Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Trombóza žil

Jiný problém Ivka 9.3.2018

Dobrý den, jsem po stimulaci hormony (podstoupila jsem IVF), následoval odběr vajíček, diagnostikován OHSS, následovaly infuze a pak za dva dny embryo transfer. D-Dimery byly 400. Špatně se mi dýchalo, byla jsem dušná a strašně mě bolela noha. Embolii vyloučili screeningem a rentgenem plic. Nasadili i přesto raději Clexane. Nohu nikdo neřešil. Těhotenství se nezdařilo, následoval další potrat. Na klinice mi poté řekli, ať Clexane vysadím, i přesto, že D-Dimery byly 900. Stále mě noha bolela, jela jsem na pohotovost, Clexane mi zvýšili dávky a objednali mě na sono žil. Za pár dní mi prokázali hlubokou žilní trombózu. Píchala jsem dál Clexane, poté mě shlédl gynekolog a povolil léčbu, která mi byla předepsána, až dokrvácím. Jsem na léku Eliquis 5mg, první týden 2-0-2 a dnes jsem začala 1-0-1 dle doporučení lékaře. Na kontrolu a sono mám jít za 3měsíce. Sehnala jsem si kompresivní punčochy a ty nosím přes den. Nikdo mi k tomu více neřekl a já mám otázky. Za jak dlouho budu moc jít do práce? Pracuji ve škole, je mi 32let. Jak mám nebo nemám zatěžovat nohy, celkově co teď můžu a nesmím? Mám zablokovanou krční páteř, mohu jít na odblokování? Mohu si dát teplou vanu na prohřátí? Kdy mohu začít fyzickou námahu-úklid domu apod.? Je lepší chodit nebo spíš odpočinek? Jak je to s hlídáním krve, to opravdu mám přijít až za čtvrt roku na kontrolu? Není potřeba hlídat jak jsem naředěná? Mám ještě někam objednat na nějaké vyšetření? Děkuji za zodpovězení mých otázek, jsem z toho všeho trochu mimo, fyzickou bolest už ani nevnímám.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, do práce bych Vám doporučovala nastoupit, až bude buď poškozená žíla zprůchodn...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Trombóza žil a masáže
Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tromboza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych znala i jiný názor nebo jiný způsob léčby mého problému....

Trombóza v těhotenství

Dobry den, v tehotenstvi jsem prodelala trombozu leve nohy a male panve. Zadna...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, po porodu jsem prodělala trombózu (ve vedlejší žilní větvi na levé...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a...

Tromboza v třísle

Dobry den vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni...

Trombóza veny portae

Dobrý den, ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto...

Trombóza vnějšího hemoroidu

Dobrý deň, zhruba pred dvoma týždňami som si objavil zhruba 3 cm nad konečníkom...

Trombóza x porod


Tromboza z antikoncepce?


Trombóza žil

Dobry den, jsem 14 dni po cisarskem rezu a jiz 5. den mam bolesti v levem lytku....

Trombóza žil a masáže

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na rehabilitace, masáže s krční...

Trombóza žil dolních končetin

Dobrý den, mám flebotrombozu LDK,na deset dnů Fraxiparine dvakrát denně,kompresní...

Trombóza žíly

Syn pracuje v zahraničí,často absolvuje dlouhé lety, po jednom z nich dostal...

Tromboza žíly

Dobry den. Jsem 6 tydnu po orchiektomii pro seminom varlete. Vse probiha bez...

Trombóza- dýchání a alkohol

Dobrý den, právě jsem prodělala trombózu a beru warfarin 5mg. Vím, že se na...

Tromboza, embolie- otěhotnění

Dobrý den, jsem měsíc po zjištěné tromboze v levé noze (lýtko)a prodělané plicní...

Tromboza, embolie, pocit únavy a slabosti

Dobrý den, již několik měsíců pociťuji mírný otok, bolest při došlapu a pocit...

Trombóza, léčba Warfarinem a antidepresiva - jak to zkombinovat?

Dobrý den, je mi 38 let, po artroskopii kolene mi asi po 20 dnech zjistili trombozu...

Trombóza, warfarin a potápění

Dobrý den, v květnu mi byla v levé noze diagnostikována trombóza ve dvou tepnách....

Tromboza,embolie,mrtvice

Dobrý den, zajímalo by mě jak hodně jsem při hodnotě destiček 702 ohrožená...