Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Úzkost

Psychiatrie Zdeňka 4.6.2017

Dobrý den, mám syna, kterému je 35roků, pracuje 15roků u Policie ČR. Nikdy nebyl vážněji nemocen. Od 6roků hrál fotbal na okresní úrovni a ještě stále pokračuje. Dlouhodobě trpí únavou, což zřejmě souvisí s s denním režimem( práce přes čas, dlouhé pracovní směny)Poslední měsíce asi od 2/2017 si stěžuje na bolesti hlavy v čelní krajině, pocity stažení ve tvářích až mravenčení kolem úst, stažení svalstva v oblastí hrudníku pod klíčními kostmi. Nespavost, předčasně se probouzí, stažení žaludku a vracení žaludečních šťáv. A hlavně v poslední době svalové záškuby zejména v lýtkách, což je možno pozorovat jako pohyb svalových snopců pod kůží, bolesti svalstva ve stehnech, brnění malíku na ruce. Občas také pocit závratí. Dříve práce byla pro něj zábavou, dnes se musí vyloženě nutit. Vím, že ho trápí obavy, aby mohl dále pracovat, protože má hypotéku na dům a je živitelem rodiny. Léky bere velmi nerad, raději přežívá bez léků, ale nějaký čas byl pracovně mimo ČR, chtěl pro rodinu vydělat peníze na dovolenou a v té době musel si brát Xanax, užíval 2-3mg denně, po téchto lécích potíže ustupovaly, Léky bral 8týdnů. Po návratu léky vysadil, ale zdravotní stav se ještě více zhoršil. Může zhoršení zdravotního stavu souviset s vysazením Xanaxu? Je nutné odborné vyšetření? OL provedl v rámci PP odběry a nic závažného se v odběrech neprojevilo. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Na váš dotaz odpoví ještě lékař specialista v oboru psychiatrie, dotaz bude zpracovat konzultační ambulance, ještě vyčkejte odpovědi. Pokud při prohlídce bylo vše v pořádku, tak váš syn trpí nejspíše neurózou, stresem, úzkostnou poruchou, strachem z onemocnění, z finanční ztráty atd. Bude muset jít k lékaři, bude muset užívat léky. Pokud bude spolupracovat, tak se stav zlepší. S pozdravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot


Dobrý den, to co popisujete mohou být psychické, neboli psychosomatické potíže. Objevují se při nevhodném životním stylu. V podstatě tělo se jimi brání a dává najevo, že něco není v pořádku. Léky typu Xanaxu působí podobně jako analgetika (léky proti bolesti), které tlumí příznaky ale neléčí příčinu. Určitě by Váš syn měl navštívit odborníka psychiatra event. psychologa. ke zvážení nasazení antidepresiv nebo psychoterapeutické nebo relaxační léčby, pokud se tomu nebude jako 35 ti letý asi jinak "chlapák" policista bránit a nechá si pomoci bude to fajn,

Zdravím
MUDr. Miroslav Sekot

Související dotazy

Úzkost
Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Úzkost po Klacidu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva...
Úzkost a deprese
Dobrý den je mi 16 poslední dva dny sem mela pálení...
Úzkost
Dobrý den, před měsícem jsem začala kvůli depresím,...
Úzkost při cestování autobusem
Dobry den , mam spatnou vzpominku na autobus zvracela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkost

Dobrý den. Již rok a půl trpím GAD. Mám neustale strach ze strachu. Vyvolává...

Úzkost

Dobrý den,obracím se opět o radu.Od října se necítím dobře,v různých časových...

Úzkost

Dobrý den paní doktorko .Chtěl by sem se vás zeptat na můj zdravotní problém...

Úzkost

Dobry den je to asi tri tydny co mi zacalo skubat ve svalech.Nejdriv asi pul...

Úzkost

Dobrý den, gynekolog mi předepsal na základě výsledků vyšetření Doxyhexal 200...

Úzkost

Dobry den, Na podzim 2018 jsem zacala trpet uzkostmi, ktere presly v depresi....

