Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv konzumace brusinkových preparátů na rozvoj ledvinových kamenů.

Ledviny Mirka 18.11.2012

Dobrý den.
Dnes jsem Vám psala dotaz ohledně diety při ledvinových kamenech typu šťavelanů.
Ráda bych se ještě zeptala jaký vliv na rozvoj ledvinových kamenů může mít konzumace brusinkových extraktů. V dietě mám zákaz ovocných koncentrátů a právě tyto preparáty jsou přece také ovocné koncentráty. Navíc jsem se dočetla, že brusinky mají rovněž vyšší obsah šťavelanů. Od 25 let trpím záněty močových cest. V posledních asi 5 letech jen zřídka. Nyní je mi 35 let a brala jsem na doporučení svého urologa brusinky denně celých 10 let. Občas jsem si sice dala 3-4 týdenní pauzu. Ale obvykle jsem brala Megabrusinky, které mají nejvyšší koncentraci extraktu. Nemůže být právě toto příčina mých potíží? Neměla by být veřejnost v tomto směru varována, aby byla opatrnější? Děkuji za Vaši odpověď.
K.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Mirko, Vaše uvažování je správné; brusinky obsahují hodně vápníku a šťav...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vliv konzumace alkoholu na slinivku
Dobry den, mam starosti s pritelem. Pred 4mi lety prodelá...
Vliv konzumace ryb na vývoj inteligence dítěte v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 13. týdnu těhotenství. Má vliv konzumace...
Konzumace alkoholu
Dobrý večer, chci se zeptat, jestli týdenní spotřeba...
Operace ledvinových kamenů
Dobrý den,v říjnu na tenise mě bodlo v koleně.Pro trvající...
Léčba ledvinových kamenů
Dobrý den paní doktorko, tchán byl před 12 dni na odstranění...
Uvolnění žlučový kamenů
Před 7týdny se žena léčila se zánětem slinivky důvod-ucpání...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv injekcí hořčíku na nově zjištěné těhotenství

Dobrý den, mám dotaz, chodím k lékaři jednou týdně na hořčíkové injekce (...

Vliv Itakemu na řízení

Dobrý den, manželka již cca 3-4 týdny bere 1 tabletu ITAKEMU 10 mg. Dnes při...

Vliv jater na akné

Dobrý den, už druhým rokem mám zvýšené jaterní testy, konkrétně hodnoty AST...

Vliv jedlé sody na hormonální antikoncepci

dobrý den paní doktorko prosím poraďte, často mívám problémy se zažíváním a...

Vliv kapek na antikoncepci

Dobrý den, někde jsem se dočetla, že antibitikové kapičky z lichořeřišnice...

Vliv kojení na štítnou žlázu

Dobrý den, kojím 16 měsíců, nyní na testech je jeden z hormonů štítné žlázy...

Vliv kojení na udržení těhotenství

Dobrý den, po podezření na těhotenství jsem si udelala těhotenský test se sílícím...

Vliv koloidních minerálů a pasty na zubní sklovinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, aby užívání kyselého...

Vliv kombinace léčiv na zdraví

Dobrý den, mé partnerce byl diagnostikován Sjogrenův syndrom a léčí se se štítnou...

Vliv konzumace alkoholu na slinivku


Vliv konzumace ryb na vývoj inteligence dítěte v těhotenství


Vliv kortikoidů na vývoj plodu


Vliv koření na vysoký krev.tlak


Vliv kouřeni během kojení na psychiku dítěte


Vliv kouření cigaret


Vliv kouření na hladinu triglyceridů


Vliv kouření na léčbu

Dobrý den, zajímalo by mě, jaký vliv může mít kouření na léčbu po operaci karpalnich...

Vliv kouření na menstruace při užívání HA


VLIV KOUŘENÍ TABÁKU/MARIHUANY NA RŮST


Vliv kreatinu na srážlivost krve
