Akrylove nehty v tehotenstvi

Dobry den pani doktorko mela bych na vas otazku muzou se nosit akrylove nehty v tehotenstvi kazdy mi totiz rika neco jineho a ja bych nerada ublizila miminku dekuji moc za odpoved misa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je mi známo, akrylové nehty se lepí na "přírodní" nehty na rukou. Ty neoplývají přílišnou propustností, takže z tohoto hlediska by umělé nehty vadit neměly. Vadit by mohlo, kdybyste měla poškozenou kůži kolem nehtů, skrz níž by se pak lepidlo na nehty mohlo trochu vstřebat, ale i to jsou malá množství. Celkově tedy - umělé nehty by vadit neměly, ale zase kdybyste chtěla mít jistotu, je lepší si zbytečně na sebe nic nelepit a vydržet s "přírodními nehty", upravenými třeba leštěním nebo kvalitním lakem.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Akrylove nehty v tehotenstvi | Od: Barbora | 27.2.2014 13:58
Dobrý den paní doktorko já sem se vás chtěla zeptat ja sem v 5 měsíci těhotenství a chtěla bych si udělat Akrylové nehty u větnamcu vadilo by to plodu Děkuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: