Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

TSH a fT4 při nasazení léčby euthyroxem

Linda K. . 17.4.2014

Dobrý den, jsem těhotná (aktuálně v 21.tt). Od dětství jsem sledována na endokrinologii. Proto i v těhotenství jsem nyní sledována od začátku. Byla jsem dosud bez léčby, jen jsem užívala jód. TSH mi od prvního porodu v r. 2009 kolísá mezi normou a lehkým zvýšením (4-5) při fT4 v normě. Při posledním odběru v těhotenství jsem měla TSH opět lehce zvýšené (5,3), fT4 v normě. Bylmi nasazen euthyrox 50 1/2 tbl. denně. Po 2 týdnech užívání jsem byla na kontrolních odběrech, ten den ráno jsem si Euthyrox nebrala (dle instrukcí). A po telefonu mi paní doktroka sdělila, že TSh je v normě a fTč těsně pod dolní hranicí. A že mám o víkendu brát celou tbl, jinak 1/2. Trochu mě výsledky zarazili. Proč kleslo nejen TSH,ale i fT4? A nepovede zvýšení hormonální léčby naopak k dalšímu snížení fT4? Předem děkuji za odpověd a přeji pěkný den.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pokles hodnot fT4 není důsledkem léčby Euthyroxem, ale samotného těhotenství. Tento nález je běžný a obvykle na něj reagujeme navýšením substituce jódem. Po těhotenství by se stav měl upravit. Mějte se hezky a držím palce.

Související dotazy

TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
Neplodnost a vyšší TSH
Dobrý den, dne 14.12. jsem byla na transferu embrya....
Zvýšené TSH
Dobrý den, mám odstraněnou štítnou žlázu a užívám...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Hodnota fT4 a TSH
Dobry den,dnes som dostala vysledky a rada by som vedela,co...
Hodnoty pro ft4 a TSH
Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

TSH 28,6

Je možné ,že by v listopadu 2015 jsem měl hodnotu TSH 28,6 a nyní jsem to měl...

TSH 28,6

Co to znamená TSH 28,6 co to je za hodnotu, mám nějakou chorobu štítné žlázy...

TSH 5,3 a otěhotnění

Dobrý den, z výsledků krve mi byla zjištěna nižší činnost štítné žlázy (ve...

TSH 5000 v I trimestru

Dobrý den, v 6 tt těhotenství mi byla odebrána krev kvůli štítné žláze. Vyšetření...

Tsh 6,37

dobrý den, čekám druhé dítě, jsem v 5tt a z krve mi vyšlo TSH 6,37, fT4 je v...

TSH 8,325

Dobrý den, podle výsledku krve jsem se dozvěděla, že mám špatnou štítnou...

TSH a CL

Dobrý den, byla jsem na krevních testech /případně můžu naskenovat své hodnoty/...

TSH a FSH

Dobrý den, Vážená paní Doktorko,je mi 43 let a za poslední 2 roky jsem přibrala.Během...

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH a FSH hormon

Dobrý den paní doktorko, ráda bych se zeptala na Váš názor. Chtěla jsem poslat...

TSH A LÉČBA

Dobrý den, poPSala bych Vám vývoj mé štítné žlázy od roku 2012, kdy mi byla...

TSH a Tg po TTE a radiojodu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, mám dceru 19 let, v 10/2015 zjištěn...

TSH hodnoty

Dobrý den, chtěla bych se jen poradit o svém krevním obrazu (hormony). Beru...

TSH hormon 1,49

Dobrý den, prosím Vás o radu. Snažíme se o miminko už rok a pořád se nám to...

TSH na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční...

TSH nula

Dobrý den, vím, že dotazů ohledně výsledků krve je na stránkách hodně. Hraniční...

TSH po missed abortion

Vážená paní doktorko, od r. 2002 se léčím na endokrinologii s autoimunitní...

TSH v 11.týdnu těhotenství

Dobrý den paní doktorko, ráda bych znala Váš názor , příp. radu na můj zdravotní...

TSH v krvi

dobrý večer, prosím o pomoc . V pondělí mi dělají krevní testy kvůli tomu...

TSH v normě, ft3 a ft4 zvýšené

Dobrý den, dle dvou vyšetření s odstupem jednoho měsíce (září a říjen 2013)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Virus hepatitidy C se znovu objeví i v transplantovaných játrech

Hepatitida C je nejčastějším důvodem k transplantaci jater. Když se odstraní...

Bušení srdce

Dobrý den, na úvod bych ráda uvedla, že jsem v dětství sledovaný kardiak...

Obtíže v těhotenství

dobrý den chci se zeptat jsem v 5 týdnu těhotenství a pobolívá mě v podbřišku...

Nízký tlak

Dobrý den, je mi 18 let a mám potíže s nízkým tlakem. Minulý týden jsem dokonce...

Zánět dásní, afty, opary, angína

Dobrý den, Prodělávám angínu, byla mi předepsána antibiotika Klacid SR. Po...

Trhlinky v oblasti genitálií

Dobrý den, po prodělání gen. oparu se mi pořád dělají bolestivé trhlinky - vždy...

Snížení bílých krvinek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. dnes jsem si volala na výsledky z odběru...

Mírně zalehlé ucho

Dobrý den, včerejším dnem mi mírně zalehlo ucho. Bolest je nepatrná, spíše žádná....

Bolest na hrudi ve 22 letech

Mám dotaz ohledně infarktu myslím si že jsem ho prodělala od rána mě bolelo...

Opožděná puberta

Dobrý den, je mi 17 let a pravděpodobně trpím opožděnou pubertou. Hlas mi již...

Tlak/Bolest na hrudi

Dobrý den, vím, že v poradně mnoho lidí žádalo o radu, kdy bylo v předmětu dotazu...

Výrůstek u konečníku

Dobrý den, nedávno se mi u konečníku vytvořil malý vyrůstek, který neboli,...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, mám zdravého syna, těhotenství i porod bez problémů. V dubnu jsem...

Váček a žluté tělísko

Dobrý den, snažím se přibližně čtvrt roku otěhotnět po již zamklém těhotenství.Nyní...

Zánět ucha

Dobry den. Mam uz mesic zalehle ucho neboli to jen citim takovy tlak nekdy pri...

Nepravidelnost menzes

Dobrý den. Můj dotaz patří do oboru gynekologie. Je mi 48 let, mam tři děti....

Žlutý jazyk

dobry den chtela bych se zeptat mam zluty jazyk nevim co to znamena bojim se...

Bolest beder

Dobry den obracím se na Vás s dotazem,mam 16 měsíčního syna,od porodu,kdy mi...

Vylučování vody z konečníku.

Dobrý den, od včerejší noci jsem furt jen zvracel i 5x za hodinu, a poté kdy...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×