Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Těhotenství, hCG

Gynekologie Michaela 8.8.2017 redakce uLékaře

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod 5mIU/ml mohou mit i netehotne zeny? Dyt hcg mensi nez 1,2 co vyslo me znamena ze prece tehotna nejsem? Ja ted tehotna jsem ale predlokladam ze jsem otehotnela behem ovulace, jen chci mit jistotu ze jsem neotehotnela pred RTG. Ale vsude pisi ze hcg mensi jak 1,2 znamena ze tehotna nejsem. V laboratori mi rekli ze je to v norme. A 10 den uz by ta hladina mela byt vyssi ne? Plodne dny jsem mela 12 den cyklu kdy jsem byla na prohlidce aspon to mi rekl gynekolog takze predpokladam ze jsem otehotnela behem ovulace. A nizke hcg jsem mela pri krevnim testu 10.den po styku kdy jsem doufam neotehotnela pak ale pri ovulaci jsme se zase zacali snazit ale ted ho musim mit vyssi kdyz jsem to ted v srpnu nedostala preci.
Ke styku doslo 8.7 na krevni test jsem byla 18.7 a plodne dny jsem mela od 17.7 do 23.7 s tim ze doktor mi rekl 17 kdy jsem byla.na prohlidce ze ovuluju.
Uz trikrat sem pisu a nikdo mi neni schopen dobre odpovedet.
Dobrý den, paní Michaelo, je velmi nízká pravděpodobnost otěhotnění po pohlavním styku uskutečněném v poslední den menstruace či první den po ní. Hladina hCG je detekovatelná v krvi již první týden těhotenství, lépe ale až týden druhý, od 10. dne je možno provést i těhotenský test z moči. Hladinu hCG pod 5mIU/ml mohou mít i netěhotné ženy, důležité je po prvním odběru provést odběr další, sleduje se nárůst hladiny tohoto hormonu. Vzhledem k tomu, že jste měla takto nízkou hladinu 10. den od nechráněného pohlavního styku, tak se zřejmě nebude jednat o těhotenství. Ale pro úplnou jistotu doporučuji opakovat odběr krve a gynekologické vyšetření. V průběhu těhotenství není vhodné absolvovat RTG. S pozdravem.

Me hlavne zajima jestli hodnota hcg mensi nez 1,2 znamena tehotenstvi nebo ne a zda lze s jistotou rici ze uz po 9 dnech se z krve tehotwnstvi pozna Chci vedet jestli dite mohlo vzniknout uz 2 dny pred rentgenem kdy doslo ke styku a jak bych to v prubehu tehotenstvi mohla poznat abych si mohla v klidu uzivat tehotenstvi a mohla vyloucit ze sem mohla otehotnet uz pred rentgenem. Nebyla jsem zatim u doktora protoze mam 3 dny zpozdeni a srdecni akce by stejne byla videt az tak za tyden nebo dva.
Dekuju za odpoved
Ticha

Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, na jeden Váš dotaz jsem odpovídala a doporučím příště napsat i celý předchozí dotaz s odpovědí (a ne jinak položený dotaz bez předchozích důležitých informací, protože je nás tu více a nemusí se stát, že na otázku odpovídá stejný lékař). Pak vznikají nedorozuměni.
Pokud došlo ke styku 8.7. a Vy jste měla ovulaci a plodné dny až 17.7.-23.7., pak jste 8.7. otěhotnět nemohla (proto bylo 18.7. hCG nízké, signifikantní je zvýšení nad 5mlIU/ml).
Otěhotnět jste mohla mezi 17.7.-23.7. - tedy v plodných dnech (a opět neuvádíte datum, kdy byl prováděn rentgen, ale vyhledala jsem si původní dotaz, kde píšete, že na rentgenu jste byla 10.7.).
Tedy já osobně se domnívám, že jste 8.7. otěhotnět nemohla (jelikož otěhotnět se dá jen pokud proběhne ovulace) a že jste otěhotněla až v plodných dnech mezi 17.7.-23.7.
Přesnější stáří těhotenství Vám může sdělit gynekolog po provedení ultrazvuku. Až teprve po tomto vyšetření bude možno s největší jistotou říci, kdy přesně jste otěhotněla (jen ze samotné hladiny hCG není možné určit stáří těhotenství). Proto tedy co nejdříve zajděte ke gynekologovi - jen po jeho vyšetření můžete být absolutně klidná a těhotenství si užívat.
S pozdravem BB.

Související dotazy

HCG
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak je možné, že...
Těhotenství, hodnota hCG
Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc...
HCG
Dobrý den, s přítelem se snažíme o druhé těhotenství....
Těhotenství a HCG
Dobry den, jsem tehotna, na ultz u lekare jsem byla...
HCG
Dobrý den, dnes jsem byla na odběrech krve na hladinu...
Pozitivní hCG
Dobrý den, mám otázku. Byla jsem na gynekologii s...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství- sport a dieta

Dobrý den, udivuje mě, že i v dnešní době není na internetu dostatek ověřených...

