Aneurisma

Dobrý den, tak měsíc mám tepání na levé straně pupku a v zádech. Nyní mě 3 dny bolí v oblasti křížové a bederní páteře. Chtěla jsem se zeptat, zda by se nemohlo jednat o příznaky aneurismatu. Před půl rokem jsem byla na CT břicha a ve zprávě lékař uvedl, že je aorta v normě. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bylo před půl rokem provedeno CT, kde byla arota v pořádku, tak se o aneurysma nejedná. Pravděpodobně Vás bolí záda. Tepání může být cítit u hubených lidí, jedná se o aortu, které nemusí být zvětšná. V případě, že Vás potíže nepřejdou, bude vhodné navštívit praktického lékaře, který Vás vyšetří a rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: