Antibiotika při kojení

  • Dotaz od: Mirka Mitterpachová
  • Publikováno: 21.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám 14ti měsíční dceru a stále kojím. Většinou 3krát denně. Dalo by se to určitě omezit jen na večer a na ráno. Mám zastydlou rýmu, bolelo mě to tak, že už jsem musela k doktorovi i když nerada. Doktorka se se mnou vůbec nechtěla bavit o tom, že stále kojim, na rovinu mi řekla ať kojení na týden přerušim, než doberu antibiotika. Předepsala mi AUGMENTIN 625mg.Na příbalovém letáku je napsáno, že sice jen v krajních případech, ale že se kojit může. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to mé dceři nějak neublíží, když jí budu kojit aspoň večer. Lahev s mlékem jako je Sunar apod. mi odmítá. Nemám to srdce jí odstavit ze dne na den a nechat jí plakat. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Augmentin patří mezi penicilinová antibiotika, ty se skutečně při kojení mohou podávat. Nakojte dítě vždy těsně předtím, než si vezmete tabletu - to jsou hladiny v krvi nejnižší.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: