Antiepileptika

Dobrý den, mám neprokázanou epilepsii s psychickou nádstavbou a záchvaty plně vnímám... beru Biston 2 x 200mg , zoloft 2x 50mg a paní doktorka mi vysadí valproat a gabapentinTeva a nasadí nový lék trund 250mg 2x za den. Chci se jen zeptat, jestli je taky tak dobrý na psychiku jako byl valproat? Z důvodu zvyšování hmotnosti musím valproat vysadit. a po nasazení tbl Trund jestli hladina stoupne okamžitě, nebo až za nějakou dobu? Děkuju moc za odpověd. Linda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Trund je výborné a šetrné antiepileptikum, přírůstek váhy u něho není. Ale jeho ovlivnění psychických funkcí není takové jako u valproátu. Trund se nasazuje postupně, jako všechna antiepileptika.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x