Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TSH a FSH hormon

Endokrinologie Simona . 22.7.2012 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat dotaz na paní doktorku endokrinoložku Rosickou, ale vybralo mi to vás, tak snad mi poradíte,nebo přepošlete dotaz na paní doktorku. Minulý týden jsme poprvé navštívili CAR. Jsem po laparoskopii, nic nenašli a tak se hledá důvod proč nejde 2. dítko, je mi 27let . Slábne a krátí se mi menstruace a je přerušovaná – dohromady tak 1,5 dne a několik dní špiním.Dělali mi hormonální profily , TSH - 3,934 mlU/l, T4 - 9,58pmol/l, T3 - 1,92 nmol/l. FSH je prý na horní hranici - 9,5 U/l v druhém cyklu 8,3 U/l. V CAR mi na tyto výsledky gynekoložka řekla, že mám ( a teď nevím ) zvýšenou nebo sníženou fci štítné žlázy. prý je TSH 3,93 na otěhotnění hodně vysoké a mělo by být 2-2,5 mlU/l. Prý se TSH tváří normálně, protože více působí FSH hormon, který TSH ovlivňuje. Je to možné? Nikde jsem nenašla nic o tom, jestli se TSH a FSH ovlivňují. Předepsala mi Letrox 50 1/2tbl denně. Zatím jsem ho nezačala užívat.Paní doktorka ve mě moc důvěry nevzbudila. Mám vůbec Letrox brát? Mám 11 měsíců bolesti v podbřišku, jsem dost unavená, nerudná, někdy skoro až v depresích, nejde těhotenství , ale nejvíce mě zaráží ta ztráta menstruace, skoro není – nikdy jsem s tím problém neměla a trošičku jsem přibrala 2 kg za 2 měsíce, při stejném jídle i aktivitách a nejde to dolů. Nevím co si o té štítné žláze myslet. Dle ultrazvuku z ledna je moje šž trochu menší, ale doteď každý gynekolog říkal, že funkci štítné žlázy mám v pořádku , tak jsem na rozpacích. Opravdu je její funkce snížená? Je možné, že se menstruace ztrácí, kvůli snížené funkci šž? Budu Vám moc vděčná za radu. Děkuji!

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Simono, podle posledních doporučení se v případě problémů s menstruací a neschopnosti otěhotnět skutečně doporučuje hladina TSH pod 2,5. Můžete tedy zkusit Letrox v takto malé dávce užívat...rozhodně tím nic nezkazíte. Pokud se do půl roku nic nezmění, pak je jasné, že příčina je někde jinde. Může se také jednat o předčasné ovariální selhání, kdy z nějakého důvodu, nejspíše na autoimunitním základě, dochází k vyhasnutí funkce vaječníků. Příčinou ale může být třeba i poměrně častý syndrom polycystických ovarií, které se také mohou projevovat poruchou menstruace a sterilitou. Držím palce a přeji hezký den

Související dotazy

Hormony šť. žl.
Dobrý den, v 15. týdnu těhotenství mi byly vyšetřeny...
TSH a FSH hormon
Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
AmH a pohlavní hormony
Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko, ztím...
TSH hormon 1,49
Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

TSH 0,005 a fT4 33,7

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé "štítné žlázy". Před šestnácti lety mi byl vyoperován...

Tsh 0,66 a menstruace

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně hladiny TSH. Chystám se na první...

TSH 28,6

Je možné ,že by v listopadu 2015 jsem měl hodnotu TSH 28,6 a nyní jsem to měl...

TSH 28,6

Co to znamená TSH 28,6 co to je za hodnotu, mám nějakou chorobu štítné žlázy...

TSH 5,3 a otěhotnění

Dobrý den, z výsledků krve mi byla zjištěna nižší činnost štítné žlázy (ve...

TSH 5000 v I trimestru

Dobrý den, v 6 tt těhotenství mi byla odebrána krev kvůli štítné žláze. Vyšetření...

Tsh 6,37

dobrý den, čekám druhé dítě, jsem v 5tt a z krve mi vyšlo TSH 6,37, fT4 je v...

TSH 8,325

Dobrý den, podle výsledku krve jsem se dozvěděla, že mám špatnou štítnou...

TSH a CL

Dobrý den, byla jsem na krevních testech /případně můžu naskenovat své hodnoty/...

TSH a FSH

Dobrý den, Vážená paní Doktorko,je mi 43 let a za poslední 2 roky jsem přibrala.Během...

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a fT4 při nasazení léčby euthyroxem

Dobrý den, jsem těhotná (aktuálně v 21.tt). Od dětství jsem sledována na endokrinologii....

TSH A LÉČBA

Dobrý den, poPSala bych Vám vývoj mé štítné žlázy od roku 2012, kdy mi byla...

TSH a Tg po TTE a radiojodu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, mám dceru 19 let, v 10/2015 zjištěn...

TSH hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se jen poradit o svém krevním obrazu (hormony). Beru...

TSH hormon 1,49

Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to...

TSH na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční...

TSH nula

Dobrý den, vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...

TSH po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní...

TSH v 11.týdnu těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor , příp. radu na můj zdravotní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pravděpodobnost těhotenství

Dobrý den, Před skoro třemi dny jsme s přítelem měli sex. Použila jsem 5...

Opožděná menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné že se mi opozdí nebo nedostaví...

Nevoľnosť-Pocit na zvracanie

Dobrý den, už 11. týžden trpím nevoľnosťou, ktorá sa od začiatku objavovala...

MUDr. Zuzana Málková

Ordinace PL pro děti a dorost

Zlomenina vnějšího kotníku; zavřená

Dobrý den, dne 27.9. jsem si poranila kotník a byla mi diagnostikována abrupce...

ŽLOUTENKA TYPU A

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda-li je možné, že mám žloutenku. U nás...

Chlamydie

Dobrý den, zdravím z Velké Británie, kde se právě léčím na chlamydie. Byly mi...

Kardiologie

Dobrý den, chci se zeptat, již 2x se mi stalo, že v klidovém stavu např. v autobuse...

Bolest levého ramene, vystřelování bolesti do paže

Dobrý den! Mám takový dotaz. Asi před týden mě hrozně začalo z ničeho nic bolet...

MUDr. Petr Kuchař

Praktický lékař pro dospělé

Výrustky na penisu

Dobrý deň, v poslednej dobe sa mi objavujú na predkožke biele výrastky, niekedy...

Divertikulární nemoc

Dobrý den. Po měsíčních bolestech v podbřišku , kdy jsem prošla různým vyšetřením,brala...

Bolest pupíku

Dobry den chtěla jsem se zeptat mam problem s pupíkem začal mi bolet při pohybech...

Bolavé koutky

Dobrý den,asi před týdnem mě začali pálit koutky úst, zprvu jsem si to mazal...

Bolest kotníku nad kloubem

Dobrý den. Ve čtvrtek jsem byla na jezdeckém tréninku a asi jsem špatně prošlápla...

Zvýšená teplota

Dobry den, uz skoro dva mesice mam teplotu od 37 do 38,6 a jsem porad unavena....

Možná preeklampsie

Dobrý den, jsem v 18+2 tt a byla sem na kontrole našli mi dnes bílkovinu v moči...

Myastenia gravis a invalidní důchod

Dobrý den, před 4 měsíci mi diagnostikovali latentní tetanii, po dalším měsíci...

Záškuby u přítele při usínání

Dobrý den, Můj přítel nemá problémy s usínáním, zabere hned, ale jakmile je...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×