Achillova šlacha

Dobrý den. Mám skoro 13 týdnů od operace utržené achillovky. V pátek jedu na dovolenou do Chorvatska, při chůzi pořád kulhám. Mám strach, že si achillovku znova utrhnu nebo nějak poškodím. Může se to stát a jak bych to jako laik poznal na pohled a na dotek?

Odpověď odborníka:

Jistě k tomu nedojde pokud nedojde k úrazu. V případě poruchy sešití by se objevila bolest, hmatný defekt v místě postiženého místa šlachy a omezení hybnosti hlezna, omezení chůze. Kdyby k této nehodě došlo, je vysoce nepravděpodobná, lékařské vyšetření, sádrová dlaha a konečné ošetření doma.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: