Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv koloidních minerálů a pasty na zubní sklovinu

Zuby Tereza 4.11.2015

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby užívání kyselého roztoku Fytominerál s koloidními minerály s pH v rozmezí 2,8-3,4 mohl v kombinaci s bělící pastou Colgate může nějak narušit, příp. rozleptat zubní sklovinu? (vlivem chemické reakce)

Partner pil Fytominerál a čistil zuby bělící pastou. Roztok i pastu přestal užívat, protože se u něj objevila bolest, patrně zánět dásní a rozleptané zuby. Předtím nikdy žádné problémy se zuby neměl.

Děkuji za zodpovězení

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den,

jakýkoliv kyselý přípravek může sklovinu poškodit. Postup, který popisujete ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zubní sklovina / zubní pasta
Dobrý den pane doktore, nedávno jsem se začal více...
Zubní pasta
Dobrý den, pane doktore. Jakou byste doporučil alternativu...
Zubní sklovina
Dobrý den, mám poslední dny neustále slanost v ústech....
Zubní pasta bez fluórů
Dobrý den, je možné používát zubní pastu bez fluórů...
Demineralizovaná zubní sklovina
Dobrý den, paní doktorka mi řekla, že mám demineralizovanou...
Zubní pasta
Dobrý den, děkuji za zodpovězený dotaz. Doporučila...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv chlamydií na porod

Dobrý den, ve 36. týdnů mi z poševních sekretů gynekolog zjistil chlamydie....

Vliv chrómu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli mohou nastat nějaké zdravotní obtíže...

Vliv infekce na srdce

Jaké druhy infekce ( např. angína, chřipka,...) jsou nejvíce potenciálně nebezpečné...

Vliv injekcí hořčíku na nově zjištěné těhotenství

Dobrý den, mám dotaz, chodím k lékaři jednou týdně na hořčíkové injekce (...

Vliv Itakemu na řízení

Dobrý den, manželka již cca 3-4 týdny bere 1 tabletu ITAKEMU 10 mg. Dnes při...

Vliv jater na akné

Dobrý den, už druhým rokem mám zvýšené jaterní testy, konkrétně hodnoty AST...

Vliv jedlé sody na hormonální antikoncepci

dobrý den paní doktorko prosím poraďte, často mívám problémy se zažíváním a...

Vliv kapek na antikoncepci

Dobrý den, někde jsem se dočetla, že antibitikové kapičky z lichořeřišnice...

Vliv kojení na štítnou žlázu

Dobrý den, kojím 16 měsíců, nyní na testech je jeden z hormonů štítné žlázy...

Vliv kojení na udržení těhotenství

Dobrý den, po podezření na těhotenství jsem si udelala těhotenský test se sílícím...

Vliv kombinace léčiv na zdraví

Dobrý den, mé partnerce byl diagnostikován Sjogrenův syndrom a léčí se se štítnou...

Vliv konzumace alkoholu na slinivku


Vliv konzumace brusinkových preparátů na rozvoj ledvinových kamenů.

Dobrý den. Dnes jsem Vám psala dotaz ohledně diety při ledvinových kamenech...

Vliv konzumace ryb na vývoj inteligence dítěte v těhotenství


Vliv kortikoidů na vývoj plodu


Vliv koření na vysoký krev.tlak


Vliv kouřeni během kojení na psychiku dítěte


Vliv kouření cigaret


Vliv kouření na hladinu triglyceridů


Vliv kouření na léčbu

Dobrý den, zajímalo by mě, jaký vliv může mít kouření na léčbu po operaci karpalnich...