Adipex retard

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li je v pořádku, bez ohrožení na zdraví a zároveň bez snížení účinku obou léků, užívat Adipex s předepsanými antibiotiky KLACID 500, cílenými na zánět v dutině ústní. Ovlivňují se léky navzájem, resp. jsou popřípadě nějaké léky, které se s adipexem vyloženě nesnesou? Předem díky!

Odpověď odborníka:

Riziko je asi nízké, ale u Klacidu je známa řada interakcí s mnoha ostatními léky. Protože častým nežádoucím účinkem při souběžné léčbě Klacidem a jinými léky jsou srdeční arytmie, doporučuji po dobu užívání Klacidu Adipex vysadit. Současně s Adipexem se nedoporučuje užívat jakékoli léky s vlivem na psychiku a srdce, jednak z důvodu možných interakcí, jednak proto, že Adipex je zcela nevhodný při jakémkoli onemocnění srdce nebo psychiky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: