Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Toxicita azbestu

Praktické lékařství Michal 10.1.2017

Dobrý den,
přestože jsem mladší ročník, tak jsem extrémně riziková skupina co se týče rakoviny plic a to z toho důvodu, že jsem poměrně dlouhou dobu pracoval s azbestem (bez patřičných ochranných pomůcek - nevěděl jsem, jak je nebezpečný) a až do nedávna jsem i kouřil. Dnes už s azbestem nepracuji ani nekouřím, ale čas zpátky nevrátím a tak jsem se rozhodl, že se budu alespoň hlídat, abych případnou rakovinu odhalil pokud možno v co nejčasnějším stádiu. Předpokládám, že nejvhodnější diagnostickou metodou je rentgen. Chci se zeptat, jak často na něj chodit, abych onemocnění odhalil pokud možno co nejdříve, ale zároveň abych se zbytečně příliš často nevystavoval RTG záření. Naposledy jsem byl na RTG plic v říjnu. Kdy znovu by bylo vhodné (s ohledem na moji extrémní rizikovost) jít?
Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Z lékařského hlediska ještě nejste považován za extrémně rizikovou skupinu. Jst...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Azbest
Dobrý den, mam dotaz a moc Vás prosím o odpověď. Včera...
Azbest
Dobry den, mam dotaz ohledne azbestu. Nedavno jsem...
Vdechnutí azbestu
Dobrý den, chci se zeptat zda je závažné, když jsem...
Azbest
Dobrý den, chtěla bych se zeptat...stále slýchám,jak...
Azbest
Dobry den,mam dotaz asi pred par dny byl muj 2.lety...
Azbest
Dobrý den, prosím o radu. Můj syn mi vyprávěl, že s...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Totální zubní protéza vs. korunky

Dobrý den, mamka má už pouze dolní zuby viz přiložený obrázek. Zubařka jí řekla,...

Touha nebýt

Již téměř patnáct let docházím na psychyatrii. Léčba zmírňuje mé problémy asi...

Touha někoho objímat

Dobrý den, mám dotaz, co se týče, nazvala bych to "psychosexuálního" problému....

Touha po dítěti

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat, nebo alespoň trošku poradit,...

Touha po dítěti

Dobrý den, bude mi čtyřicet, jsem svobodná matka a už dlouhou dobu toužím po...

Touha trpět

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí problém, že toužím před určitými lidmi trpět....

Toulavá kočka

Dobrý den,chci se zeptat,uz třetí den k nám chodí na balkon toulavá kočka.Netuším...

TOURETTŮV SYNDROM

Vážená paní doktorko,obracím se na Vás s prosbou o radu.Můj sedmiletý syn začal...

Tourettův syndrom

Dobrý den,mám dotaz ohledně syna.Od 4 let trpí tiky.nejdříve začínal pouze odkaslavanim,později...

Tourettův syndrom, ADHD, autistycké rysy, léčba

Dobrý den, mám 9 letého syna, kterému před čtyřmy roky diagnostikovali Tourettův...

Toxicita vitamin A a D

Dobrý den, na začátku léta mě můj lékař začal léčit na nedostatek vitamínu...

Toxická dávka quetiapinu

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jestli při dávce 34 000 mg quetiapinu může...

Toxická psychóza

Jelikož jsem od svých 24 do 30 let byl závislý na pervitinu a od 30 let se léčím...

Toxické látky

Dobrý den, na začátku těhotenství (cca 8tt) jsem na zahradě hubila plevel Roundupem....

Toxické látky

Dobrý den, mám dotaz, bydleli jsme dva roky v pronájmu kde se zjistilo, že jako...

Toxické látky v těle

Dobrý den, dnes jsem zjistila ze si do své oblíbené granoly už přes měsíc přidávám...

Toxické výpary

Dobrý den, byl jsem nucen strávit cca minutu v nevětrané koupelně se silnou...

Toxický šok

Dobrý den paní doktorko, moje sestra nyní leží ve FN Hradec Králové s již potvrzeným...

Toxický účinek azathioprinu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na intoxikaci jater během posledních 14dní po...

Toxo v těhotenství

dobry den chtela bych se zeptat jsem ve 13tt a mam pozitivni toxopasma igG 233,50...