Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Trombóza žil

Cévy Marie 17.3.2019

Dobry den, jsem 14 dni po cisarskem rezu a jiz 5. den mam bolesti v levem lytku. Byla jsem na sonu v nemocnici, kde mi nasli srazeninu (hluboka zilni tromboza). Dostala jsem Clexane 0.6 2x denne. Momentalne mam za sebou 4 injekce, ale noha boli cim dal vic, chuze uz je velmi obtizna a bolestiva, zvladnu sotva par kroku, coz me trochu znepokojuje. Navic mi zacina trochu otekat. Nevim, jak dlouho muze trvat nez injekce zaberou. Zajima me i rezim, zda mam byt spise v klidu nebo se snazit hybat. Pripadne, zda pomaha aplikovat obklady. Mam take obavu, zda je davka leku dostacujici a zda se nemuze rozvinout plicni embolie. Dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, dávka Clexane 0,6 2x denně aplikovaná podkožně je dostačující i u hmotnosti pacienta nad 100 kg. Je třeba dodržovat i další opatření. Končetina by měla být ve zvýšené poloze na něčem měkkém, aby nedošlo k otlakům, měla by jste mít punčochu nebo elastický obvaz a určitě by měl být klidový režim. Je třeba dodržovat pitný režim, lýtko 3x denně promazávat Lioton gelem. Na bolest si můžete vzít Paralen 1-2x denně 500mg. Na otok, bude-li přetrvávat i po jedno či dvou dnech polohování končetiny, je vhodné přidat Aescin 3x2 dražé. Pokud ještě nemáte, požádejte svého praktického lékaře o vystavení OČR pro někoho z blízkých, aby mohl být s Vámi doma, pomoci Vám i s dítětem. Protože je třeba léčbu nepřerušit, dodržte, prosim, termíny kontrol, nebo konzultuje následnou antikoagulační léčbu s ošetřujícím lékařem (měl by Vás nyní sledovat internista, cévní lékař), popř. zajistí pokračující léčbu i praktický lékař. V případě, že se bude otok a bolestivost zhoršovat nebo se objeví klidová dušnost, je nutná návštěva u lékaře ihned.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, paní doktorka píše o dávce Clexanu 0,6ml s.c. 2x denně, že stačí i u pacientů, kteří má 100 kg. Já si to nemyslím. Pokud vážíte více než 70 kg, bude vhodný Clexane 0,8ml s.c. 2x denně, při hmotnosti kolem 90 kg bude vhodný Clexane 1,0ml s.c. 2x denně. Obě dvě síly se vyrábějí ve i formě Forte, což znamená možnost aplikace 1x denně. Nyní buďte co nejvíce v klidu, než noha přestane bolet. Co se týká trombózy v lýkových žilách, ta bolí nejvíce. Není tam mnoho místa, proto otok utlačuje okolní strukturu. Přeji rychlé uzdravení.

Související dotazy

Trombóza
Dobry den Byla mi pred tydnem diagnostikovana tromboza...
Trombóza
Dobrý den, jsem dnes propuštěn z nemocnice do domácího...
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...
Trombóza?
Dobrý den, cca 10 dní mně bolí lýtko pravé nohy. Do...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Trombóza žil a masáže
Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Trombóza v podkolenní jamce


Tromboza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych znala i jiný názor nebo jiný způsob léčby mého problému....

Trombóza v těhotenství

Dobry den, v tehotenstvi jsem prodelala trombozu leve nohy a male panve. Zadna...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, po porodu jsem prodělala trombózu (ve vedlejší žilní větvi na levé...

Trombóza v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se dotázala na pár otázek vzhledem k těhotenství 32tt a...

Tromboza v třísle

Dobry den vcera vecer jsem byla u lekare na pohotovosti delal mi vysetreni...

Trombóza veny portae

Dobrý den, ráda bych se zeptala na onemocnění - trombózu vrátníkové žíly, tímto...

