství, escapelle, HA

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, že mohu být těhotná. Beru 3 týdny...

Těhotenství, hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, chronická tonzilitis

Dobrý den, mám chronický zánět mandlí a zjistila jsem, že jsem těhotna cca 6tt....

Těhotenství, jak poznat.

Dobry den s pritelem se snazime o miminko 24.5. Jsme meli nechraneny sex kdy...

Těhotenství, je možné?


Těhotenství, nález při ultrazvuku

Dobrý Den jsem těhotná nyní v 16 tt v 12-13 týdnu mi utz z prvního screeningu...

Těhotenství, obava o narození postiženého dítěte

Dobry den , chtela jsem se zeptat jsem 5 tydnu tehotna , podle posledni menstruace...

Těhotenství, obava z infekce listeriózou

Strach z listériozy Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem v 30 TT a mám strach...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci. Poslední tabletku jsem si vzala se...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, je možné zjistit u lékaře těhotenství v 5-6 týdnu? Test z lékárny...

Těhotenství, opožděná menstuace

Doobrý den, před 2 dny jsem sem psala kvůli mému problému s Postinorem a hormonální...

Těhotenství, průjem

Dobry den, pred dvema dny se mi na tehotenskem testu objevily //. V ten...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pichlavá bolest v chodidle

Dobrý den, pichlava bolest přichází většinou v rannich hodinách do levé nohy...

Mám snad po každém jídle nafouklé břicho


Zlomenina zánártní kůstky


Červené skrvrny na žaludu

Udělali se mi cervene skvrny na zaludu co to může být ? Přes den to občas svedi...

Warfarin

dobrý den - mám dotaz ohledně léků proti bolesti a současnému užívání léku Warfarin....

Co když zapomenu léky

Dobry den, Uzivam antidepresiva rano citalec 20 a vecer mirzaten 45 a zacatek...

Užívání vitaminů v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná v 15 týdnu, beru železo na předpis od gynekologa 2x...

Bolest v krku


Psychika nebo nemoc - třes, špatné dýchání, bušení srdce


Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst


Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Bolest vzadu v kolení jamce

Dobrý den,už tak 3 týdny mám bolest v kolení jamce vzadu za kolenem,přechází...

Zarudlá skvrna na zápěstí

Dobrý den, v týdnu jsem si objevila na zapesti zarudlou skvrnu. Vypadáto jak...

Bolest zubu při kousání

Dobrý den, byla jsem před týdnem u zubaře a vrtal mi kaz, zřejmě nebyl moc hluboko....

Mdloba - synkopa a kolaps + dále vysoký krevní tlak (někdy i 170/90)

Dobrý den Předem děkuji za odpověď Minulou středu jsem zkolabovala ve škole...

Zhoršení vizu po operaci aneuryzmatu mozku

Dobrý den, je mi 41 let, v březnu příštího roku to bude rok ,od mé operace klidového...

Nachlazení a krvácení z nosu


Trochanterická burzitida

Už rok mám potíže při diagnose Trochanter major s doprovázející Bursitis. Cvičení...

Přítelkyně nedosahuje orgasmu

dobrý den, je mi skoro 18 a přítelkyni 17. vztah nám klape úžasně jenže máme...

Reklama