Aneurisma

Mám VÝDUŤ a arytmii a náprava je ůdajně neúnosně riskantní;jaterní testy po ERCP také nejsou ideální. V literatuře jsou o zlepšování výduti informace např. „...JNK inhibitor and chimeric decoy ODN against NFkappaB and ets has been reported to regress AAA...“, ale zdá se, že jde spíše o zpomalení zhoršování než zlepšení. Prosím o sdělení zda existuje KLINICKY ověřená možnost zlepšování AAA bez rizika, DÁLE které potraviny a potravinové doplňky resp. léky (mimo statinů) jsou výhodné (a neomezují konsumaci protirakovinných aj. potravin např. brokolice i používání aspirinu, případně nesnižují produkci koenz.Q10 a nejsou nevhodné při aneurisma – jako např varfarin, nebo nepředpokládají dobrá játra - jako lavarin, egilok a mertenil). Děkuji. Turista

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedinou osvědčenou metodou u aneurysmatu ascendentní aorty je operace, která je ale jako každý velký výkon zatížena rizikem - indikace k ní jsou ale přísně posuzovány podle rozměrů výdutě, podle celkového stavu a dalších rizikových faktorů. Důležité je zejména nastavení krevního tlaku (vysoký tlak zvyšuje riziko, že aneurysma praskne), potravinové doplňky, které by byly u aneurysmatu účinné nejsou známy.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x