Akné po vysazení antikoncepce

Dobrý den. Přestala jsem brát hormonální antikoncepci (minerva, po nějaké době lindynette) po sedmi letech. Před sedmi lety jsem měla akné. Antikoncepce mi pomohla. Vrátí se mi akné? A v jaké míře? Mám si hledat lékaře již teď, když ještě nemám žádné projevy, aby se to zachytilo co nejdříve? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Akné se po vysazení antikoncepce nemusí objevit, ale dopředu se to nedá určit. Pokud by se něco objevilo, může to být až za několik měsíců po vysazení. Preventivně nic nedělejte, jen v případě prvních pupínků navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy provází...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x