Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zánět kloubu

Ortopedie Jozan . 27.8.2012 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se nějak zánět kloubu projeví na CRP faktoru a jestli jde zpozorovat na RTG. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Záleží o jaký typ zánětu se jedná. u synovitid je CRP zvýšeno jen lehce, ale u závažnějších zánětů je CRP vysoké. Jdná se o citlivý marker. Na rtg se zánět projeví rozšířením kloubní štěrbiny. Podstnější změny jsou na počítačové tomografii a magnetické rezonanci, která zobrazuje především zánětlivě změněné měkké tkáně.

Související dotazy

Zánět kloubu
Už asi měsíc mě bolí prostředníček levé ruky, když...
Výška postele po náhradě kyčelního kloubu
Dobrý den - chtěla bych se zeptat - jak vysokou postel...
Bolest kýčelního kloubu
Mám problém s pravým kyčelním kloubem. Před týdnem...
Bolest v čelistním kloubu
Bolí mě čelist v kloubu. Při otvírání úst mě "křupe"...
Bolesti čelistního kloubu
Dobrý den. Měl bych dotaz ohledně čelistního kloubu/svalů....
Zánět kloubu
Dobrý den chtěla bych se zeptat měla jsem zlomený vnější...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět jícnu

Dobrý den. Před třemi týdny jsem byla na gastroskopii pro obtíže nadýmání, říhání,...

Zánět jícnu 2.st

Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat jestli se dá nějak poznat, že se...

Zanet jicnu a dvanacterniku

Dobrý den, při endoskopickém vyšetření byl diagnostikován zánět jícnu a dvanácterníku....

Zánět jícnu a ORL problémy

byl mi diagnostikován zánět jícnu 3.kat., beru 2x denně helicid a vůbec mi to...

Zánět jícnu a zhoršené vidění

Dobrý den pane doktore, v nedávné době mne zcela náhle (bez předchozích příznaků)...

Zánět jicnu po ATB

Dobrý den pane doktore. Je to moje již druhá otázka na toto téma. Takže to zkusím...

Zánět jícnu vyvolaný ibuprofenem

Dobrý den s počínající angínou jsem užíval poměrně vysoké dávky ibuprofenu,...

Zánět jícnu, žaludku, dvanáctníku

Dobrý den,před 14 dny sem byla na gastroskopii a byl mi zjistěn zánět žaludku,...

Zánět jícnu.

Dobrý den,zřejmě po léčbě kortikoidy mám zánět jícnu.Fibroskopie refluxní chorobu...

Zánět kloubních štěrbin

Dobrý den.Prosím o radu.Po déle trvajících a stále neustupujících bolestech...

Zánět kloubu

Dobrý den chtěla bych se zeptat měla jsem zlomený vnější kotník a sádru po 4...

Zánět kloubů

Ráda bych se optala doktorka mi napsala do nalezu zanětlivýproces kloubní podle...

Zánět kloubu

Už asi měsíc mě bolí prostředníček levé ruky, když ho chci ohnout směrem do...

Zánět kolem pihy

Dobrý den, našla jsem okolo pihy tohle, co by to mohlo být. Děkuji za odpověď

Zanet kolem znamenka

Dobrý den. Kolem znaménka se mi vytvořil lehce nacervenaly lem a znaménko při...

Zánět kolena

Dobrý den,pane doktore.Mám měsíc zánět kolena,bez předchozího úrazu.Poprvé punkce...

Zánět kolene

Dobrý den, Minulou sobotu jsem upadla na schodech na koleno koleno bylo velmi...

Zanět kolene

dobry den ja jeste k memu dotazu ohledne zanetu kolene jetse kdyz s kolenem...

Zánět kolene

Dobrý den můj otec kterému je 60 let měl cca asi před 3 rokami zánět v koleni....

Zánět kolene

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jak dlouho se léčí zánět v koleni?

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče v žaludku při požití jídla nebo pití


Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci


Sportovní aktivita po prodělaném infarktu


Tuhnutí lýtek


Svědění těla


Antikoncepce a antibiotika


Změna léků


Opakovaná zlomenina zánártní kosti


Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Tezka diskopatie

prosim vas,lekar mi diagnostikoval tezkou diskopatii-mohl by jste mi prosim...

Warfarin a aloe vera


Potíže s trávením


Nákaza dětí psí škrkavkou


Menzes po kyretáži, negativní těhotenský test, "NĚCO" na UTZ


Bolesti v tříslech a kříži


MUDr. Jaroslav Sedláček

Urologická a chirurgická ambulance

Jazyk - křeče


MUDr. Tomáš Mikula

Odborný lékař diabetologie

Může být reálně test opravdu již pozitivní?


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×