Trombóza vnějšího hemoroidu

Dobrý deň, zhruba pred dvoma týždňami som si objavil zhruba 3 cm nad konečníkom...

Trombóza x porod


Tromboza z antikoncepce?


Trombóza žil

Dobrý den, jsem po stimulaci hormony (podstoupila jsem IVF), následoval odběr...

Trombóza žil a masáže

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, můžu chodit na rehabilitace, masáže s krční...

Trombóza žil dolních končetin

Dobrý den, mám flebotrombozu LDK,na deset dnů Fraxiparine dvakrát denně,kompresní...

Trombóza žíly

Syn pracuje v zahraničí,často absolvuje dlouhé lety, po jednom z nich dostal...

Tromboza žíly

Dobry den. Jsem 6 tydnu po orchiektomii pro seminom varlete. Vse probiha bez...

Trombóza- dýchání a alkohol

Dobrý den, právě jsem prodělala trombózu a beru warfarin 5mg. Vím, že se na...

Tromboza, embolie- otěhotnění

Dobrý den, jsem měsíc po zjištěné tromboze v levé noze (lýtko)a prodělané plicní...

Tromboza, embolie, pocit únavy a slabosti

Dobrý den, již několik měsíců pociťuji mírný otok, bolest při došlapu a pocit...

Trombóza, léčba Warfarinem a antidepresiva - jak to zkombinovat?

Dobrý den, je mi 38 let, po artroskopii kolene mi asi po 20 dnech zjistili trombozu...

Trombóza, warfarin a potápění

Dobrý den, v květnu mi byla v levé noze diagnostikována trombóza ve dvou tepnách....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Odchlípnutý nehet na palci

Dobrý den, již delší dobu pozoruji, že se mi nehet na levém palci na ruce mění....

Neustálý pocit plného moč. měchýře

Dobrý den, je mi 19 let a mám neustálý pocit plného močáku chodím třeba každých...

Vata v uchu

Dobrý den cistila jsem si uši vatovou tycinkou a zůstalo mě trochu vaty v uchu...

Skelná vata

Dobrý den, asi hodinu jsem pracoval se skelnou vatou bez respirátoru, měl bych...

Popraskaná kůže po obvodu penisu

Zdravím na konci kůže penisu mi po obvodu začala prasat kůže takový trhlinky...

Polykání vaty

Dobrý den, chci se zeptat jaké riziko s sebou nese polykání vaty. Dělá to moje...

Flek na kůži po bodnutí hmyzem

Dobrý den, asi před měsícem mě u vody bodl nějaký hmyz (nejspíš komar). Bodnuti...

Vřídek


Tetanie


Lapani po dechu pri usinani

Dobry den pani doktorko. Pokazde kdyz se snazim v noci usnout, tak jeste...

Ospen 1000 a sluníčko

Dobrý den, pár dní mě škrábalo v krku a doktorka mi předepsala Ospen 1000. S...

Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Bolest palce u nohy

Dobry den, uz asi 3 mesice mne pri chuzy picha v kloubu palci na noze jako...

Pálení pochvy a konečníku

Dbrý den. Je to skoro 2 roky ,co mě v Řecku začalo svědění v pochvě a hrozné...

Kožní vyrážka

Dobrý den mam dotaz mam znizenou funkci stitní zlazy beru Letrox 100jednu denne...

Bolest v oblasti hrudní kosti

Dobrý den, už 3 týdny mě bolí v oblasti horní 2/3 hrudní kosti při hlubokém...

Dlouhodobé bolesti pod kolenem zezadu na vnější straněstraně,

Dobrý den, mám dlouhodobé problémy s píchavou až řezavou bolestí pod kolenem...

Dávkování nurofenu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dávkování nurofenu pro 22 kg vážící dítě....

bolest břicha a varlete

Dobrý den, chtěl bych se poradit s problémem týkající se bolesti varlat a břicha....

Obtíže po aplikaci injekce do svalu

Dobrý den, po aplikaci injekce Dolmina mám úplně ty samé příznaky, jako Hana...

Reklama