Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zhoršující zrak při chorobě zeleného zákalu

Oči Nikol 16.10.2014

Dobrý den, nemám teď moc čas chodit k očaři tak se ptám zde. Mám už 2 roky diagnostikovaný zelený zákal, byla jsem ihned poslána na laserovou operaci levého oka kde uvolnili hraniční nitrooční tlak,mívám úplné výpadky zraku na jednom oku(tmu) po pár sekundách a opláchnutí tváře se to opět vrátí do normálu. Léčba roztokem do očí mi nevyhovuje neboť mám po nich hodně krvavé,citlivé oči a pocit suchých očí + silné bolesti za očima. Lékařka nerespektuje mé přání je vysadit a nutí mě je dobrat ,ale pracuji s lidmi a tím pádem jsem je vysadila sama. Měla jsem i jeden sklivec ve tvaru malé tečky, ale za posledního půl roku se to rapidně zhoršilo, už to není jedna tečka ale 5 teček + 3 vlákna. Mám obavy, aby se to rychleji nezhoršovalo když to mělo tak rychlý vzestup teď za toho posledního půl roku. Doktorka mi pořád tvrdí že to je normální že to má každý ale já mám 20 let a zelený zákal, nechci aby se něco zanedbalo. Byla jsem i na magnetické resonanci a tam je závěr cituji: cavum septi pellucidi et cavum vergae šíře 17mm jinak normální MR mozku. Ani nevím co to znamená nikdo mi to nevysvětlil. Jinak v rodině není nikdo se zeleným zákalem. Mám i vysoký pulz (v klidu 120-150 při zátěži(chůze) 200), vždy při zvýšení se mi naplní krční žíly a mám prudkou bodavou bolest za očima , nemůže to nějak souviset? Předem děkuji za váš čas a odpověď. Krásný den přeji pane doktore.

Odpovídá lékař:

MUDr. Vladimír Korda Ph.D., MBA

Specializace: Oftalmologie Pracoviště: OFTEX oční klinika

Vážená slečno Nikol, sice neznám hodnoty Vašeho nitroočního tlaku, ale vzhledem k epizodám úplného výpadku vidění se mohu domnívat, že tlak není samotným laserovým zákrokem dobře kompenzován. A je tedy třeba používat kapky. Na trhu jich je mnoho a věřím, že s ošetřující lékařkou najdete vhodný preparát (jedině Fotil nemá alternativu), případně si promluvte o některých dalších operačních možnostech. Svévolné vysazení terapie, jen pro oční diskomfort, je nezodpovědné. Sice máte oči bez žilek, ale tento Váš přístup může vést až k velmi těžkému poškození zraku. Každá epizoda výpadku zraku se podílí na poškození zrakového nervu, a tím pádem na riziku vzniku slepoty! Vzhledem k Vašemu nízkému věku je třeba přemýšlet z dlouhodobého hlediska, a pokud chcete i ve stáří vidět, tak je nutné s lékařem spolupracovat.
Co se týče nálezu na MR, tak to není nic závažného. Je to drobný vývojový defekt, který je ale v populaci poměrně častý.
Hodnoty pulzu při zátěži se odvíjí od trénovanosti a tělesné konstituce jedince, takže o tomto se poraďte se svým praktickým lékařem, který Vás zná. Nicméně zvýšená fyzická aktivita vede ke zvýšení nitroočního tlaku, což může způsobovat bolest.

Související dotazy

Porucha zraku
Dobrý večer, byla jsem na vyšetření perimetrem a neviděla...
Porucha zraku
Dobrý den, už delší dobu mě trápí stav mého zraku....
Úraz oka
Dobrý den,před 14 dny jsem dostala tenisákem do otevřeného...
Otok sítnice jakožto pooperační komplikace. Tinnitus?
Dobrý den! Po diagnóze šedého zákalu v jednom oku...
Zhoršující se zrak
Dobrý den, mám zákalky ve sklivci (ty plovoucí), měl...
Porucha zraku
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jsou naměřené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zhoršující se stav po třetí chemoterapii

Dobrý den, žádám Vás o radu ohledně maminky mého muže. V r.2005 je po operaci...

Zhoršující se třes rukou

Dobrý den, již je to delší doba, kdy se mi začali třást ruce, někdy i nohy,...

Zhoršující se únava a teploty

Dobrý den, mám posledních asi čtrnáct dní problém se stupňující se únavou a...

Zhoršující se úzkosti a depresivní stavy.

Dobrý den paní doktorko. Chtěla bych Vás moc poprosit o Váš názor na můj problém....

Zhoršující se vidění, šedý zákal, diabetes

dobrý de mám problém už asi tři roky tím, že po kotrolách u očího lékaře vidím...

Zhoršující se zánět moč. cest

Dobrý den pane doktore, mám vážné problémy se zánětem moč. cest. Mám ho chronický...

Zhoršující se zapomětlivost

Dobrý den, tatínek byl odjakživa dost roztržitý a zapomínal, ale nejhorší, co...

Zhoršující se zrak

Dobrý den, mám zákalky ve sklivci (ty plovoucí), měl bych nosit brýle na dálku,...

Zhoršující se zrak v průběhu dne

Dobrý den, už delší dobu mám problém s očima, který nevyřešil oční lékař ani...

Zhoršující stav-bolesti

Dobrý den,je mi 35let,můj zdravotní problém začal před 4-5 lety,a to tím,že...

Zhorušující se poruchy paměti

Dobrý den, manžel 37 let má odjakživa trochu problémy s krátkodobou pamětí,...

Zhošená statka páteře a nošení břemen

jkeště jeden dotaz mám i silně porušenou statiku páteře a smím nosit jen12kg...

Zhoubná rakovina kůže

Byla jsem na Ultrazvuku a mám 3 ovoidní uzcliny o průměru 1cm -1.5cm co to znamená

Zhoubný melanom

Dobrý den,po odstranění zhoubného melanomu na 2prstu levé nohy(amputace) a odebrání...

Zhoubný nádor hrtanu

Dobrý den, máme tento problém. Moje matka měla zhoubný nádor hrtanu, ten jí...

Zhoubný nádor jazyka

Dobrý den, můj tatínek nar. 20.11.1956má již pitřetí diagnostikován rakovinu...

Zhoubný nádor laloku štítné žlázy

Má 28 letá dcera je po operaci zhoubného nádoru na laloku štítné žlázy. Štítná...

Zhoubný nádor mozku

Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit. Mojí mamince (64let) byl před...

Zhoubný nádor na mozkovém kmeni

Dobrý den, má kamarádka má 9 měsíční holčičku, které byl diagnostikován zhoubný...

Zhoubný nádor na začátku tlustého střeva

Dobry den vazeny pane doktore/pani doktorko, chtela bych se poradit ohledne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Předávkování léky

Dobry den, pred cca hodinou som pojedla okolo 20 tbl. Ibalginu a pichla si 5...

Škubání svalů

Dobrý den,chci se zeptat už delší dobu mí všude ruzně po těle škubou svaly,někdy...

Bulka na šourku


Pálení močové trubice

Dobry den, 1 den po piti alkoholu (za cely den cca 12 poharikov) ma zacalo...

Barevná piha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vždy jde o problém, když je piha např....

Problémy s polykáním

Dobrý den, prosím o trošku uklidnění nebo.. Pomocí pochopit co se děje. Už...

Úzkost a strach z nemoci

Dobrý den, můj dotaz bude trošku delší a budu moc ráda, když na něj odpoví...

Dlouhá a silná menstruace

Dobrý den, už třetí den mám menstruace a druhý den je velmi silná. Dnes při...

Operace štítné žlázy

Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne zlazy. Nemam zadne potize,...

Belosalic


Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

Problémy s polykáním

Dobrý den, Před dvěma dny(v pondělí, dnes je středa) jsem dostal antibiotika(Xorimax)...

Bolest partnera při výronu semene

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím vším je u mužů způsobena bolest při výronu...

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Svědění vagíny

Dobrý den Od včerejška mě trápí občasné svědění vagíny. Když jsem se tam podívala...

Mám vyrážku na pochvě

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám vyrážku na pochvě. Jedná se o syfilis?...

Alkohol a Ibalgin


Nosohltan, mandle

Dobrý den, má obvodní lékařka měla podezření kvůli častým hnisavým angínám...

Kolapsový stav, bolesti břicha o kojící matky v šestinedělí

Dobrý večer, jsem 3 týdny po porodu a dítko plně kojím. Předevčírem odpoledne...

Problémy s polykáním

Dobrý den, je mi 57 let, byl jsem kvůli pocitu knedlíku v krku vyšetřen na...

Reklama