Angíny

Dobrý den, před měsícem a půl jsem prodělala první aginu, byla jsem léčena antibiotikem Ospen, bohužel mi toto antibiotikum zabralo na pouhé první tři dny a poté se příznaky ještě zhoršily a a objevily se povlaky na madlích. Bylo mi tedy předepsáno další antibiotikum Sumamed, který mi už zabral a povlaky zmizely, přesto mám od té doby pořád zvýšenou teplotu kolem 37 a cítím se celkově strašně unavená, pálí mě oči a stále mám zvětšené mandle. Už nevim co s tím dělat, protože sedimentaci mám dobrou a snažím se zlepšit si imunitu různými probiotiky. Dále mám ještě druhý dotaz, který souvisí s kvasinkovou infekcí, vaginální mykozou. Trpím na tyto problémy už dva roky, vyzkoušela jsem všechny možné preparáty, dokonce i léčbu Mycomaxem, jednu tbl. vždy během menstruace...dočasně se situace zlepší ale nikde ne uplně abych nepociťovala mírně svědění nebo bolest při styku. Opravdu už mě tyto problémy trápí a nevím jestli bych tento problém neměla začít řešit i se svojí obvodní lékařkou, aby se zjistila příčina opakujících se infekcí. Myslíte si, že by mohlo jít o celkovou kvasinkovou infekci, například o přemnožení této kvasinky ve střevě a následné šíření do celého těla? Dá se na to nějakým vyšetřením přijít? A mohlo by to mít i případnou souvislost s prodělanými anginami? Také užívám hormonální antikoncepci. Děkuji mockrát za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když už je nález v krku v pořádku a sedimentace klesla, následky angíny v podobě únavy atd. mohou přetrvávat týdny i déle. Imunomodulancia (volně prodejná)a vitamíny můžete užívat, důležité je nepřepínat pokud možno síly, kvalitně a pestře se stravovat, dobře spát.Také může pomoci kloktat slaný roztok nebo některé z volně prodejných kloktadel, k dočistění krku. Případně lze doplnit ORL vyšetření- podrobný stav mandlí a okolí. Jinak únava atd. může být způsobena i jinými infekčními působky, proto pokud by stav dále přetrvával, informujte o tom určitě svou lékařku. Opakované kvasinkové infekce mohou souviset jak s infekcí ve střevech (šlo by sice zkusit vykultivovat ze stolice, ale spíše zkuste užívat probiotika; "správné" střevní bakterie", a hlavně omezte konzumaci sladkého a cukrů včetně obilovin), tak s nedoléčením původní infekce (pozn.často se léčí dlouho a svízelně) - je nutné léčit VŽDY i sexuálního partnera a léčit - alespoň mazat postižená místa krémem, ještě tak 3 týdny po odeznění obtíží. A nosit prodyšné volné spodní i vrchní prádlo, po pohlavním styku se jít vymočit, zkusit, zda nepomůže používání mycích intimních gelů s vhodným pH (kyselým, kolem 5,5), případně přípravků s tea-tree olejem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: