Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýšená činnost štítné žlazy

Endokrinologie Alenka 28.10.2015

Dobrý den,od června letošního roku mám problémy se štítnou žlázou, jednou jsou výsledky svědčící pro sníženou funkci a jednou zase pro zvýšenou. Doposud jsem neužívala žádné léky na základě dohody s lékařem. Ráda bych se zeptala, zdali neustále se měnící situace může mít vliv na zdravotní stav, neboť mám neustálé problémy s bušení srdce, únavou, vypadáváním vlasů..... a jak to celé vlastně léčit, když se to neustále měni?Výsledky(červenec 2015: THS- 0,028, FT3-11,5, FT4-32,2, antiTPO-735, antiTG- 112, Srpen 2015: THS-0,02, FT3-4,6, FT4-13,7, TRACKmenší než 0,3, Září začátek 2015:THS-3,496, FT4-10,5,Konec září:THS-4,81, FT4-10,6 Říjen:THS: 0,078, FT4-15,3) Děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
od července do září 2015 to byl vcelku přirozený přechod ze zvýšené do lehce snížené funkce štítné žlázy, což u autoimunitního zánětu (způsobeného imunitním systémem), který je u Vás přítomen, někdy vídáme. Překvapivý je spíše opětovný pokles TSH v říjnu - výkyvy ale mohou být způsobeny poměrně běžnými vlivy, jako nemoci, stres, zátěž... Určitě bych doporučila další kontrolu hodnot, jinak s tím bohužel zatím není moc co dělat.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Deprese a zvýšená činnost štítné žlázy
Dobrý den, jsem v depresi a začala jsem užívat citalopram....
Zvýšená činnost štítné žlázy
Prosím o odpověď,jaké jsou subjektivní projevy při...
Subakutní zánět štítné žlázy
Dobrý den, v září jsem prodělala sub-akutní zánět...
Zvýšená funkce štítné žlázy
Dobrý den, přítel trpí onemocněním štítné žlázy (hypertyreózou)....
Nemoc štítné žlázy
Dobrý den, je při takových to hodnotách štítné žlázy...
Hormony štítné žlázy
Dobry den, při preventivní prohlídce mi byla zjištěna...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšená citlivost na levé straně hrudníku

Dobrý den, potřeboval bych vědět jednu věc, pocituji zvýšenou citlivost, něco...

Zvýšená citlivost na zápach

Dobrý den, zhruba posledního půl roku mám problém se zvýšenou citlivostí na...

Zvýšená citlivost na zvuky - misofonie

Dobrý den, nedávno jsem narazila na článek, který konečně pojmenoval to,...

Zvýšená citlivost penisu

Dobry den, je mi 23 a sem kluk. Este stale poznavam svoje telo a trapi me jedna...

Zvýšená citlivost zubů

Přeji pěkný den, Již dlouhodobě trpím zvýšenou citlivostí zubů, opakovaně...

Zvýšená citlivost žaludu

Dobrý den, je mi 17 let a trápí mě velká citlivost žaludu. Na dotek rukou to...

Zvýšená citlivost žaludu po fimóze

Dobrý den, do 18 let jsem trpěl fimózou, predkožku jsem nestahl ani v nestopořeném...

Zvýšená CK a příčina

Dobrý den ,jsem po operaci horních víček a mám samozřejmě otoky a modřiny v...

Zvýšená cytologie!

Dobrý večer, chtěla bych poradit. Moje paní gynekoložka mi našla cytologii...

Zvýšená činnost srdce

Dobrý den, je mi 15 let a v poslední době mě velmi trápí moje zvýšená činnost...

Zvýšená činnost štítné žlázy

Prosím o odpověď,jaké jsou subjektivní projevy při zvýšenné činnosti štítné...

Zvýšená činnost štítné žlázy - výsledky Trak

Dobrý den, již jednou jsem se Vás dotazovala ohledně braní léků při zvýšení...

