Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vazovagálna synkopa a potápanie

Potápění a letectví Jaroslav . 11.5.2013 redakce uLékaře

Dobrý deň pán doktor, chcel by som sa Vás opýtať či moja diagnoóza - vazovagálna synkopa kardioinhibičný typ s asystóliou je pre mňa nebezpečná pri potápaní. Synkopu mávam tak raz do roka zatial vždy len v súvislosti s krvou. Obmedzuje ma to nejak pri potápaní ? Aké je Vaše odporúčanie ? Prajem pekný deň.

Odpovídá:

MUDr. Miloš Sázel CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

Vaše porucha je relativní kontraindikací potápění a hrozí náhlou ztrátou vědomí, což může být pod vodou fatální. Ovšem může to být i známka obecně vysoké trénovanosti jen se zvýšeným tonem vagu. Pokud se již potápíte a nemáte žádné problémy, vždy pamatujte na riziko, nevystavujete se nadměrné zátěži. Pokud jste uchazeč, zvažte, zda není jiný sport vhodnější. V každém případě upozorněte instruktora (buddyho) na svůj handikep.

Související dotazy

Synkopa a rozhození metabolismu
Dobrý den, už třikrát jsem tento rok prodělala kolapsový...
Synkopa
Dobrý den, mému tátovi (65 let) se již po třetí během...
Cévy
Dobry den dnes prisel otec od lekare a presne nerozumim...
Omdlení, synkopa
Dobrý den, několikrát do roka se mi stane že během...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vazi v koleně

Je mi 15 let a mám problémy z vazi v koleně už měsíc mě bolí na nevím jak to...

Vazké hleny a krusty v nose

Dobrý den, dlouhodobě se mi v dýchacích cestách (v nose) tvoří jakoby vazké...

Vazké hleny v krku

Dobrý den, již více jak rok mám neustále v krku bílé vazké hleny, které mi...

Vazne alebo nie?

dobry den mam na vas zopar otazok,som diabeticka uz 20 rokov na inzuline.asi...

Vazomotorická rýma

Dobrý den.Už 10 let-od tehotenství az doted trpím dle lékařů vazomotorickou...

Vazomotorická rýma

Dobrý den, prosím o jakoukoli radu. Už řadu let trpím tzv. vazomotorickou rýmou,...

Vazoneuróza

Dobry den chci se vas zeptat mam 16 letou dceru ktera hraje vrcholove teni a...

Vazoneurózy

Dobry den je mi 48 let a mam 9 let diagnostikovanou vasoneurosu . Asi pred...

Vazospastická Angína

Přeji pěkný Den. Můj problém u mě začal cca, před 3,5 lety. Kdy mě v odpoledních...

Vazospastická angina pektoris

Dobrý den, trpím na pálení na hrudníku. Mám absolvován SPECT myokardu v roce...

Vazy

Dobrý den, pane doktore. Můžete mi prosím vysvětlil, jak je anatomicky možné...

Vazy

Dobrý den, před 10ti dny jsem upadla a poté došlápla na levý kotník jen s velkými...

Vazy

Dobrý den ve čtvrtek jsem byla na ortopedii s kolenem zjistily my kolateralni...

Vazy

Dobrý den, měl bych dotaz, zda může ortoped rozeznat pouhým ohmatem ruky, zda...

Vazy levého kotníku

dobrý den,mám artozu 2 stuně /kotníkupoužívám bandáž/ mám neustálé bolesti...

Vazy a menisky - rozdilne nazory lekaru

Dobry den pane doktore, je mi 30 let, pred cca 10ti lety jsem mela zraneni na...

Vazy a punkce kolene

Dobrý den, potřebovala bych ujasnit svoji diagnózu. Stále nevím, jaký vaz mám...

Vazy v koleni

Vážený pane doktore, na konci roku 2014 jsem si na snowboardu nejspíš natáhla...

Vazy v koleni

Dobrý den , prosím o radu. Při tenise mi prasklo za kolenem, spoluhráč říkal,...

Vazy v koleni

Dobrý den, před 4 dny jsem měla na basketbalu úraz - křuplo mi v koleni. Diagnóza...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas


Špatná cytologie


Skodi detska odrazedla??


Kolonoskopie: vyšetření, které zachraňuje životy


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Křupání v zápěstí


Krev ve stolici


MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Zlomenina zápěstí


Otoky nohou po zlomenině pánve


MUDr. Iva Skořepová

Ordinace lékaře specialisty - revmatologie

Vyrazka


Slabost po sladkém


Bolest prsu


Antikoncepce a antibiotika


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Boule a otoky na hlavě


Oteklý ret


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×