Těhotenství-dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem laborant v lékárně a teprve teď (18.týden)...

Těhotenství-dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem laborant v lékárně a teprve teď (18.týden)...

Těhotenství-hemor. cysta

Dobry den, jsem v 16. tydnu tehotenstvi. Pri ultrazvuku zjistena hemorr. cysta...

Tehotenstvi-krvaceni

Dobry Den chci se zeptat sem 3tyden tehotna a dnes sem 2krat trosicku spinila...

Těhotenství-ostrá bolest v podbřišku

Dobrý den, jsem v těhotná 31+2 a občas mě píchne vpravo v podbřišku.Asi před...

Těhotenství-potrat

Dobrý den, prosím vás, mám tři děti, bohužel zdravotní problémy, jsem po autonehodě....

Těhotenství-příznaky

Dobry den, omlouvam se za mozna trochu naivni dotaz, nicmene - pri mem prvnim...

Těhotenství, dosud nepotvrzené

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na dotaz ohledně počínajícího těhotenství....

Těhotenství, escapelle, HA

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, že mohu být těhotná. Beru 3 týdny...

Těhotenství, hodnota hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Těhotenství, jak poznat.

Dobry den s pritelem se snazime o miminko 24.5. Jsme meli nechraneny sex kdy...

Těhotenství, je možné?


Těhotenství, obava o narození postiženého dítěte

Dobry den , chtela jsem se zeptat jsem 5 tydnu tehotna , podle posledni menstruace...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, beru hormonální antikoncepci. Poslední tabletku jsem si vzala se...

Těhotenství, opožděná menstruace

Dobrý den, je možné zjistit u lékaře těhotenství v 5-6 týdnu? Test z lékárny...

Těhotenství, opožděná menstuace

Doobrý den, před 2 dny jsem sem psala kvůli mému problému s Postinorem a hormonální...

Těhotenství, průjem

Dobry den, pred dvema dny se mi na tehotenskem testu objevily //. V ten...

Těhotenství, Rh negativita a počet injekcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: jsem Rh negativní, manžel Rh pozit., po...

Těhotenství, velikost embrya

Dobrý den, pracuji od 15.4.2014 do teď, pracovní poměr mi končí až 30.5.2016. Zjistila...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Aneurysma mozku

Dobrý den, je mi 34 let. Před rokem jsem prodělal silné krvácení do centrálního...

Holter extrasystoly

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně extrasystol. Měla jsem Holtera...

Opakované operace kolene

Dobry vecer mela bych dotaz uz jsem po pate operaci kolene posledni jsem absolvovala...

Vazké hleny a krusty v nose

Dobrý den, dlouhodobě se mi v dýchacích cestách (v nose) tvoří jakoby vazké...

Otřes mozku - simulace

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možné simulovat lehký otřes mozku...

Zánět dělohy

Dobrý den, již týden v kuse mám bolesti v podbřišku a v oblasti páteře (v...

Bolest kyčle, brnění dolní končetiny

JIž asi l měsíc léčena na rehabilitaci, nyní na neurologigi určena diagnoza...

Růst zoubků a zvýšená teplota

Dobrý den dcerka má už 14 dní zvýšenou teplotu. Nyní jí rostou i zoubky, byly...

Bolest břicha při kašli

Dobrý den, už přes dva týdny mám silný kašel. Poslední 4 dny mě při kašlání...

Kapičky lásky - dotaz jinak

Dobrý den! Vím, že se dá z kapiček lásky otěhotnět a také vím, že pravděpodobnost...

Konzistence stolice

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - asi 3 týdny mám řidší stolici a světlejší....

Mám osteopenii a osteoporozu

Dobrý den, po zlomenině vřetenní kosti mám Sudeck na zápěstí a prstech se všemi...

Těhotenství a cytologie


Pupínky na zadku


Nealkoholické pivo a užívání antidepresiv

Dobry den Chtěl bych se zeptat kolik můžu vypít Birellu(nealko pivo)na leký...

Seboroická dermatitida

dobry de. mam sebehorickou dermatitidu. muze vzniknout tohle onemocneni z nakazeni...

Bolesti v podbřišku s nevolnosti po menstruaci

Milá paní doktorko,můj problém trvá přes 3 roky. mám za sebou kolonoskopii,...

Hlen v žaludku

dobrý den,jsem po nemoci horních cest dýchacích.méla jsem hlenitou rýmu a vykašlávala...

Mollusca contagiosa

Dobry den, mam nad penisem cca 8bradavicek, byla jedna postupne behem cca 7mesicu...

Zadní rýma

Dobrý den, již tři týdny mě trápí rýma a kašel, resp. usazené hleny daleko v...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×