Angínový streptokok

Dobrý den,máme 5 letého syna,který od května,kdy měl spálu,trpí s malou přestávkou na angínového streptokoka v krku.Už když měl spálu,tak byl bez obtíží,jen zarudlý podbříšek.(bez teplot,rýmy,kašle)měl 2x antibiotika,žádná změna.dále měl píchaný pendepon.(3 injekce) pak to vypadalo nadějně,podle výtěru jen lehký nález. Po 6týdnech kdy se dělal kontrolní výtěr,tak se tam opět potvrdil na jeden křížek.Léčilo se to zatím bioparoxem.Opět výtěry......streptokok na 2 křížky.Takže zase dostal antibiotika.Celou dobu bral OSPEN 750.Poslední byly v dávce 5ml.Dnes byl kontrolní výtěr.Výsledek bude v pátek.Co s tím jestli tam bude stále???Celou dobu je syn bez obtíží.Jen lehké pokašlávání,jako když vás něco šimrá v krku.Někdo radí neřešit když nemá obtíže.Někdo tvrdí léčit.Je potřeba dávat samá antibiotika?? Nebo co by se stalo kdyby se to nechalo být? Děkuji za vaší odpověď Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bude streptokok strále přetrvávat a potíže budou minimální, přikláním se k názoru: nechat to být a sledovat, kdyby došlo k aktivaci (spoustu bakterií totiž v sobě máme a žijeme s nimi v symbiose, k propuknutí nemoci dojde pouze tehdy, když se poruší rovnováha v těle. To znamená - dbát o dobrou a kvalitní výživu,otužovat, pohybovat se na zdravém vzduchu, být psychicky v klidu a pohodě, hodně vitamínů a tělo potom neonemocní, i když streptokok bude přítomen). Vzala bych to třeba také za jiný konec - zkuste nechat syna vyšetřit u homeopata nebo holistického (celostního) lékaře, kteří posuzují lidský organismus v trochu jiných - hlavně širších - souvislostech. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Můžete stát na vlastních nohou – i v devadesáti
Články: Můžete stát na vlastních nohou – i v devadesáti
Skupina italských lékařů...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Je nebezpečné budit náměsíčné?
Články: Je nebezpečné budit náměsíčné?
Někteří lidé se domnívají...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
I jednorázová přemíra alkoholu může vyvolat slinivkový záchvat
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Sluneční paprsky mohou nahradit některé léky
Články: Sluneční paprsky mohou nahradit některé léky
Staří lidé trpí mnohem...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: