Antibiotika penbene a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat tedka od pondeli beru antibiotika Penbene ..... a v nedeli mi skoncilo plato prasku takze tedka musim tyden vynechat kvuli menstruaci, antibiotika zacnu zas brat v pondeli chtela bych se zeptat snizuji nejak ucinnost antikoncepce mam antikoncepci LINDYNETTE. mam vynechat sexualni zivot tedka v tom tydnu bez prasku nebo i presto ze ten tyden mam vynechane prasky antibiotika budou snizovat ucinnost??? A jestlize ano pristi tyden az nasadim nove plato antikoncepcni bude uz vsechno ok??? Nebo bych se mela ejste obavat ? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v době, kdy se užívají penicilinová antibiotika, mezi něž Penbene patří, se doporučuje při sexu ještě jiná ochrana proti početí (například kondom),protože obecně mohou snížit účinnost jakékoli hormonální antikoncepce, a to i Lindynette, a to kdykoli během cyklu. Takže i během toho týdne, kdy máte antikoncepci "vysazenou", je vhodné chránit se ještě jinak, a stejně tak je to vhodné, dokud nepřestanete užívat Penbene.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: