Adenom jater

dobry den je mi 39 let,180cm 80kg nedavno jsem citil tlak na pravem podzebri,nasledovalo sono kde byl nalez tri utvaru pak magneticka rezonance kde se zjistily hemangiomy a treti utvar cituji dif.dg.nutno uvazovat o benigni lezi typu adenomu popř.meně pravdepodobne fnh.myslíte ze uz jsou vysledky presne nebo se muze jeste z toho vyklubat zhoubny nador?tlak citim stale nemuze adenom prasknout? jsem objednany na biopsii ale prvni konzultace bude az v lednu,mam se vyvarovat pohybu?a je jediny reseni odebrani i s casti jater? ma rozmery 51 mm.dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nebojte se nepraskne. Hemangiomy jsou bezpečné většinou se neoperují a třetí útvar není zcela jasný, proto jdete na biopsii. Dle zprávy ale nevypadá nijak nebezpečně, nevadí že jdete na vyšetření, dle vás, až v lednu, jistě to není pozdě.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: