Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Trombóza v těhotenství

Hematologie Lenka 28.3.2019

Dobry den, v tehotenstvi jsem prodelala trombozu leve nohy a male panve. Zadna mutace nebyla zjistena. Jen zvyseny faktor VIII. Na hematologii sledovana nejsem, leky nemam. Radi bychom jeste miminko. Je mi 35 let. Myslite, ze je to velke riziko? Predpokladam, ze bych si musela pichat nizkomolekularni heparin. Kazdopadne me dost lidi odrazuje. Trombozu jsem mela pred tremi lety v prvnim trimestru tehu. Dekuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, stav by měl posoudit hematolog. Je potřeba znát i více informací- zejména zda u první trombózy nebyl ještě nějaký vyvolávací faktor (krom těhotenství). Je potřeba zhodnotit všechna rizika. Hematolog by stav posoudil a sdělil Vám názor. Pokud by těhotenství bylo možné, je potřeba ho plánovat ve spolupráci se lékaři (hematolog, gynekolog). V těhotenství lze užívat nízkomolekulární heparin. Při zjištění těhotenství by byla nutná okamžitá návštěva specialistů.
Obávám se, že nemůžeme úplně přesně zhodnotit Váš stav, k tomu je potřeba znát více informací a také je potřeba si přečíst lékařské zprávy týkající se již proběhlé trombózy.
Proto bych nyní doporučila konzultaci u hematologa (vezměte s sebou všechny zprávy týkající se proběhlé trombózy).
Dotaz předám ještě i našemu specialistovi, aby Váš stav také posoudil. Jeho odpověď očekávejte v nejbližších dnech (prosím o strpení).
Přeji Vám, aby vše dopadlo co nejlépe, aby se Vám splnila touha po miminku. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Kaššovicová


Dobrý den, Lenko,

jak píše kolegyně výše, je potřeba znát více informací k rozhodnutí o takové situaci. Nicméně přesto si myslím, že těhotenství možné je. Mám sama několik pacientek, které po tromboze v těhotenství měli další děti. Jen to chce časté kontroly na hematologii k posouzení účinnosti nízkomolekulárního heparinu, který si jistě budete píchat (nemám dostatek informací o vašem stavu, ale pravděpodobně celé těhotenství).
Faktor VIII bývá v těhotenství velmi často zvýšený, toho bych se nebála.

Zkuste se zastavit za svým hematologem a probrat to s ním. Pokud byste náhodou už těhotná byla, tak si vyžádejte velmi brzký termín. Já sama pacientky chci mít na kontrole nejpozději do 6. týdne, abych včas nasadila nízkomolekulární heparin.

Přeji pěkný den a nenechte se odradit laickým názorem na vaše těhotenství.

S pozdravem MUDr. Veronika Kaššovicová

Související dotazy

Trombóza v těhotenství
Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem...
Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Trombóza
Dobrý den, měla jsem bolesti lýtka, na interně mi byla...
Tromboza
Dobrý den, ležím v nemocnici s hlubokou žilní trombozou...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza při užívání Clexane

Dobrý den, je mi 29 let, jsem po zlomenině vnitřního kotníku. Sádrová fixace...

Tromboza svalové žilní větve po vymknutí kotníku

Dobrý den, po vymknutí kotníku a natažení vazů se mi objevila trombóza svalové...

Tromboza svalových větví lítkového svalu. diagnoza I808

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na tuto diagnozu,byl jsem léčen na podvrtnutý...

Tromboza u užívání hormonální antikoncepce


Tromboza u ženy 24 let, HA, projev pri prujmu a dehydrataci

Dobrý den, vážený pane doktore. Můj dotaz se týká mojí přítelkyně (24 let,...

Trombóza v lýtku, znovu mě bolí noha

Dobry den,v listopadu mi byla diagnostikovana tromboza v lytku. Pourazova....

Tromboza v lýtku?

Dobrý den. Už asi třičtvrtě roku chodím 3x týdně cvičit na Vibrogym (vibrační...

Trombóza v oblasti lýtka

Dobry den. Byla mi diagnostikovana tromboza lytka po urazu. Byl podany injekcne...

Trombóza v podkolenní jamce


Tromboza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych znala i jiný názor nebo jiný způsob léčby mého problému....

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, po porodu jsem prodělala trombózu (ve vedlejší žilní větvi na levé...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a...

Tromboza v třísle

Dobry den vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni...

Trombóza veny portae

Dobrý den, ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto...

Trombóza vnějšího hemoroidu

Dobrý deň, zhruba pred dvoma týždňami som si objavil zhruba 3 cm nad konečníkom...

Trombóza x porod


Tromboza z antikoncepce?


Trombóza žil

Dobry den, jsem 14 dni po cisarskem rezu a jiz 5. den mam bolesti v levem lytku....

Trombóza žil

Dobrý den, jsem po stimulaci hormony (podstoupila jsem IVF), následoval odběr...

Trombóza žil a masáže

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na rehabilitace, masáže s krční...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Prasklinky v oblasti hráze

Dobrý den, už asi 3 týdny mě svědí v oblasti hráze/konečniku. Když sedím nebo...

"Kapičky lásky"


Zinnat a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda antibiotika Zinnat 500mg snižují účinnost...

Bolest prsou

Dobrý den,již týden mě bolí obě dvě prsa ( je mi 30let),včetně bradavek,nejintenzivnější...

Pálení pochvy po sexu


Průjem, zimnice

Dobrý den, mám dotaz už delší dobu mám zdravotní problémy a zatím nepřišli...

Panenská blána

Ahoj, našla jsem obrázek jak to asi u mě vypadá.Co je přesně ta panenská blána.To...

Bolestivá dáseň

Dobrý den. Kolem levé dolní osmičky mám takovou nateklou dáseň, jen při doteku...

Natrhnutí Poševního v chodu při pohlavním styku, Opakovaný problém!

Dobrý den, Mám dlouhodobý problém a nevím si sním už rady. Opakovaně se mi stává...

Bolest po pohlavním styku

Dobrý večer, před šesti dny jsem měla první pohlavní styk, od té doby mě mírně...

Tmavší moč

Dobrý den, prosím chci se zeptat. Už asi dva měsíce mám silné žlutou moč. Pijí...

Pálení chodidel


Křece u srdce

Dobrý den!Mám už půl roku křeče na straně srdce ,při těchto obtížích se mi špatně...

Cervikokraniální syndrom

dobrý den, trápí mne velmi silné bolesti hlavy - hospitalizace v nemocnici-diagnoza...

Bolest prsa

Dobry den.. Je mi 25 let a už několik dní mám bolesti pravého prsa z boku jako...

Tranvestismus nebo shemale?


Velikost penisu

Zdravím je mi 13let za chvíli 14 a můj penis ma při erekci 13-14cm. Je to normální?...

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Svědivost kůže

Dobrý den, už delší dobu mě sem tam svědí pokožka na nohou (od kolene dolů na...

Dlouhodobě zrychlený tep

Dobrý den, už cca tři roky mne trápí velmi rychlý tep, v naprostém klidu 100-105...

Reklama