Achillova šlacha

Dobrý den, mám skoro 12 týdnů po operaci utržené achillovky. Už chodím do práce, noha vždy mírně nateče a pořád kulhám. Nosím elastickou ortézu. V pátek 7. září jedu autobusem do Chorvatska, zájezd nejde zrušit. Chci se zeptat. Pomůže pobyt u moře a koupání v moři mé noze a může se šlacha při chůzi znovu utrhnout??

Odpověď odborníka:

Šlacha se pobytem v moři nepoškodí. Pobyt u moře je pro rehabilitaci většinou velmi příznivý, je přínosem. Pro hybnost kloubů, snížení případných otoků bude mořský vliv rovněž velmi příznivý. Pobyt u moře lze doporučit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: