Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Toxické výpary

Mozek a nervy Jan . 26.8.2012

Dobrý den, byl jsem nucen strávit cca minutu v nevětrané koupelně se silnou koncentrací výparů z lepidel nebo jiných podobných látek (pach připomínal toluen, možná byl ve výparech obsažen). Nadechnutí doprovázely nepříjemné pocity v nose, snažil jsem se proto dýchat co nejméně. Chci se zeptat, zda takováto expozice může vést k nevratným změnám v mozku, případně jiných tkáních v těle.

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, krátkodobá expozice toxickým výparům, tak jak popisujete, nevratné změny v mozku nezpůsobí. Ty vznikají spíše při dlouhodobé či opakované expozici. M. Hlavačková

Související dotazy

Stříkalo horké lepidlo a výpary z něj mi nedělali dobře
Dobrý den, nastoupil jsem do nové práce, kde jsme...
Následky po toxické psychóze
Dobrý den, Již jsem rok a půl z protidrogové léčebny,...
Výpary z louhu
Dobrý den, dnes jsem přes odpoledne pracoval s čistícím...
Pálení jazyka
Prosím o sdělení, kde je možné /vPraze/nechat si vyšetřit...
Leukocyty a trombocyty
Dobrý den,chci se zeptat co znamená zvýšená hodnota...
Výpary z umělé hmoty
Dobrý den, mám dotaz ohledně výparů z umělé hmoty v...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Touha trpět

Dobrý den, dlouhodobě mě trápí problém, že toužím před určitými lidmi trpět....

Toulavá kočka

Dobrý den,chci se zeptat,uz třetí den k nám chodí na balkon toulavá kočka.Netuším...

Tourettův syndrom

Dobrý den,mám dotaz ohledně syna.Od 4 let trpí tiky.nejdříve začínal pouze odkaslavanim,později...

TOURETTŮV SYNDROM

Vážená paní doktorko,obracím se na Vás s prosbou o radu.Můj sedmiletý syn začal...

Tourettův syndrom, ADHD, autistycké rysy, léčba

Dobrý den, mám 9 letého syna, kterému před čtyřmy roky diagnostikovali Tourettův...

Toxicita azbestu

Dobrý den, přestože jsem mladší ročník, tak jsem extrémně riziková skupina...

Toxicita vitamin A a D

Dobrý den, na začátku léta mě můj lékař začal léčit na nedostatek vitamínu...

Toxická dávka quetiapinu

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jestli při dávce 34 000 mg quetiapinu může...

Toxická psychóza

Jelikož jsem od svých 24 do 30 let byl závislý na pervitinu a od 30 let se léčím...

Toxické látky

Dobrý den, mám dotaz, bydleli jsme dva roky v pronájmu kde se zjistilo, že jako...

Toxický šok

Dobrý den paní doktorko, moje sestra nyní leží ve FN Hradec Králové s již potvrzeným...

Toxo v těhotenství

dobry den chtela bych se zeptat jsem ve 13tt a mam pozitivni toxopasma igG 233,50...

Toxoalerg. exantém

Dobrý den, opakovaně se mi dělají červené velké skvrny - mapy na rukou a...

Toxoalergický exantém

Dobrý den, 30.11. jsem podstoupila v celkové narkóze operaci kochleárního implantátu....

Toxoalergický exanthem

Dobrý den. Dosp. synovi - částeč. chodící DMO - se při dobírání ATB doxybene...

Toxomplazmoza v těhotenství

Dobrý den, jsem v 17tt, na testy na toxoplazmozu jsem byla a byly negativní,...

Toxoplasma

Dobrý den pane doktore, před dvěma měsíci se mi udělala uzlina na krku.Pan doktor...

Toxoplasma a těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli mě ohrožuje toxoplasmoza? Jsem těhotná...

Toxoplasma v těhotenství

Dobrý den, mám toxoplazmozu. A možná jsem otěhotněla. Nikde jsem se nedocetla...

Toxoplasmosa

Dobry den, zucastnila jsem se vyzkumu, ktery zahrnoval psychologicke testy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kýčelního kloubu


RS nárok na duchod či příspěvek na péči.


Průjem


PhDr. Ľudmila Langrová

Klinická psychologie

Občasná bolest v podbřišku


MUDr. Otakar Zavadil

Praktický lékař pro dospělé

Problém s erekcí


PhDr. Jana Skácelová

Zařízení klinické psychologie

Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy


Salmonelóza


Vaginální mykóza nebo zánět močových cest


Bolest holení kosti, kotníku a kolene


Výtok z pochvy


Vyšetření osteoporózy


Grawitzův tumor


Lupus


Srdce


Atarax


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×