Antifosfilipidový syndrom a léčba

Dobrý den, čekám na druhé výsledky antifosfolipidivého syndromu.Prosím Vás v případě,že by výsledky byly pozitivní nasazuje se anopirin hned nebo až při pozitivním těhotenskén testu?Děkuji hezký den :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den. U antifosfolipidového syndromu se podle doporučení hematologických a gynekologických odborných spolenčostí používá Anopyrin jako profylaxe, čili ochrana před vznikem trombózy, ale pouze v případě, že jste nikdy žádnou trombózu neprodělala. V případě že jste trombozu někdy v životě prodělala, pak je nutná plná antikoagulace warfarinem. To se tedy týká těhotenství. Mimo těhotenství je někdy možno ponechat pacienta bez léčby, a nebo použít i jiné léky než je Anopyrin, ale toto rozhodnutí patří plně do rukou hematologa.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x