Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Úzkost

Jana 11.7.2018

Dobrý den,obracím se opět o radu.Od října se necítím dobře,v různých časových intervalech,dušnost,třes,motání hlavy,pocit na zvracení prostě infarktové stavy.Několikrát jsem byla na pohotovosti (odběry krve,tlak,ekg vždy v pořádku).Zmněnila jsem v dubnu obvodního lékaře a ten mi vysvětlil že je to psychikou a napsal mi Lexaurin 1,5 při obtížích.Uklidnilo mně to a začala jsem hledat na internetu (ostatně jako vždy všechno hledám na netu ,příznaky infarktu,mrtvice...) a pomalu se smiřovat že je to tedy "jen" psychikou.Lexaurin jsem vzala asi jen dvakrát a jen ten pocit že ho mám mi stačil...udělalo se mi líp...až do června vše o.k. Pak koncem června přišel záchvat,z ničeho nic...vařila jsem a nejednou..motání hlavy,bušení srdce,měřila jsem si tlak,chvíli 127/87tep 110 pak 142/92 tep 89 bylo to mnohem horší než minule,opět jsem jela na pohotovost,do jiného města(už jsem se styděla jet opět k nám)opět odběry krve,ekg,tlak,prohlìdka neurologem...vše v normě.Můj obvoďák mně tedy poslal k odborníkovi..Zašla jsem tedy k psychiatrovi...byla jsem tam cca 15 min a odcházela s diagnosou Generalizovaná úzkostná porucha.Dostala jsem Fluzak 1-0-0 a Quetiapin 0-0-1/2 Ovšem já opět hledám na netu..vedlejší účinky..a taky že může vzniknout serotoninový syndrom....mám prostě strach to brát,navíc jedem příští týden na dovolenou tak bych nechtěla znepříjemnit rodině pobyt.Potřebuji jen radu jestli to brát a jestli mně vůbec doktor diagnostikoval správně.Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Jano, díky za dotaz. Je mi líto Vašich potíží a chápu, co prožíváte. Nejdříve bych chtěla říci, že jste byla dobře vyšetřena, takže se nemusíte bát závažné diagnozy typu infarktu, mrtvice, embolie. Infarkt by měla provázet bolest na hrudi, mrtvice je provázena poruchou hybnosti, povislým koutkem, poruchou řeči, embolie závažnou dušností atd. Nehledejte prosím význam jednotlivých příznaků na internetu, to je základní chyba, jelikož na internet píše hodně lidí co je napadá a jen lékař Vám může opravdu říci, o co se jedná. Krevní tlak nikoho z nás není stále stejný, rozdíl 10-15 mmHg v jednotlivých čísel je ještě v normě, to vy přesně splňujete. V neposlední řadě si zkuste trochu věřit, proč byste měla rodině znepříjemnit dovolenou? I kdyby se tak stalo, jste přece matka, nejdůležitější osoba v rodině, bez Vás by nic nefungovalo. Vůbec si tyto myšlenky nepřipouštějte, lépe řečeno si je zakažte, nic nikomu nezkazíte, naopak si dovolenou užijete, budete všichni spolu a bude to paráda. Doporučuji léky od psychiatra užívat ale zároveň vyhledat psychoterapii, abyste mohla někomu sdělit své pocity a obavy a on Vám odborně poradil, co se stavy, které aktuálně prožíváte. S pozdravem, KJ

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Úzkost
Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Úzkost po Klacidu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva...
Úzkost a deprese
Dobrý den je mi 16 poslední dva dny sem mela pálení...
Úzkost
Dobrý den, chci se zeptat na syna 15 let, který dlouho...
Úzkost
dobrý den, je mi 17 let a začli mi před dvěma týdny...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Uzkost

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Mirtazapin Sándor 15 mg. Před půl rokem...

Úzkost

Ještě jeden bych měla. Dnes jsem si po 5ti dnech nebraní sertralinu zase 50mg...

Úzkost

Dobrý den, běžně dotazy na můj zdravotní stav nikde nepíšu a když je potřeba,...

Úzkost

Dobrý den, můj dotaz se týká stupňující se únavy, ze které začínám být zoufalá....

Úzkost

dobrý den, je mi 17 let a začli mi před dvěma týdny problémy, začalo to tím...

Úzkost

Dobrý den, syn si často mne ruce během dne, je vidět velké napětí, soustředění...

Úzkost

Dobrý den, svému obvodnímu lékaři jsem to asi před měsícem při příležitosti...

Úzkost

dobrý den již půl roku mne trápily úzkosti z ničeho nic a bylo to né pravidelně,v...

Úzkost

Dobrý den, mám dotaz. Dost často trpím uzkostí. Nepříjemný tlak v oblasti žaludku....

Úzkost

Dobrý den, Nevím, kam jinam už napsat. V první řadě vím, že si za to vše...

Úzkost

Dobrý den paní doktorko .Chtěl by sem se vás zeptat na můj zdravotní problém...

Úzkost

Dobrý den, prosím o radu. Už přes rok trpím úzkostí, ze začátku to bylo jen...

Úzkost

Dobrý den, chci se zeptat na syna 15 let, který dlouho sedí při močení (on rád...

Úzkost

Dobrý den, mám problém, který se neustále stupňuje a opravdu si s tím už nevím...

Úzkost

Dobrý den, mám syna, kterému je 35roků, pracuje 15roků u Policie ČR. Nikdy nebyl...

Úzkost

Dobrý den, je mi 24 let a poslední asi 3 měsíce mívám občasné potíže s bolestí...

Úzkost

Dobrý den, loni jsem po neúspěšných státnicích dostala úzkostné stavy v kombinaci...

Uzkost

Dobrý den paní doktorko, píši vám i přes to, že mám podezření na boreliólu,...

Úzkost

Dobry den Pane Doktore/ pani doktorko, prosim o radu.Merim 199cm Uz dlouho...

Úzkost

Dobrý den, píši protože uvažuji nad návštěvou psychologa, ale na druhou stranu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kožní chřipka

Dobrý den, jsem v 24. týdnu těhotenství a přišla jsem do kontaktu s osobou,...

Podezření na inzulinovou rezistenci

Dobrý den, mám dotaz ohledně měření cukru v krvi při podezření na inzulinovou...

Tuhá děloha

Dobrý den, prosim o objasnění výsledku zprávy z ultrazvuku: vag.: zevně bpn,...

Pálení žáhy/občasná bolest za hrudní kostí

Trpím nedomykavostí jícního svěrače a s tím spojeným pálením žáhy. Problémy...

Zvětšená slinná žláza

Dobrý den. Pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně zvětšené slinné...

Intersticiální plicní onemocnění

Dobrý den, chci se zeptat, zda by se dala použít biologická léčba pro léčbu...

Přenos streptokoka


Ztráta čichu

Dobrý den. Asi před půl rokem jsem ztratil čich. Za tu dobu jsem asi 2x cítil...

Palgotal

Dobrý den. Asi půl roku beru dvakrát denně palgotal, který mi byl předepsán...

Co je to těžší bulbitida ? a gastridita

dobrý den pane doktore, syn 44 let mě poslal vyšetření žaludku a má strach....

Vřed na penisu

zdravím, mohu se prosím zeptat, jestli byste nevěděli o co se jedná? nebolí...

Má již po dvou mesicich opet spalovou anginu


Boulička u krční mandle

Dobry den,asi pred 3 mesici jsem objevila u prave mandle boulicku jakoby potazenou...

Pupínky na penisu

Odpověď jen od kožního lékaře-lékařky.Děkuji.Mám už dlouho na pokožce penisu...

Bolest žaludku

Chtela bych se zptat, uz par tydnu me trapi bolest zaludku, ale jenom jeden...

Nateklý čípek v krku


Jaký je rozdíl mezi cukry a sacharidy?

Dobrý den, jaký přesně je rozdíl mezi cukry a sacharidy? Je ohledně toho dost...

Bulka na stydkém pysku

Dobrý den, před několika dny jsem si na pravém velkém stydkém pysku vedle...

Žaludeční potíže

Dobrý den pane doktore. Asi před 4 měsíci jsem řešila emocionálně náročnou situaci....

Játra


Zavřít reklamu