Zvýšená dávka hormonů - Letrox

Dobrý den, je to asi týden co jsem začala brát Letrox 50, 7x v týdnu a teď mě...

Zvýšená děložní sliznice

Dobrý den, je mi 57, nemám žádné zdravotní problémy, nekrvácím, jen mi na gynekologii...

Zvýšená děložní sliznice

Dobrý den, byla jsem u gynekologického lékaře který mi sdělil zprávu že mám...

Zvýšená densita střev

Dobrý den, prosím o vysvětlení pojmu - zvýšená densita střev u nenaroz. dítěte?...

Zvýšená frekvence srdečního tepu

Dobrý den, momentálně se nacházím na Novém Zélandu, kde jsem byl půl roku pracovně...

Zvýšená funkce

Dobrý den,již 4 roky jsem po vyjmutí celé ŠŽ,beru eutyrox 100 a již celý týden...

Zvýšená funkce štítné žlázy

Dobry den, dva mesice medikuji Thyrozol 10, 1-0-1. asi 3 tydny po zacatku medikace...

Zvýšená funkce štítné žlázy

Dobrý den, přítel trpí onemocněním štítné žlázy (hypertyreózou). S touto nemocí...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opožděná menstruace

Dobrý den, od 18 let jsem brala antikoncepci a teď jsem se jí rozhodla vysadit,...

Biosil plus

Dobrý den, už asi 4 měsíce v kuse užívám biosil plus a chci se zeptat jestli...

Trhání zubů - za jak dlouho, co a jak jíst

Dobrý den se chci zeptat na něco ohledně zubů, jsem byl v pátek u Zubaře na...

Kvasinky

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít kvasinky už ve 14 letech...

Únava, pocení

Dobrý den, prosím o radu (budu psát laicky, dalo by se říci primitivně, tak...

Trávení

Dobrý den, přes tři roky po doktorech řeším problém se zažíváním. Začalo to...

Po odstranění umělých nehtů se mi objevila plíseň na více nehtech

Dobrý den, po odstranění umělých nehtů se mi objevila plíseň na více nehtech....

Zvýšená hladina leukocytů v krvi

Dobrý den paní doktorko, v pondělí jsem byla přijata do nemocnice s ledvinovou...

Rtg nález páteře

Dobrý den, prosím váš vysvětlit závěr lékařské zprávy, jaká je diagnóza a co...

Stav po kompresivní fraktuře Th 12

Dobrý den, jsem rok a půl po úrazu, kdy došlo ke kompresní zlomenině Th12 snížené...

Bulka na hlavě ve vlasech

Dobry den prosila bych o pomoc.Uz mam na hlave ve vlasech pres rok dve kozni...

Bolest zad, průjem

Dobrý den, poslední asi 2 měsíce mě s přestávkami bolí v dolní částí zad, hned...

Bolest břicha po posilování

Zdravím Vaši redakci a ráda bych se prostřednictvím Vašeho online portálu zeptala...

Zářivky na pracovišti

Dobrý den, na pracovišti máme staré zářivkové trubice které svítí celý den....

Je možný nějaký krevní odběr který by ukázal třeba poškození nebo špatnou funkcí slinivky?

Dobrý den, prosím už dva měsíce mě trápí bolest pod levým zebrem, bolest je...

Zvětšené uzliny

Ad 245575 mudr. Gottwaldova - dobry den, ve zprave jsou popsany dva uzly stitne...

Krev ve stolici, bolest v boku

Dobrý den,mám doraz už jsem zoufalá...!V roce 10/2016 mi po velké námaze začalo...

Zácpa a krev ve stolici

Dobrý den, je mi 32 let. Asi před třemi dny po tužší stolici se v záchodové...

Bolest v krku a zalehnutí uší

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat co mám dělat když už druhý den mám zalehlé uši...

Bolesti zad

Dobrý den,trpím již několik let bolestmi bederní páteře,vystřelují do pravé...

Reklama
Zavřít