Úzkost

Dobry den, jiz dlouhou dobu se lecim s gener. uzkostnou poruchou. Vyzkousela...

Úzkost

Dobrý den, prosím o radu. Už přes rok trpím úzkostí, ze začátku to bylo jen...

Úzkost

Dobrý den, chci se zeptat na syna 15 let, který dlouho sedí při močení (on rád...

Úzkost

Dobrý den, mám problém, který se neustále stupňuje a opravdu si s tím už nevím...

Úzkost

Dobrý den, je mi 24 let a poslední asi 3 měsíce mívám občasné potíže s bolestí...

Úzkost

Dobrý den, manželovi 38let zjistili nižší hladinu testosteronu .Výsledek je...

Úzkost

Dobrý den, již několik se potýkám s horší psychikou (od mala jsem spíše úzklostlivá),...

Úzkost

Dobrý den, loni jsem po neúspěšných státnicích dostala úzkostné stavy v kombinaci...

Uzkost

Dobrý den paní doktorko, píši vám i přes to, že mám podezření na boreliólu,...

Úzkost

Dobry den Pane Doktore/ pani doktorko, prosim o radu.Merim 199cm Uz dlouho...

Úzkost

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, neboť už opravdu propadám zoufalství....

Úzkost

Dobry den prosim vas o radu.Sest let beru citalopram - nedam na nej dopustit...

Úzkost

Dobrý den, již 7 let se léčím s úzkostmi. Beru Asentru 100 mg a chodím na psychoterapie....

Úzkost

Dlouhodobý pocit úzkosti. Mnohdy popsaného konkretního strachu přecházejícího...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku


Streptokok v pochvě a bolest v krku

Dobrý den, byl mi zjištěn streptokok v pochvě, byly mi nasazeny ATB Furolin....

Bolest čelistního kloubu

Dobrý den, asi dva roky mě "trápí" bolest čelistního kloubu, není to nijak výrazná...

Otok prstu po úrazu


Fleky na břiše

Dobrý den, asi před měsícem se mi udělali na břiše tyto fleky. Nesvědí, nebolí....

Poškozené vazy v rameni

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak se dají léčit poškozené vazy v rameni, bolest...

Bolest na hrudi, krev při kašli

Dobrý den, již tak 6 týdnů mě trápí potíže spojené s nepříjemnými pocity na...

Bolest palce u nohy

Dobrý den, už den mě bolí palec u nohy v oblasti vedle nehtu. Plus k tomu mam...

Mám pocit hladu bezprostředně po jídle

Dobrý den, je mi 24, trápí mě asi už týden pocit hladu bezprostředně po jídle....

Bakterie v prostatě a močových cestách (možná zánět)

Dobrý den paní doktorko Bobelová. Prosím o radu a o pomoc. Navštívil jsem už...

Kameny ve žlučníku- možnosti léčby

Dobrý den, synovi (19let) na sono diagnostikovali vicečetné konkrementy 5-10mm...

Nauzea a zvracení po jídle

Dobry den, poslední dobou mam problem s jídlem. Najednou toho moc nesnim jelikož...

Zápal plic


Kýchání po pivu

můj manžel vždy po vetší konzumaci piva velmi kýchá,má alergii?Kdysi jsem zaslechla...

Ovlivnění účinku DALACIN C


Pálení pochvy, krvácení

Dobrý den, dvakrát se mi stalo, že se u mě po sexuálním styku s přítelem objevila...

Bolesti a tlak nad žaludkem v mezižebří se současnými urologickými a gyn.problémy

Dobrý den. Paní doktorko, můj dotaz bude trošku zmateční, ale snad se mi podaří...

Preventivní vyšetření na slinivku břišní

Dobrý den, mám malou prosbu. Jaké je možné preventivní vyšetřeni slinivky břišní....

Holenní kost

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je v pořádku že mé holení kosti nejsou...

Cysta v krku

Dobrý den.Zhruba před měsícem mi zjistili na ORL susp.cystu v hypoph.Vůbec nevím,co...

Reklama