Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Úzkostná porucha

Psychika Pavlína 28.12.2019

Dobrý den, dva a půl měsíce se léčím na úzkosti, minulý týden mi psychiatr diagnostikoval somatickou a úzkostnou poruchu, od října beru Sertralin actavis 100, vše se pomalu zlepšovalo a obsáhlé tělesné příznaky ustoupily, i když dráždivý tračník přetrvává. Ale před pár dny, přesně na Štědrý den jsem se cítila v napětí a zase to začlo, brnění nohou, bolest za krkem, bublání ve střevech mnohem horší, točení hlavy ve spánku i ve dne a dnes v noci jsem se probudila a několik hodin nemohla usnout, jako to bylo když mi začly v září moje obtíže, každý den od toho štědrého dne je to kapku horší a já se moc bojím, že to propukne zase jako před dvěma měsíci, bylo to opravdu strašné, vypovědělo mi snad celé tělo i mysl. Sertralin beru poctivě, mám teď nově i duspatalin na střeva, ale zatím se zdá nezabral. Prosím vás, je možné, aby se mi úzkosti vrátily v té hrozné míře jako na začátku, když beru antidepresiva a už mi bylo dobře? Hodně na sobě pracuju, sportuju, jednání otevřeně a nic v sobě neruším. Klidně bych chodila na terapii, ale neznám psychologa v okolí, který se zabívá mojí diagnózou. Fungovala by psychoterapie po emailu? Děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, potíže se mohou zhoršit - zvláště objeví - li se nějaká příčina, která je vyvolá. Vánoce jsou svátky, které mohou u některých osob vyvolat nejrůznější psychické poruchy (lítost, deprese, úzkosti, apod.). Je to náročné období, zvláště má-li člověk nějaké životní těžkosti.
Léky určitě užívejte nadále dle doporučení lékařů. Snažte se co nejvíce odpočívat, myslet na příjemné věci.
Poprosím naše sestřičky, aby se s Vámi spojily a pomohly Vám najít psychologa, s kterým byste mohla spolupracovat na řešení Vašich potíží. Vyčkejte, prosím, až se Vám ozvou, domluvíte se na podrobnostech. Vždy je lepší osobní setkání, než psaní po mailu. Při osobním setkání lze ihned reagovat, vysvětlit situaci apod. Proto bych doporučovala osobní pohovor s psychologem.
Pokud by se Váš stav nadále zhoršoval, je potřeba znovu navštívit psychiatra.
Určitě je dobře, že se snažíte sportovat a celkově na sobě "pracovat". Nepropadejte nyní malomyslnosti, někdy se podobné zhoršení vyskytne. Nenechte se tím odradit a nadále se snažte pokračovat v celkové terapii. Je to dlouhodobý proces, vše nelze změnit za pár měsíců (někdy je to proces na roky). Důležité je ale začít a pak vytrvat a nenechat se odradit neúspěchy.
Přeji, aby se Váš stav co nejdříve zlepšil. S pozdravem BS.

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Panická úzkostná porucha
Když má člověk např. angínu, má m.j. třeba zvýšenou...
Úzkostná porucha
Dobrý den. Psychiatrem mi byla diagnistikovana generalizovana...
Panická úzkostná porucha
Dobrý den, před dvěma měsíci mi byla diagnostikována...
Úzkostná porucha
Dobrý den. Rozhodla jsem se Vám napsat a požádat o...
Úzkostná porucha
Dobry den, nekolikrat za mesic se mi vzdy z niceho...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkostná depresívna porucha

Dobrý deň.Mám taký dotaz.Bola som na psychol.vyšetrení,trpím výrazne zníženou...

Úzkostná depresivní porucha

Dobrý den mám takoví problem asi půl roku jen střídam práce asi 6 práci v žádném...

Uzkostna depresivni porucha

Dobry den,beru antidepresiva Citalopram 10 mg denne. Uz 8 mesicu. Citim se po...

Úzkostná panická porucha

Dobrý den už nemůžu jsem vysílena a unavená bojuji držím se hesla NIKDY TO NEVZDÁVEJ...

Úzkostná panická porucha


Úzkostná panická porucha-zvláštní příznaky

Vážená koncem srpna jsem přišel o práci a postupně se u mě začali projevovat...

Úzkostná panická porucha-zvláštní příznaky

Vážený Již měsíc trpím velmi silnou úzkostnou panickou poruchou, beru léky...

Úzkostná panická porucha, porucha osobnosti popř něco jiného

Vážená Chtěl bych se zeptat po ztrátě zaměstnání na mě přišla úzkost nejdříve...

Uzkostna pirucha a buseni srdce

Dobrý den, občas se mi objeví bušení srdce a někdy i tlak na hrudi, které přichází...

Úzkostná porucha

Dobrý den je mi 25 a poslední dobou mám takové návaly jako kdyby na omdleni,projde...

Úzkostná porucha

Dobrý den, Chtěl bych popsat obtíže, které mě trápí poslední týdny. Cca před...

Úzkostná porucha

Dobrý den, nedávno zničeho nic na mě večer dolehl hrozně divný pocit, najednou...

Uzkostna porucha

Dobry den Již 2 měsíce užívám homeopatika na uzkostnou poruchu,bohuzel paní...

Úzkostná porucha

Dobrý den, ani nevím, kde mám začít. Je to všechno hrozně těžké popsat, ale...

Úzkostná porucha

Neustále panicke ataky, únava slabost , pocity chladu, nemohu normálně fungovat,...

Úzkostná porucha

Dobrý den. Je mi 20 let a už několik let se léčím z úzkostnou poruchou. Bohužel...

Úzkostná porucha

Dobrý den, před 5-ti lety jsem pro úzkostnou poruchu nasadila s konečnou denní...

Úzkostná porucha

Dobrý den,cca po půl roce se mi vrátila panická ataka .Před měsícem jsme měli...

Úzkostná porucha

Dobrý den pane doktore, beru asentru 50 5 týdnů na úzkostnou poruchu.. 3 týdny...

Úzkostná porucha

Prosím o radu ,před 14 lety mně byla provedena lezionektomie ...nyní jsem 14...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zalehlé ucho a praskání v něm při rýmě

Dobrý den, Měl bych dotaz. Asi před 14dny jsem se lečil s pasovym oparem...

Bolest na pravé straně hrudníku

Křečovitá bolest na pravé straně hrudníku ve výšce bradavky. Projede a odezní....

Horní dyspeptický syndrom

Mám jistý problém a nejsem si jist zda jít k lékaři a jestli je to vážný nebo...

Voda na plicích

Dobrý den paní doktorko babička má 92 let nyní je hospitalizována v nemocnici...

Bolest levého prsa

Dobrý den, prosím o radu. Už cca 3 měsíce mě trápí bolest levého prsa a hůře...

Penicilin a kyselé potraviny


Bolesti pod žebry, v zádech a nevolnost

Dobrý den, před týdnem mě začalo strašně bolet uprostřed hrudníku, bolest vystřelovala...

Žáha

Dobrý den. Před léty cca 10-20let spíš od té doby mi když jsem snědl kyselé...

Vnitřní postranní vaz

Dobrý den chci se zeptat na to jestli se postranní vaz sám shojí na 100%.? Já...

Vystavení pracovní neschopnosti

partnerce dnes praktický lékař odmítl vydat potvrzení o pracovní neschopnosti...

Slabost a bolest hlavy

Dobry den, mam zeleny zákal , prave ucho hluche,leve s naslouchatkem,diabetes...

Ekzém rukou

Dobrý den, tento týden se mi na prstech rukou udělali tyto suché a praskající...

Brnění a pálení rukou a nohou

Dobrý den, před týdnem jsem měla nepříjemné pocity v pravé ruce, hlavně předklotí...

Výrůstky na penisu

Dobrý den, prosím o radu (podobných dotazů jsem zde našel více, ale rád bych...

Nárůst váhy po hormonální antikoncepci

Dobrý den, Beru HA Yadine. Teď 6. dnem. Je to má 5. HA, kterou jsem vyzkoušela. Svojí...

Čepy na mandlích

Dobrý den, občas se mi tvoří cepy na mandlich. Tak si je vatovou tyčinkou vytlačím...

Elicea 10mg.

Prosím o radu, dostala jsem předepsané AD ELICEA 10mg. Vůbec nemám s takovými...

Bolest klíční kosti


Nimesil

Dobrý den, chtěla bych se jen zeptat, zda má někdo lepší informace o léku Nimesil....

Naražená záda


Reklama