Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Tromboza v těhotenství

Vnitřní lékařství Radka 4.2.2018

Dobrý den, ráda bych znala i jiný názor nebo jiný způsob léčby mého problému. Mám poruchu srážlivosti krve heterozygot protrombin. V těhotenství 40+0 se mi udělala tříselná tromboza. Těhotenství po IVF. První trimestr clexan 0,2 a pak od 26tt. Při tromboze ředěno flexiparinem 0,6 do nastavení správných hodnot. Po 12 dnech přenášení cíařský řez. Od té doby přechod na warfarin. Můj problém. Už je to 3 měsíce. Noha stále bolí, hlavně tříslo a lýtko í v klidu v noci. Řekla bych, že to má i zhoršující se tendenci. Stále nejde nastavit správná hladina warfarinu. Dle paní doktorky mám mít hodnotu nad 2,0 a my máme už 1,5 měsíce 1,41 a 1,49. K tomu mě začaly v noci brnět ruce a poslední 2 dny mi i trne jazyk. Kompresni punčochy nosím. Kontrola hladiny warfarinu probíhá po 3 týdnech. D-dimery jsou prý v pořádku. Můj dotaz zní zda by kontrola neměla být častější do správného nastavení nebo zda je léčba warfarinem vůbec účelná. Nebudu muset přejít na injekce? Jaký je standartní postup? Mam strach, aby se někde netvořila další sraženina nebo naopak aby se neutrhla. Předem děkuji za odpověď

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, v pořádku to dle mého názoru určitě není. Pokud máte trombozu v pánevní či stehenní žíle, pak je nutná účinná antikoagulační léčba v případě warfarinu skutečně INR 2-3 a to po dobu minimálně 6-ti měsíců od zjištění onemocnění. Pokud máte hodnotu přechodně nižší, je řešením současné podávání nízkomolekulárních heparinů. Pokud by se hodnota přesto nedařila ustálit je další možností léčba novými antikoagulačním preparáty - jako je například Xarelto či Pradaxa - zde není nutno žádnou hodnotu INR monitorovat (tato léčba ale spadá pro omezenou preskripci do rukou odborných lékařů - cévní, interní amb. a není při ní možno kojit). S pozdravem MUDr. Petr Tomandl

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, paní radko, souhlasím s panem doktorem, pokud se nedaří nastavit účinnou warfarinizaci s hodotami Quick INR mezi 2-3, musíte při zjištěné trombóze užívat souběžně injekce nízkomolekulárního heparinu, aby se Váš stav nezhoršoval a neměla jste další komlikace. Kontroly by měly být častější. Pokud máte nové obtíže jako brnění ruky a trnutí jazyka, raději ihned navštivte neurologickou pohotovost k vyloučení nějakého závažného neurologického problému jako je mozková příhoda. Také pokud máte pocit, že se bolest v noze šíří a zhoršuje, navštivte urychleně cévní ambulanci k provedení ultrazvuku, zřejmě to půjde domluvit i na pohotovosti, kam půjdete k vyšetření. Nevím, kdo se o Vás stará stran nastavování dávek Warfarinu, také kdy Vám byly vyšetřovány D-Dimery. Podle mého názoru byste měla být v péči hematologie. U odborného lékaře se domluvíte stran další léčby, zda nezůstat po dobu kojení na Fraxiparinu a pak nepřejít na nějaký z novodobých preparát typu Xarelto či Pradaxa. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Trombóza v těhotenství
Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem...
Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Tromboza
Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trombóza při systémovém onemocnění pojiva

Dobrý den, před necelými třemi týdny mi byl diagnostikován Sjorgenův syndrom...

Tromboza při užívání Clexane

Dobrý den, je mi 29 let, jsem po zlomenině vnitřního kotníku. Sádrová fixace...

Tromboza svalové žilní větve po vymknutí kotníku

Dobrý den, po vymknutí kotníku a natažení vazů se mi objevila trombóza svalové...

Tromboza svalových větví lítkového svalu. diagnoza I808

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tuto diagnozu,byl jsem léčen na podvrtnutý...

Tromboza u užívání hormonální antikoncepce


Tromboza u ženy 24 let, HA, projev pri prujmu a dehydrataci

Dobrý den, vážený pane doktore. Můj dotaz se týká mojí přítelkyně (24 let,...

Trombóza v lýtku, znovu mě bolí noha

Dobry den,v listopadu mi byla diagnostikovana tromboza v lytku. Pourazova....

Tromboza v lýtku?

Dobrý den. Už asi třičtvrtě roku chodím 3x týdně cvičit na Vibrogym (vibrační...

Trombóza v oblasti lýtka

Dobry den. Byla mi diagnostikovana tromboza lytka po urazu. Byl podany injekcne...

Trombóza v podkolenní jamce


Trombóza v těhotenství

Dobry den, v tehotenstvi jsem prodelala trombozu leve nohy a male panve. Zadna...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, po porodu jsem prodělala trombózu (ve vedlejší žilní větvi na levé...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a...

Tromboza v třísle

Dobry den vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni...

Trombóza veny portae

Dobrý den, ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto...

Trombóza vnějšího hemoroidu

Dobrý deň, zhruba pred dvoma týždňami som si objavil zhruba 3 cm nad konečníkom...

Trombóza x porod


Tromboza z antikoncepce?


Trombóza žil

Dobry den, jsem 14 dni po cisarskem rezu a jiz 5. den mam bolesti v levem lytku....

Trombóza žil

Dobrý den, jsem po stimulaci hormony (podstoupila jsem IVF), následoval odběr...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Úzkost

Dobrý den, včera jsem si všiml na ruce modřiny (viz první foto - světlejší...

Leky

Dobry Den. Rad bych se zeptal když přestanu brat leky typu Prozac a neberu...

Imunita

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem...

Úzkost

Dobrý den, Je mi 17let ... rok jsem brala sertralin na agorafobii (nejdřiv 100mg,...

Penis

Budu mít normální sex, když dám předkožku do pulky žaludu a někdy trochu dál...

Imunita

prosim pani doktorko nevite co by mohla dceři ktera ma 2 roky zabrat na imunitku...

Penis

Dobrý den, mám takovou otázku, mám 17 let a můj penis v klidném stavu má 10...

Rýma


Léky

Dobrý den. Už asi půl roku mám bíložlutý výtok někdy silnější někdy slabší....

Léky

Dobry den,mam dlouhodobe-asi30let Uzivala jsem 10Zolpidenu denne,lekarka mne...

Imunita

Dobrý den asi před měsícem mi byl zjištěn zlatý stafylikok po 14 dnech léčení...

Kašel

Dobrý den pane doktore, Již týden se léčím s velice silným kašlem, kdy vše...

Leky

dobry den chtela jsme se zepatat egzistuje nějaky lek na sklidneni chute na...

Vysoké HCG a následná AMC

Dobrý den, před pár dny jsem sem dávala dotaz ohledně špatného triple testu...

Antikoncepce po tromboze

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s antikoncepcí po té co jsem prodělala...

Léky

Dobry den chtel bych se zeptat lekar mi navysil lek brintellix z 5mg na 10mg...

Penis

Dobrý den v únoru my bylo 14 let můj penis ma bez erkce 4-6 a v erkci zhruba...

Specifikum

Dobrý den, chtěla bych se zeptat a předem omluvit za mojí slohovku, jestli...

Uzdička

Dobrý den, je mi 46 let a již několik let mám dojem že mám čím dál tužší uzdičku...

Růst

Dobrý den , je mi 15 let , a chtěl bych se zeptat , jestli se dá zrušit růst...

Reklama