Adenom hypofýzy

Dobrý den, má manželka má adenom hypofýzy, dnes byla na očním perimetru, výsledek je takový, můžete mi prosím popsat, co to znamená? Adeom má cca 12mmx10mmx11mm, rok brala dostinex, stále vysoký prolaktin, adenom se nezmenšil, byla by už vhodná operace? Děkuji. Při vynikající spolupráci je na obou očích snížení senzitivity v celém zorném poli, nález typický pro adenom hypofýzy není. Vhodné zopakovat perimetr za 2 měsíci. V příloze zasílám foto.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zorné pole se nezdá být zúženo adenomem, zde by byl výpad pouze v určitých oblastech. Spíše celkově je senzitivita snížená. Domnívám se, že je to charakterem vyšetření, které je pro pacienta poměrně náročné, nebo je celkově horší zrak bez souvislosti s adenomem. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: