Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Úbytek váhy po rektoskopii

Praktické lékařství Kristýna . 19.9.2013

Dobrý den, 16.9. jsem podstoupila rektoskopii, kvůli křečím v břiše, občasnému nálezu krve na toaletním papíře, nadýmavosti a únavě. Lékař mi po vyšetření oznámil, že by mělo být vše v pořádku (před měsícem jsem podstoupila SONO břicha, též v pořádku). Ale vyšetření v jedné chvíli bylo velmi bolestivé, v několika okamžicích mi vystřelovala šílená bolest do břicha. Sestra mě uklidňovala, že je to normální, že se rektoskop dostal asi do nějakého záhybu střeva, že to může bolet. Po zbytek dne jsem cítila nepříjemnou bolest v oblasti břicha, kde jsem jí cítila při vyšetření. K večeru už ustávala, ale byla to pořád taková tupá bolest s pocitem nadýmání. Další den už to bylo v pořádku. Od vyšetření jsem ale začala ubývat na váze. Od pondělí do čtvrtečního rána jsem ztratila dvě kila. Moje váha klesla na 55 kg, což tuto váhu jsem měla naposled před 4 lety, když mi bylo 16. Tudíž bych se chtěla zeptat, jestli úbytek váhy nesouvisí s vyšetřením a zda nehledat problém jinde. Děkuji za odpověď

Odpovídá:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den, potíže které popisujete během a po endoskopickém vyšetření jsou přiměřené a neukazují na nějakou komplikaci zákroku. Pokud tedy pozorujete váhový úbytek (ale dovolil bych si poznámku - skutečně šlo o úbytek 2 kg - vážila jste se na stejné váze, bez oblečení, atd?), může být dán dočasně odlišným stravováním a pitným režimem v době kolem zákroku, nebo je třeba důvod hledat někde jinde. Pokud se cítíte jinak dobře, sledujte váhu dál a podle vývoje konsultujte svého praktického lékaře, pokud ale máte nějaké trvající trávící potíže, je myslím na místě zvážit, zde není vhodné provést nejen rektoskopii, ale vyšetření celého tlustého střeva po přípravě - tedy kolonoskopii (+ některé laboratorní testy, pokud ještě neproběhly...).

Související dotazy

Úbytek váhy po rektoskopii
Dobrý den, 16.9. jsem podstoupila rektoskopii, kvůli...
Úbytek váhy
Dobrý den paní doktorko, předem se omlouvám za rozsáhlejší...
Úbytek váhy
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Už delší dobou trpím...
Bolest žaludku a úbytek váhy
Dobry den delši dobu mě bolel žaludek taky ubytek váhy.Všechny...
Nadměrný úbytek váhy
Dobrý den pane doktore, ráda bych se touto cestou...
Rektoskopie
Dobrý den, je mě 26 let, chtěla bych se prosím zeptat,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úbytek svalů?

Dobrý den, jsem rok a půl po operaci chlopně. Podle doktorů jsem v pořádku...

Úbytek váhy

Dobrý den, mám chronický zanět žaludku. Dostal jsem ant. Augmentin a Klacid....

Úbytek váhy

Dobrý den. Je mi 24 let, začátkem října jsem vážil cca 86 kg při výšce 188 cm....

Úbytek váhy

Dobrý den paní doktorko, předem se omlouvám za rozsáhlejší dotaz, ale považuji...

Úbytek váhy

Dobry večer,chci se zeptat myslím si ze mám tasemnici ale nejsem si úplně jistý.před...

Úbytek váhy

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz. Už delší dobou trpím úbytkem váhy. Při své...

Úbytek váhy - testosteron

Dobrý den, Sportovním přetížením a nevhodnou stravou jsem se dostal do stavu,...

Úbytek váhy (cca 3kg) za 3 měsíce

Dobrý den, poslední dobou se ztrácím před očima a nevidím to jenom ja, ale...

Ubytek vahy a helicobakter

Váš dotaz do poradny: Vazena pani doktorko, minuly tyden jsem prodelal vysetreni...

Úbytek váhy a štítná žláza

Dobrý den,jemi 19 let a před3 lety jsem zacal najednou hrozně hubnout a bušilo...

Ubývají mi vlasy

Je mi 38, ubývají mi vlasy (tak jako mnoha mužům v mém věku se zvětšuje čelo)....

Ubývání dásní kolem zůbů


Ubývání na váze

Dobrý den, mám takový problém,jsem dívka je mi 20let a už dlouho dobu trpím...

Ubývání na váze

Dobrý den.Chtěl jsem se zeptat.Moje matka je potřetí po CMP.Ztrácí na váze a...

Ucinek antikoncepce

Dobrý den poslední tabletku antikoncepce minerva jsem si vzala v pátek. Menstruace...

Ucinek antikoncepce

Dobry den, antikoncepci beru pravidelne jiz nekolik let. Tri dny pred tydenni...

Ucinek antikoncepce s antibiotiky

Dobry vecer, uzivam antikoncepci Belara a nyni lecim anginu antibiotiky V-penicilin...

Ucinek hormonalni antikoncepce

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli jsem chranena po 9 dnu uzivani HA Verezana....

Ucinek hormonalni antikoncepce

Dobry den, chtela bych se zeptat jestli jsem chranena po 9 dnu uzivani HA Verezana....

Ucinek ocnich kapek na antikoncepci

dobry den pani doktorko, chtela jsem se zeptat, ocni mi predepsala ocni kapky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zarůstající nehet


Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?


Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část




Nevolnost


Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství


Tlak na hrudi, rychlý tep, zadýchávání


Nepříjemný tlak v krku a nucení ke kašlání


Bile pupinky na zaludu


Bolest jazyka


Deformace prstů na nohou


Trápí vás močová infekce? Silnou kávu si raději odpusťte!


Záření při svařování


Kdy začne antikoncepce fungovat


Antikoncepce a pleť

Dobry den, Mam otazku ohledne antikoncepce. Brala jsem rok Dianette, protoze...

Fibrom v tříslech


Monokly


Bolesti mezi lopatkami


Dotaz

Dobrý den už tři dny me boly pod pravim prso jsem stoho AZ trochu...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×