Akné po antikoncepci

Vážený pane doktore, měla bych dotaz ohledně snášenlivosti antikoncepce - před dvěma měsíci jsem začala užívat antikoncepci Velmari z důvodu tvoření vysoké sliznice. V r. 2010 mi byly odebrány vejcovody, hormonální antikoncepci jsem užívala pouze do svých 21 let. Mám neustálý problém s akné - spíš lehčí forma, ale po nasazení Velmari se mi pleť rapidně zhoršila a problém trvá doposud. Nyní mám pauzu a pozítří začínám brát třetí platíčko. Myslíte si, že se stav ještě upraví nebo je potřeba změna? Jinak mi totiž vyhovuje. Ještě bych se zeptala, začala jsem současne - tj cca 2 mešíce zpět užívat i lék Esoprex, ale psychické zlepšení se stále nedostavuje, navíc se mi objevují časté extrasystoly a tlak na hrudi, občas zrychlený tep (srdce mám z dřívějška vyšetřované - v normě). Mohla by za to vzájemná interakce? Velice děkuji za Vaši odpověď. Pavla 31 let.

Odpověď odborníka:

Interakci bych v tom nehledal,ale obraťte se na kožní lékařku ta je oprávněna psát přípravky s cyproteron acetátem které mají příznivý vliv na akne,poraďtte se s ní.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: